Sivut

maanantai 3. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI: LUUKKU 3


Löysin tälläisen yhdestä blogista ja tää oli tosi kiva niin ajattelin tehdä tämän tähän joulukalenteriin. Tulossa tälle päivälle vielä toinen postaus.

Minkälainen on treeniohjelmasi kisakaudella ja mitä teet kilpailujen välissä?
- Miulla ei oo oikeestaan koskaan ollu silleen hirveen erillaista eroa esim. talvella ja kesällä treeniohjelmassa. Vaan aina pyritään treenaamaan mahdollisuuksien mukaan parhaiten mahdollisesti. Toki keväästä syksyyn sitten tulee hypättyä esim. enemmän rataharjoituksia ja enemmän on pakko keskittyä ongelmien ratkaisuun. Kisojen välissä harjoitellaan ongelmakohtien ratkaisua, esimerkiksi jos joku suhteutettu on vaikea niin harjoitellaan sitä tai vst. Mutta suurta eroa ei oikeastaan ole.

Mitä asioita painotat perusratsastuksessa ja kuinka paljon/usein?
- Perusratsastuksessa painotan yleensä sitä että hevonen liikkuu eteenpäin ja tulee kiinni. Varsinkin jälkimmäinen voi olla usein tuntematon käsite Jymyn sekä Vertin kanssa. Pyrin tekemään Jymyn kanssa viikottain erilaisia tehtäviä, ettei meno rupea tylsistyttämään. Eli pyrin tekemään avoja, sulkuja, väistöjä, vaihtoja jne joka viikko. Yleensä kuitenkin teen samoja asioita muutaman päivän peräkkäin, jotta saan ne varmasti onnistumaan. Lisäksi pyrin ratsastamaan hevosia aina alku- ja lopputunnista vähän pidemmässä muodossa, jotta ne pääsisivät rennosti venyttämään ja verryttämään lihaksiaan.

Miten lämmittelet kisapäivänä ja kuinka pitkään?
- Estekisoissa Vertin kanssa yritän aina tehdä mahdollisimman lyhyen verkan, koska V toimii silloin yleensä aina parhaiten eli n. 15min verkkaalueella riittää + kävelytys ennen sitä. Verkkaan kaikki askellajit läpi ja otan n. 4 hyppyä yhteensuuntaan ellei sitten ole ongelmia niin silloin enemmän.

 Jymyn kanssa koulukisoissa verkkaan noin 30minuuttia, eli en senkään kanssa tee hirveän pitkää verkkaa. Kaikki askellajit läpi ja paljon taivutteluja + siirtymisiä.

Miten palauttelet hevosen kisapäivän jälkeen?
- Riippuen kisapäivästä niin joskus laitan hevosen vielä tarhailemaan ulos jos ei ole mennyt myöhäksi. Mutta Jymylle aina rankemman jälkeen linimentit jalkoihin/kylmäys. Vertille taas yöksi laitetaan aina Back On Track suojat + joskus laitetaan myös linimenttiä. Nuo BOT -suojat edistää verenkiertoa. Ostaisin Jymylle ehdottomasti ne, mutta ovat sen verran arvokkaat ettei ihan heti ole varaa..

Seuraavana päivänä aina liikutan jotenkin kevyesti. Esim. kevyt maasto tai kevyt treeni maneesissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti