Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

todellinen heppailupäivä

Tämä aamuni alkoi taas heräten klo 6.05 aamulla puhelimen herätykseen. Yllättäen kyllä ei tarvinnut kiskoa itseäni ylös sängystä vaan melko helposti sain itseni ylös tekemään aamutoimia. Söin aamupalan, puin päälleni ja sain jopa laukunkin purettua vaatteista (olin siis to-la Iidan luona Hammaslahdessa). Sitten n. 6.40 iskä tulikin hakemaan minnuu ja vei miut tallille, jossa olin joskus klo 7. Siinä sitten rupesin loimittamaan hevosia kun työkumppanini oli jo ruokkinut hevoset. Meidän lisäksi aamutalliin tulikin yllättäen pari tyyppiä lisää niin saatiin talli super nopeasti tehtyä.
Aamutallin jälkeen söin toimistossa valmispitsan, joka oli eväänä. Ja sitten hain Jymyn sisälle, otin loimet pois, juotin, harjasin ja varustin. Jymy on koko viikon ollut "lomatunnelmissa" eli sillä on ollut kolme päivää vapaata ja kolme päivää maastoilua. Tänään päätin sitten, että nyt tämä lomailu saa loppua ja päätin mennä tekemään kunnon koulutreeniä maneesiin. Aluksi olin ihan varma ettei ratsastuksesta tule mitään, mutta olin niin väärässä kuin voi olla. Koska Jymy esitti hienoa perusravia ja kuunteli apuja melko hyvin. Muutenkin sain hyvin ratsastettua sitä avuille. Lopuksi harjoiteltiin vähän vaihtoja ja sain tehtyä suoralla uralla vaihdon. Yleensä siis oon tehnyt vain kaarevilla urilla vaihtoja, mutta haluan että Jymy oppii tekemään ne myös suoralla uralla ja että vaihdoista tulisi enemmän kouluvaihdon tyyppisiä. Super tyytyväisenä minä ja hevonen sitten tunnin treenauksen jälkeen lopeteltiin. Purin Jymyn syötin sille pari leipää, juotin vettä, loimitin sen ja vein takaisin pihalle. Jymy oli tarhassa jotenkin "eksyksissä" olevan näköinen, koska sen iso kaveri lähti pariksi kuukaudeksi reissuun. :/ Se ei selvästi oikein tiennyt mitä on tapahtunut kun hänet on yksin laitettu. Mutta todennäköisesti Jymy laitetaan täksi ajaksi jonkun muun kanssa. Se ei oikein viihdy yksin ja on paljon kivempi jos se on jonkun muun hevosen kanssa samassa.
Jymyn ratsastuksen jälkeen otin "käsittelyyn" Vertin. Koska olin laiska niin en jaksanut mennä tuuppailemaan koulua maneesiin niin päätin lähteä Vertin kanssa maastoon. En ollu sillä aikaisemmin ollut yksin maastossa (siis ilman toisia hevosia), mutta kuulemma se on kivempi yksinään. Tallin pihasta poistuminen oli ensimmäinen vaikeus, koska pari pressua vähän lepätti niin ne meinasi syödä sen. Sen jälkeen päästiin hyvin matkaan. Alku matka meni super hyvin ilman mitään ongelmia, jos ongelmaksi ei lasketa sen innokkuutta ravata kokoajan :D mutta en tosiaan laske sitä ongelmaksi, hyvä että on energiaa ja innokkuutta! Ravailtiin ja laukkailtiin kaikessa rauhassa ja kaikki meni tosi hyvin. Kunnes sitten kaukana tiellä näkyi ihminen, jota Vertin sitten piti töllöttää kauhistuneena. Vertin mielestä tilanteesta olisi pitänyt päästä pois kääntymällä kotiinpäin, mutta pienien keskustelujen jälkeen päästiin kuitenkin jatkamaan matkaa. Loppu matkasta ei sitten ollutkaan mitään ongelmia. Yhdet tallilaisetkin tulivat vastaan, mutta Vertti vaan jatkoi tyytyväisenä omaan suuntaansa matkaa. Olin positiivisesti yllättynyt maastoreissusta! Ja oli tosi kivaa.
Tämä päivä on muutenkin kulkenut jotenkin positiivisellä energialla. Oli tosi kivaa mennä tallille kun ei ollut pariin päivään käynyt. Melkein täydellinen päivä ;)

PS. Uutta ulkoasua luvassa + uusi banneri tulossa lähiakoina kunhan Iida saa sen tehtyä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti