Sivut

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI: LUUKKU 8

Tänään vuorossa oli oman tallin harjoituskoulukisat. Luokkana oli A-merkin kouluohjelma 2006. Ratsuina toimivat samassa luokassa Baro, sekä Jymy.
Aamu alkoi aamutallilla, joka menikin tosi nopeesti. Sen jälkeen kävin yhden verkkaryhmän verran (viisi ratsukkoa) toimimassa "kisoissa" sihteerinä. Tää oli tosi kiva kokemus! Sai vähän ehkä sellaista kuvaa mihin tuomarit kiinnittävät eniten huomiota. Lisäksi myös kiinnostuin ite, että haluisin ehkä käydä estetuomariksi ja/tai ratamestariksi :)
Tämän jälkeen harjasin nopeasti Jymyn ja laitoin sille valmiiksi varusteet eteen, sekä pintelit käärin jalkoihin. Sen jälkeen menin jo taas varustamaan Baroa ja kun se oli valmis niin lähdin ulos kävelemään. Ulkokentällä kävelin hetken ja sitten päästiinkin jo maneesiin. Maneesissa työskentelin paljon ravissa. Tein paljon pysähdyksiä, sekä reippaita liikkeelle lähtöjä. Baro tuntui ihan kivalle ratsastaa. Oli ehkä osittain tyhmää lähteä sillä Helppo A radalle, koska en ollut koko rataa harjoitellut Barolla melkein ollenkaan. Lisäksi en ollut paljoa Barolla sileällä vähänä aikaan mennyt. Ainoastaan oon menny oikeestaan sillä estetunneilla. 

On outoa miten itse ainakin kiinnitän huomiota kouluradoilla aina kaikkeen mikä on mennyt huonosti. Jolloin ainakin tulee huono fiilis omasta ratsastuksesta. Toki pitää tunnistaa virheensä, jotta ne voi korjata. Mutta pitäisi myös nähdä hyvät puolet. Tänään molemmista radoista jäi itselleni tosi huono fiilis aluksi. Itse typeryksenä aloitin Baron radan raippa kädessä, jonka onneksi tajusin heittää pois ennen seuraavaa tehtävää. Lisäksi peruutus, väistöt, keskiravit tuntuivat huonoilta, toki ne olivat ainoastaan "huonoja" oman huonon ratsastuksen takia. Lisäksi unohdin ekan keskilaukan jälkeen pitää pohkeet kiinni -> laukkaan tuli ravi rikkoja. Kuten olen aikaisemminkin maininnut niin olen tosi kriittinen omaa ratsastustani kohtaan, joka on varmasti yksi syy miksi kiinnitän vain huonoihin puoliin huomiota. Kokonaisuudessaan rata kuitenkin oli perus siisti ja numerotkin oli 4,5-7 väliltä. Vastalaukat onnistuivat omasta mielestäni tosi hyvin, sekä lopputervehdys. Olin varma etten olisi päässyt tuolla ratsastuksella edes rataa läpi, mutta lopputuloksena oli kuitenkin kilpailuharjoitusluokan parhaat prosentit! 58,700% , minulle nuo ovat oikeasti hyvät prosentit vaikka paljon on vieläkin parannettavaa ja korjattavaa. Lisäksi luokassa oli minua paljon kokeneempia ratsastajia, vaikkakin he starttasivat hienoilla nuorilla hevosillaan.



Jymyä en kerennyt ratsastaa verkassa tarpeeksi hyväksi. Jymy oli ehkä himpun verran hapoilla edellisen päivän pulkkaratsastuksesta, mutta yleensä Jymy on parempi kun sen on rankasti edellisenä päivänä ratsastanut koska sillon sillä ei ole virtaa liikaa vaan se malttaa kuunnella. Poni jäi kuitenkin jonkunverran pohkeen taakse ja verkassa olisi hetken aikaa saanut olla raippa, jotta olisin saanut takapään mukaan paremmin väistöihin ja laukkaan. Raviosiot sujuivat meiltä (jälleen) paljon paremmin kuin laukkaosiot. Laukka oli jostain syystä nyt tosi huonoa, Jymy liikkui aivan liian pitkänä ja laukka ei pyörinyt tarpeeksi hyvin mielestäni. Keskikäynti sujui myös tosi hyvin, eikä Jymy yllättävää kyllä ollut yhtään kiireinen siinä vaikka se usein helposti on. Olisi vain verkassa pitänyt ottaa enemmän laukkaa, jotta se olisi toiminut paremmin. Kuitenkin kokonaisprosentit olivat 55,700% , joka on huima parannus edellisestä HeA ohjelmasta. Vaikkakin nyt kyseessä oli harjoituskisat niin tuomari arvioi mielestäni suht realistisesti kaikkien suorituksia. 
 Loppujen lopuksi ei siis niin surkeat radat kuitenkaan, vaikka itsestäni niin välillä tuntuikin. Kävin juttelemassa tuomarinkin kanssa erikseen ja käski Jymyn kanssa nyt harjoitella yleisesti hevosen kokoamista, varsinkin laukassa. Lisäksi pohkeenväistöjä pitää harjoitella tosi paljon niin että takaosan saa mukaan väistöihin. Tuomarin mukaan radat eivät suinkaan olleet huonoja, niissä on vain kehitettävää niinkuin jokaisen ratsastuksessa. Hyviä pätkiäkin onneksi löytyi. Sain kuitenkin paljon uusia ideoita ja motivaatiota taas ruveta treenaamaan kouluratsastusta lisää!
hups, turppis vähä vinossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti