Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 16

Lisää kisatunnelmia!

Tänäänkin oltiin siis kinkkukisoissa. Kouluratsastuksessa kilpailtiin tosin. Aamulla olin samaan tapaan aamutallissa muutaman tunnin ajan. Kisapaikalle kun päästiin kävin maksamassa lähtömaksut ja sitten heti ruvettiin laittamaan Jymyä valmiiks. Se oli hirveen stressaantuneen oloinen kun kuoputti maata ja heilu kokoajan. Alkuun ratsastaessakin pöris vaan kaikelle. Tosi kivaa :D 

Varsinaiseen verkkaan päästyäni Jymy tuntui hitaalle jalalle. Mutta sain sen kuitenkin verkassa toimimaan taas paremmin omille avuille ihan hyvin. Ei olla koskaan oltu aikaisemmin Opistolla koulukisoissa. Ja radalle mentäessäni Jymy (ja myös minä :D ) jännittyi. Sain kuitenkin melko hyvät tiet ratsastettua ja hevonen kulki melko jännittyneenä, mutta muuten ihan ok. HeC:ssä saatiin yllättävän paljon prosentteja eli 59,1% . Odotin ehkä 52 prosenttia. Ja oltiin sijalla 7/11. Ei sijoituttu, mutta ei oltu viimeisiäkään. :) Pisteitä löytyi 4-7. Nelonen tuli siitä kun pituushalkaisijalla rikkoi keskikäynnin raville. Seiskoja puolestaan olivat: laukannosto, pysähdys-liikkumatta-tervehdys ja radalle tulo harjoitusravissa. "Alakerroissa" luki tämmöisiä: "laukka pyöreämmäksi, epätasainen edestä ajoittain" & "Symppis suokki, nyt kovin jännittynyt ja epätasainen. Lisää tasaisuutta vaan!"

HeB:ssä starttasin jo toisena ja Jymy tuntui radalla ehkä himpun rennommalta kuin edellisessä luokassa. Vaikka yksi selkeä virhe tapahtui: keskilaukassa lävistäjällä vaihtoi laukan. Mutta muuten meni suht tasaisesti, kokoaikaa ei muoto säilynyt, eikä aina taipunut tarpeeksi ja joissain siirtymisissä oli kättävasten. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa! :) Varsinkin keskiaskellajeja pitää harjoitella, jotta saisin Jymyn venyttämään enemmän askelta ja että tahti säilyy. Tästä radasta saatiin 58,2%. Joka on omasta mielestäni ihan hyvä suoritus kun ei olla B:tä menty pitkään aikaan ja silti tää oli parempi tulos mitä silloin saatiin. Oltiin sijalla 12/20. Eli sekin on ihan ok. Pisteitä löytyi 4-7 väliltä. Ainut nelonen oli se keskilaukka lävistäjä kun vaihtoi laukan. Ja seiskoja oli radalle harj. ravissa ja pysähdys, voltti ja kolmikaarinen kiemuraura. "Alakerroissa" luki toisessa " lisäyksiä harjoiteltava ja kuolaintuntumaa" + toisessa luki "Hyviä pätkiä, mutta vielä epätasainen kokonaisuus. Saisi taipua vielä pehmeämmin & olla tasaisemmalla tuntumalla. Tsemppiä jatkoon, kiva hevonen!"

Molemmissa luokissa saatiin keskimäärin 6,5 askellajeista, 6 lennokkuudesta, 6 kuuliaisuudesta, oikeiden teiden seuraamisesta 6,5 ja ratsastajan istunnasta 6. Eli ihan hyvin.

Koulupapereita on aina tosi mielenkiintoista lukea. Varsinkin jos on kahdelta eri tuomarilta arvostelu. Koska kun tuomarit istuvat eripuolilla niin ne näkevät eriasioita kuten esim. poikittaako hevonen. Tämän takia myös pisteerot voivat joskus olla huomattaviakin. Miullakin oli papereissa samalla kohdalla toiselta tuomarilta 7 ja toiselta 5. Tän takia tykkään käydä koulukisoissa, koska sieltä saa sanallista arvostelua siitä miten ratsastaa. Ja on helpompi korjata virheitä kun joku kertoo niistä, kaikkia virheitä kun ei välttämättä tunne selkään tai tiedosta. 

Keskimäärin oon ihan tyytyväinen kisapäivään, vaikka ei radat mennyt ihan niinkuin oisin halunnut. Mutta lisää treeniä niin siitä se lähtee. Heppa on kiva, mutta kuski jäätää. Eikä jääty tällä kertaa ilman palkintoja, koska Suorakka palkitsi parhaat suomenhevosratsukot. Mutta koko viikonloppuna ei ollut kuin kaksi suomenhevosratsukkoa niin molemmat palkittiin kinkku lahjakortilla. Tietää mitä jouluna syödään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti