Sivut

torstai 13. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 14

 Pahoittelen, että postaus tulee etuajassa mutta en todennäköisesti kerkeä huomenna ollenkaan koneelle niin päätin julkaista tän jo vähän etuajassa.
Nyt vuorossa loput meidän varusteet mitä kuvailin. Ihan kaikkea en siis kuvannut, mutta suurinosa tuli kuvattua. mm. kaikkia huopia en kuvannut.
Tämmöinen B Vertigon kouluhuopa löytyy, johon samaan sävyyn ruskeat Horse Comfortin pintelit. Huopa on varsinkin kesällä tosi hyvä, koska se on ohutta ja kevyttä materiaalia. Molemmat oon ostanut uutena (huopa alennuksesta Horzelta)
Vasemmalla harmaa kouluhuopa valkoisilla kanteilla, en käytä kamalan usein koska valuu helposti satulan alla. Muuten kyllä hyvin säilynyt, pfiff merkiltään ja näihin meillä on valkoiset Horzen pintelit. Oikealla I-H-A-N-A-N värinen Eskadronin huopa ja siihen samaan sävyyn olevat Eskadronin pintelit. Pinteleitä pitäisi lyhentää koska muuten niistä tulee aika paksut, mutta muuten oon ollu tyytyväinen. Molemmat huovan oon ostanu käytettynä + pintelit.

 Keskimmäisessä kuvassa huovan väri vääristyy aika paljon. Mutta on siis oikeasti samanvärinen kuin nuo pintelit. Huopa on Tattinin ja se on myös täysin sattumalta pesussa värjääntynyt tuon väriseksi, ja koska valmentaja ei tykännyt siitä väristä niin lahjoitti tämän kouluhuovan miulle. Johon sitten poistomyynnistä löysin sopivat Bucasin pintelit.
 Nämä oon joskus tilannu Hööksiltä. Samaan sarjaan kuuluva estehuopa ja korvahuppu. Oikean puolimmainen kuva vääristää hieman, koska huopa on oikeasti tosi tumma niin kuin kisakuvassa näkyy. Jymyllä ei ole paljoa käytetty, mutta Vertillä ja Vennalla oon käyttäny. Tuossa missä on oikealla tuo valkoinen kuvio niin nykyisin sen päällä on meidän seuran logo.
Sitten tämän huovan olen ostanut kaveriltani, joka oli tämän tilannut mutta ei koskaan käyttänyt. Keskimmäinen kuva vääristää huopaa hieman harmaan väriseksi, mutta ei oikeasti ole noin harmahtava. Oikealla Jymyn mukana tullut merkitön korvahuppu, joka on joskus ollut paljonkin käytössä mutta nykyisin käytän tämän huovan kanssa. Ja aika usein Vertillä myös ollut käytössä nämä. Huopa on Hööksiltä tilattu.
Jymylle ensimmäinen ostamani kisahuopa. Tämäkin on Showmasterin jonka olen tilannut Hööksiltä. Huopa on ostettu joskus 2011 ihan alkuvuodesta ja kesti tosi pitkään hyvännäköisenä ja "muotissaan". Nykyisinkin on vielä ihan hyvä, jos ei lukuun oteta huopaan tarttunutta väriä satulasta. Joka tosin jää satulan alle piiloon, joten siitä ei ole ongelmaa.

Molemmat huovat olen ostanut käytettyinä ja molemmat ovat merkiltään Eskadronia. Vasemman puoleiseen on eskadronin korvahuppu ja oikealla olevaan on Hööksin sininen korvahuppu kultaisilla reunoilla. Näiden huopien laatun olen vähän pettynyt, koska luulisi merkkihuopien kestävän hyvännäköisinä pitkän mutta nämä molemmat ovat hieman jo "kulahtaneet" ja menneet vanhan näköisiksi. Joka on mielestäni outoa. Ehkä näitä on joskus pesty väärässä ohjelmassa, jonka takia näyttävät tuolta..
 Viimeisenä huovista muttei lainkaan vähäisimpänä GG:n huopa ja korvahuppu. Ehdoton lempihuopani!! Tämä on ostettu HIHS:iä varten ja oonkin yrittänyt pitää tätä vain kisahuopana ja parempana huopana. Eikä oo tainnu olla kun ehkä neljästi kisoissa käytössä ja oon käyttäny Jymyllä + Vertillä. Väri sopii molemmille tosi hyvin! Muutenkin laadultaan tää on ollu miusta hyvä. Ei oo pesussa muokkautunu erilaiseks ja sit istuu hyvin monenlaisiin satuloihin.

Huovista kuvaamatta jäi yksi Horzen kulunut harmaa estehuopa, Polluxista saatu kauhea punainen kouluhuopa :D , Horzen vaaleanruskea kouluhuopa, Eurohunterin vaaleansininen kouluhuopa ja Eskadronin valkoinen kouluhuopa.

Tässä meidän kaikki pintelit. Beiget on Jumptecin ja siniset ovat merkittömät.
Vasemmalla suitset, jossa on pelham-kuolain. En käytä oikeastaan kuin joskus maastossa jos ollaan isommalla porukalla ja tosi harvoin sileällä mm. väistöjä harjoitellessa. Nämä suitset + kuolain tuli Jymyn mukana. Oikealla joka päiväisessä käytössä olevat meksikolaiset suitset. Jotenkin Jymy toimii hyvin näillä kun ei pysty aukomaan suuta. Kuolaimina näissä kolmipala, jossa keskipalassa on pallo. Nämä suitset ostin joskus kun treenasin Barolla niin käytettynä sille mutta sitten kun heppa vaihtui niin otin nämä Jymylle käyttöön.

Sitten vielä meidän kankisuitset. Käytän aika tosi harvoin, mutta pitäisi varmaan ruveta harjoittelemaan näillä jos haluan joskus mennä Jymyllä HeA:n ratoja, vaikka voihan niitä mennä nivelilläkin. Kuolaimina perus kankikuolain ja toisena aika ohut nivel. Otsapannan olen saanut lahjoituksena kaveriltani, kun se ei enää halunnut sitä kun se oli vähän rikki niin iskä korjasi sen ja se on taas käyttökelpoinen. :) Nämä tuli Jymyn mukana.
Jymyn kuljetussuojat, jotka ovat olleet sillä ties kuinka monta vuotta :D Ovat tulleet sen mukana jo vanhasta kodista. 














Sitten meiltä löytyy myös Vereduksen Garbon Gel suojat. Jokaisen true esteratsukon valinta ;) Mutta ehkä me kouluratsukkokin voidaan näitä käyttää.. Mutta nämä muotoutuvat tuon geelin ansiosta hyvin hevosen jalkaan. Ja tuo kiinnitys systeemi on omasta mielestäni tosi hyvä! Maastossakaan ei niin helposti tipu suojat jalasta. Varmasti kalleimpia varusteita mitä meiltä löytyy, mutta takuulla myös laadukkainta! mm. kaverillani nämä suojat kestivät about 6 vuotta ehjinä ja hyvinä.
Meidän pootsit ovat tälläiset ja näitä löytyy kaksi paria. SUPER kestävät! Ja tarrat on myös tosi hyvät, kertaakaan edes talvella lumessa ei oo tippunu. Aion ostaa tämmöiset, mutta sellaiset missä on lampaankarva tuossa ylhäällä. Koska Jymyllä nää on nyt ruvennu hankaamaan jostain syystä vähän niin se lampaankarva estää sen. Uskallan pistää näihin rahaa, koska tiedän että nämä kestävät varmasti pitkään.!
Lopuksi vielä meidän riimut. Siniset ovat tulleet Jymyn mukana jo Anskulta. Vieläkin ihan moitteettomassa kunnossa. Sitten ruskea-oranssit ovat W-profilen, jotka ostin käytettynä kaverilta. Nämäkin pysyneet hyvässä kunnossa. Sitten ihanat vaalenvihreä raidalliset päiset, jotka ostin Ypäjän leirillä ollessani 2011. Pari varanarua löytyy ja ketjunaru kuljetukseen. Kuvasta puuttuu nahkapäitset, jotka ovat myös ostettu käytettyinä kaveriltani.

Huh, tässäpä nyt taitaa olla suurinosa meidän varusteista! Kysy jos jäi jotain epäselväksi ja kyllä tiedän, että omistan paljon tavaraa.. :D

2 kommenttia:

  1. Ai teillä on vieläkin noin Jymyn vanhat kuletussuojat.. Ne on kyllä ihanat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo ne on vieläkin tosi hyvässä kunnossa! :) jossain oli joskus reikiä niin kävin suutarilla paikkauttamassa niin ne on taas käyttö kunnossa.

      Poista