Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 15

Kisatunnelmia!

Kisa aamu alkoi parhaalla mahdollisella tavalla: Heräsin 5.30 aamutalliin, reippaana olin tietysti jo 5.45 tallilla. Siinä sitten tein normaalit aamutalli hommat, jotka tehtiin yllättävänkin nopeasti tehtyä! Kiitoksia kaverilleni, joka oli tekemässä sitä kanssani. Vertin omistaja tulikin jo sitten laittelemaan Verttiä + Tuovi haki sen sisälle. Alkuun meinasi tulla paniikki, että päästäänkö edes lähtemään kun trailerin ovi (josta ihmiset kulkee) ja takaluukku olivat jäätyneet kiinni. Etuovi aukesi lukkosulalla, mutta vartin taistelun jälkeen saatiin takaluukku kuuman veden avulla auki. Ajoissa kuitenkin päästiin lähtemään ja oltiin sopivassa aikataulussa paikan päällä.  Sopivassa välissä laiteltiin Vertti ja kävelin + ravailin sillä hyvän tovin ennen varsinaisen verkan alkamista. Verkassa meinasin ite ratsastaa alitempoista laukkaa ja liian vahvalla sisäohjalla, mutta onneksi valmentajani oli mukana ja pääsi puuttumaan niihin heti. 
ja matkassa oli tietenkin mukana Tuovi&Aapi :)
80cm rataa ei valitettavasti ole videolla. Mutta radalta saatiin 4vp yhden ohimenon takia., joka oli täysin oma mokani. Luokassa oli pelkkä perusrata, joten täytyi ratsastaa tiukkia teitä ja lujaa mikäli halusi sijoittua. Ite en alunperin mennyt hakemaan sijoituksia vaan pelkästään hyviä kokemuksia. Mutta koska Vertti tuntui jotenkin tosi kivalle niin radalla tein kokoajan mahdollisimman pienet tiet ja laukattiin sopivaa rytmiä. Vitos esteen jälkeen päätin mennä "oikoreittiä" joka sitten sortui meidän kohtaloksi = en tajunnut tehdä kunnon tietä, jonka seurauksena hevosen turpa jäi asettuneeksi väärään suuntaan ja heppa meni sinne minne turpa näytti ja mentiin esteestä ohi. Niin pieni tyhmä moka, mutta sitten tulin voltin kautta uudestaan pitemmän kautta niiin loppu rata meni ilman mitään ongelmia. Ensimmäisen kerran Vertti kuunteli tarkkaan kaikkia apuja ja teki mitä pyysin. 

90cm verkassa Vertti taas kuumahti vähän lisää. Mutta päätin kuitenkin yrittää ratsastaa radalla ihan samalla tavalla kuin edelliselläkin, paitsi ratsastaa vitos esteeltä pidemmän kautta kutoselle joka selvästi kannatti ja puomit pysyi ylhäällä. Sitä ennen olleelle sarjalle toin kuitenkin Vertin huonosti eli liian juureen alitempoisella laukalla ja sarjan a-osa putosi, mutta loppu rata sujui taas hyvin. Eli saatiin myös 4vp tästäkin radasta. Harmittaa ja ärsyttää tositositosi paljon, koska JOS se puomi olisi pysynyt ylhäällä niin oltas oltu kolmansia siinä luokassa. Mutta turhaa tässä vaiheessa jossitella. Seuraavan kerran sitten paremmin. Tiedän nyt ainakin, että sillä hevosella on kapasiteettia ja taitoa hypätä tommoisia ratoja. Ja saatiin taas paljon kokemusta ja ite sain paljon luottamusta hevoseen kun sain tehtyä pienet tiet johon vielä kuukaus tai pari sitten ei oltas ikinä pystytty! Pahoittelen ettei ole kuvia eikä videota! Videon mahdollisesti lisään myöhemmin.

Kinkkujahti aloitettu tyhjin käsin, mutta huomenna se sitten jatkuu kouluratsastuksen parissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti