Sivut

maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosi 2012

Mitä tapahtui vuonna 2012?

Tammikuu
Sain pitkään toivomani ensimmäisen oman hevosen! Siitä alkoi hevosenomistajan elämä. Kauhean vaikeeta muistaa mitä kaikkea on tullut tehtyä.. Tammikuussa aloitin blogin pitämisen. Muistelisin, että heti aika alussa tuli shoppailtua rutkasti uusia tavaroita hepalle mm. riimu, Vereduksen suojat, uudet pootsit. Blogi on muuten oikeesti loistava "päiväkirja", koska nytkin löydän paljon asioita mitä olen silloin tehnyt. Käytiin jotkut harkkaestekisatkin muistaakseni puhtain tuloksin. Ja sitten käytiin ekassa Hencan valkassa. Jymy nimitettiin valkassa Puuha-Peteksi, hah en ees muistanu tuota!

Helmikuu
Helmikuussa käytiin Riikan valkoissa kerran ja ainut mieleenjäävä juttu sieltä oli, että kaaduttiin nurin. Onneksi silloin ei kuitenkaan käynyt kummallekaan mitään. Helmikuun aikana ratsastin myös aika usein Niksu -nimisellä hepalla, joka oli silloin Hepokankaalla. 

Maaliskuu
Tällöin käytiin taas Hencan valkassa, jotenkin mieleen on jäänyt että nämä valmennukset meni tosi hyvin! Maaliskuussa Jymyllä oli yskää ja joutui kortisoonikuurille, jonka seurauksena ei päästy kisoihin. Maaliskuussa käytiin Jymyllä ekan kerran hiihtoratsastamassa.Alla olevan videon tunti on varmaan yksi parhaista estetunneista Jymyllä koskaan! Sain sen kanssa tosi paljon varmuutta tuolla tunnilla.

Huhtikuu
Harjoiteltiin uusinnan ratsastusta, otettiin Tuovin kanssa keväisiä kuvia, käytiin yksissä harkkakisoissa 80&90cm hyppäämässä ja oltiin myös aluekoulukisoissa, joissa mentiin HeB:0 ja saatiin siitä 55,5%. Sitten oltiin Hencan valkoissa, joissa Jymyllä sitten revähti se lapalihas ja "saikku" alkoi, samalla klinikka reissulla tähystettiin myös kurkunpää ja Jymy todettiin hieman pölyherkäksi (reagoi mahd. esim siitepölyyn). Yskintää ei kuitenkaan ole ollut ollenkaan valkosipulin syöttämisen aloittamisen jälkeen. Liikutusta oli kevyesti kokoajan.

Toukokuu
Kävin tallilla olleessa hevosten ensiapu -kurssilla. Pientä rimakammoa havaittavissa.. Ensimmäinen hyppykerta Vertillä! Ja loppu kuussa ekat estekisat sen kanssa, joista hyl ja 4vp. Baro lähti myös silloin toukokuussa pois. Jymyllä oli hieronta ja alku kuukausi meni oikeastaan vain kävellessä ja vähän ravaillessa, loppu kuussa päästiiin jo menemään kaikissa askellajeissa.

Kesäkuu
Tämä kuukausi kuluikin sitten jo leirejä vetäessä. Jymy sai joka päivä kevyttä liikutusta jo kaikissa askellajeissa, loppukuussa treenattiin jo aika normaalisti sileällä. Vertin kanssa kotivalmentajan silmänalla treenattiin yhteistyötä paremmaksi ja taidettiin käydä ratsastusopistolla yksissä kisoissakin hyppäämässä 70 (4vp) &80cm (8vp muistaakseni).  Kesäkuussa Jymy sai myös uuden tarhakaverin Zipon, josta sitten tulikin Jymyn hyvä kaveri! 
Heinäkuu
Jymyn kanssa käytiin yhdellä puomi/kavalettitunnilla hyppäämässä miniesteitä, joka oli Jymyn kanssa super mukavaa! Verttiä irtohypytettiin ja poni pomppasi muistaakseni n. 120cm. Alkukuussa käytiin myös Korholassa yhdet estekisat, joissa mentiin 70&80cm. Sitten hepat pääsivätkin kahdeksi viikoksi laitumelle. Jymy meni tallin hevosten kanssa samalle laitumelle nautiskelemaan ruohosta ja Vertti meni Korholaan, jossa sitten viikonajan ahkerasti ratsastelin sillä maastossa ja kentällä, sekä käytiin kahdesti uittamassakin=kahluuttamassa! Loppukuussa jouduttiin hakemaan Jymy ennen aikaisesti laitumelta pois kun se päätti karkailla sieltä. Sen mielestä lomailu on tylsää :D


Elokuu
Koulu jatkui taas. Jymyn kanssa päästiin alku kuussa taas hyppäämään miniesteitä. Vertillä pääsin käymään ensimmäisen kerran Aki Hannulan valmennuksissa, jotka pääasiassa sujuivat hyvin. Elokuussa ostettiin oma traileri. Jymy oli loppu kuusta jälleen epäpuhdas ja käytiin klinikalla kuunvaihteessa. Jymyä liikuttelin kuitenkin kävellen kokoajan. Ja Vertin kanssa treenattiin ahkerasti.

Syyskuu
Vertin kanssa käytiin ekoissa alueestekisoissa Savonlinnassa 80cm (4vp) ja 90cm (hyl). Jymy käytettiin alku kuussa kangasalalla klinikalla, jossa tehtiin ontumatutkimus ja sen hampaat raspattiin. Syyskuussa pääsin ratsastamaan useamman kerran Sara nimisellä hepalla. Sillä ratsastaminen oli tosi mukavaa, vaikka se ei ollut helpoin niin se oli huippu kun se oli niin osaava ja suoritti liikkeet hyvin! Sen kanssa niillä kerroilla kun menin opin oikeasti aika paljon! Jymyllä vaihtui syyskuussa kengittäjä, lisäksi käytiin Joensuussa loppukuussa klinikalla uudelleen ontumatutkimuksessa ja sen kaikki jalat röntgenkuvattiin. Vihdoinkin saatiin selvyyttä mikä sitä vaivaa. Siitä alkoikin taas sen saikku ja sen jälkeen kuntoutus. Hyppäsin myös muutamia kertoja Venna ponilla, jolta onnistuin tippumaan mutta silti hyppäsin sillä 120cm korkean pystyn! Uskomaton poni, huippu! Lisäksi meidän koiralle syntyi koiranpentuja! :)
Sara <3 joka laukkailee nykyisin vihreillä niityillä
Lokakuu
Onnistuin telomaan peukaloni: paalia aukastessa saksilla sain melko isohkon haavan peukaloon, mutta silti pystyi ihan hyvin ratsastamaan :D Alkukuu maastoiltiin paljon Jymyn kanssa kevyesti. Pääsin menemään Vennalla harj.koulukisoissa, joissa saatiin 59,44%. Tuo poni on vaan ihan huippu! Kävin Vennalla myös kahdissa estekisoissa, ekoissa hyppäsin sen elämän ekan 90cm radan ja nollilla! Mutta toisissa kisoissa olin liian voiton haluinen, joka kostautui ja löysin itseni puomin päältä.. Lokakuun lopulla päästiin Jymyn kanssa treenailemaan jo normaalisti koulua. Olin Pootsilla ja Vertillä Akin valkassa, molemmat kulki melkoisen hyvin :)  Oltiin Vertin kanssa myös alueestekisoissa, joissa hypättiin 80cm (eka 0/0 rata!!) ja 90cm (4vp).
Marraskuu

Vertin kanssa hypeltiin aktiivisesti esteitä joka viikko. Jymy klipattiin toisen kerran syksyn aikana ja se sai takamukseensa sitä hyvin kuvaavan F1 merkinnän. Venla kävi ottamassa ihanan talvisia kuvia Jymystä ja päästiin Jymyn kanssa myös seurakoulukisoihin, joissa mentiin HeC ja saatiin 56,111%. Olin enemmän kuin tyytyväinen poniini! Vertin kanssa olitiin loppukuussa Akin valkassa 2pv ja Vertti meni kumpanakin päivänä todella hyvin! Varsinkin toisena päivänä sitä oli niin ilo ratsastaa. Tuntui jotenkin että uusi lamppu olisi syttynyt! Marraskuussa myös koiranpennut muuttivat uusiin koteihin.

Joulukuu

Sain väsäiltyä blogiin Joulukalenterin. Baro palasi takaisin Hepokankaalle <3! Vertin kanssa oltiin kinkkukisoissa hyppäämässä 80(4vp)&90cm(4vp) ja Jymyn kanssa olin sitten koulupuolella menemässä HeC (59,1%) ja HeB (58,2%). Jymy sai suorakalta myös kinkun! Mutta olin tosi tyytyväinen molempiin heppoihin viikonloppuna. Varsinkin Vertille on selvästi tullut uusi vaihde päälle ja sitä oli ekan kerran kisoissa hyvä ratsastaa. Tuovin kanssa ollaan käyty muutaman kerran hiihtoratsastamassa, ja Jymy tykkää! Jymyn ja Vertti on molemmat saanu jouluviikon hieman lomailla. Jymy on päässyt paljon joulukuun aikana maastoilemaan. Heppojakin on tullut kuvailtua yllinkyllin!
Huh, että tähän vuoteen on mahtunut paljon. Niin hyvää kuin huonoa.  
Miten teidän vuosi on kulunut?

Miia, Jymy ja Vertti toivottavat kaikille lukijoille loistavaa ja hauskaa Uuttavuotta 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti