Sivut

torstai 13. joulukuuta 2012

JOULUKALENTERI LUUKKU 13

 Varoitus! Nyt luvassa odotettu ja luvattu varustepostaus. Päätin tehdä tän kahdessa osassa, ettei tulisi ihan kauhean pitkää. Nyt vuorossa kaappi, loimet + harjapakki ja muuta tavaraa.
Meidän tallilla jokaisella hevosella on oma tämmöinen kaappi johon mahtuu kaksi satulaa ja paaaljon tavaraa. Tässä meidän kaappi ennen siivousta!
Ja tässä kaappi pienen siivouksen ja järjestelyn jälkeen.
 Tässä Jymyn sadeloimet. Vasemman puoleisin on Horzelta ilmaiseksi saatu vuoreton 145cm kaulakappaleeton loimi, jota käytetään kesällä sateella. Tämä loimi ei oikein istu edestä kunnolla, mutta koska on niin lyhyen ajan vuodessa käytössä niin kelpaa. Keskimmäisenä Hööksiltä tilattu 145cm beige fullneck vuoreton sadeloimi. Tilatessani luulin ettei loimi kestäisi kovinkaan kauaa, mutta päinvastoin loimi on ollut tosi tosi hyvä. Kestää hyvin sadetta ja yhtään reikääkään siinä ei ole. Ainut huono puoli, että siitä on kulunut väri omituiseksi. Oikean reunimmainen on uusin Eurohunterin 135cm fullneck fleecevuorellinen sadeloimi. Tämä loimi pitää myös hyvin sadetta ja sopii myös pienille pakkasille kun alla on talliloimi. Ainut huono puoli loimessa on suht huonot kaulakappaleen kiinnitykset kun ne on tarroilla ja kun Jymy syö paalista niin ylin usein aukeaa. Nämä kaikki olen itse ostanut Jymylle.
Jymyn tällä hetkellä ainut ulkotoppaloimi. Tämän sain kaupan mukana. Masta 135cm. Tämä on ollu Jymyllä ehkä 1,5 vuotta ja on kestänyt tosi hyvin vaikka Zippo tykkää siitä ottaa aina kiinni ja repiä. Mutta yhtään repeämis kohtaa ei ole tullut. Tää on myös aika paksu, muistaakseni 300grammainen. 


Tässä meidän fleeceloimet. Joita siis on neljä kappaletta. Ylimäisenä on "sponsoriloimi" johon brodeerautin Jymyn nimen ja sitten tietenkin firmojen logot jotka kannustavat meitä! Kiitoksia heille. Tämä sama loimi on edestä kolmipistekiinnityksellä oleva kaulakappaleeton. Mutta hyvin istuva, vaikka kokokin on 155cm. Tämä on tullut Jymyn mukana. Alemmassa kuvassa ylin loimi musta-siniruudullinen on yksi lempiloimistani. Se on kivan näköinen ja olen ostanut sen joskus 1,5v sitten Jymylle. Vasemmalla oleva sininen loimi on entisen hoitoheppani Tähden kanssa voitettu loimi näyttelyistä. Ja koska sain sen loimen itselleni silloin niin puoli vuotta sitten väkersin siihen liimakankaalla Jymyn nimen :) Ei hirveän usein käytössä, kun ei ole pitkäkaulainen. Alimpana oleva ruskea loimi on Jymyn ainut pitkäkaulainen loimi, joka tuli sen mukana kaupassa ja on sille hieman liian pieni mutta kuitenkin ajaa asiansa ihan hyvin. Käytössä eniten näistä.
Ainut ratsastusloimemme. Olen ostanut tämän käytettynä nyt syksyllä. Tykkään siitä kun siinä on hieno tuo häntäremmi ja tää on kivan kokoinen vaikka onkin vain 135cm, mutta vastaa omasta mielestäni 145cm. Otan tästä joku päivä kuvan kun se on satulan päällä.
Tässä talliloimemme. Vasemman reunimmainen on Horse Comfortin ohut talliloimi, jossa on ohut fleecevuori ja likaa hylkivä kangas. Keskimmäisenä ehkä 110grammainen(?) fullneck tallitoppis. Jymy näyttää se päällä ihan my little ponilta :D Söpöä vaaleansinistä ja reunoissa kiertää vaaleanpunainen kantti. Kaulakappaleessa hieman huono kiinnityssysteemi, mutta kun ei kuitenkaan käytetä kuin kovimmilla pakkasilla niin se ei haittaa. Oikealla on myynnissä oleva talliloimi!! Myyn koska on Jymylle hieman liian pieni ja puristaa siksi vähän edestä lapoja. Villasekoitteinen materiaali koko loimessa. 130cm kokoinen. Tämäkin tuli Jymyn mukana.
Tällä hetkellä meillä on joka päiväisessä käytössä harjakassi, jossa on sekalaisesti vähän kaikenlaisia harjoja. Tämän olen ostanut käytettynä kaverilta, tarkoitus oli että tämän saisi aina kisoihin mukaan kätevästi ja sitä olisi helppo kantaa mukaa.
Meiltä löytyy myös tämmöinen musta harjapakki. Jonka olen joskus vuosi sitten ostanut. Tällä hetkellä toimii suojien ja vanhojen "vara" harjojen säilytyspaikkana. Kyllästyin käyttämään tätä niin otin vaihteeksi harjakassin käyttöön.
Tässä osa purnukoista mitä meillä on. Etummaisena kaksi Show Shine (kiillotusaine & harjan selvitysaine), toinen pulloista siis tyhjä mutta säästän sen esim. ensi kesäksi ötökkämyrkky pulloksi. Sitten löytyy sieni varusteiden putsaukseen ja takana suihkutettavissa pulloissa "pesuaine" ja "hoitoaine". Sitten etummaisessa pullossa on MSM linimenttiä, jota käytän rankan treenin jälkeen kaikkiin jalkoihin. Ja sen takana olevassa pullossa on Pharma Arnika linimenttiä, jonka ostin klinikan määräyksestä silloin selkään. Käytän joskus vieläkin selkään ja lihaksiin. Näiden lisäksi löytyy kaviorasvaa, pumpulia, haavaspraytä jne.

Huomenna sitten luvassa suojat, korvahuput, pintelit ja satulahuovat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti