Sivut

torstai 19. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI: LUUKKU 19

Hyväksi todetut varusteet / Varuste kokemuksia

 Tarkoituksena siis kertoa joistakin käytössä olleistani tavaroista / varusteista hyviä ja huonoja puolia. Kertoa tuotteista, jotka olen itse todennut hyväksi ja mihin olen pettynyt jne.
Ehdottomasti yksi Jymyn paras varuste on nämä Best On Horsen kuljetussuojat. Nää on tullu Jymyn mukana ja ovat ties kuinka monta vuotta vanhat. Ainakin varmaan viisi vuotta vanhat. Vaikka Jymy ei kovin kova riehumaan ja hillumaan trailerissa kuopimisen lisäksi olekaan niin nämä suojat ovat vieläkin todella hyvä kuntoiset. Tarrat pysyvät vieläkin moitteettomasti kiinni, sekä suojien kangas hylkii likaa eikä niitä tarvitse kovinkaan usein pestä vaan harjaamalla lähtee lähes aina lika pois. Toki tietyn väliajoin nämäkin on hyvä pestä. Takajalkojen suojia on kerran suutarilla paikattu kun oli pieniä reikiä, mutta ei mitään negatiivistä ole. Oon käyttäny näitä myös Barolla ja nää on menny myös sille hyvin kokonsa puolesta :)
Suoja linjalla jos jatketaan niin voin suositella näitä Geran bootseja! Super kestäviä ja hyvä laatuisia. Ei hankaa eikä mene helposti rikki. Toki näissäkin istuvuus toki riippuu minkälainen kavion asento on. Eivät myöskään pyöri jalassa. Miulla on vanhemmat ja uudemmat Geran bootsit, vanhat menisivät vielä esim. tarhabootseina mutta nuo uudemmat sopisivat hyvin ihan joka päiväiseen käyttöön. Ite en enää näitä tarvitse niin jos jollain tarvetta niin myynnissä ovat (kokoa III). Vähän erilaisetkin löytyy, ne ovat TÄYSIN uudet vain sovitetut ja kokoa II.

Kaikille varmaan tutut Vereduksen suojat. Kestävyys taattu! Tai ainakin ite oon todennu nää tosi hyviks. Ainut, että itku melkein pääsi kun naarmuja tuli.. :D Hinta-laatu suhde kohdallaan, vaikka ovat arvokkaat niin mielestäni jokaisen sentin arvoiset! Kaverillani yhdet tälläiset suojat kestivät ainakin viisi vuotta aktiivisessa käytössä.
Yksi suurimmista pettymyksistä varusteiden suhteen on ollut Eskadronin huovat! Ovat uusina todella hyvännäköisiä, mutta esimerkiksi omaan estesatulaani eivät istu "täydellisesti". Lisäksi jo muutamassa pesussa (vaikka ohjeiden mukaan pesty!) väri on haalentunut ja kulahtanut, ja alkavat näyttämään todella käytetyiltä ja vanhoilta. Vaikkakaan en ole näitä uutena ostanukaan niin silti kuluneet mielestäni tosi paljon vaikka melko vähäisessä käytössä olleet. Lisäksi tuossa korvahupussa on omituisen malliset korvaosat, vaikka menevätkin kokonsa puolesta melko erikokoisille otuksille. Pysyvät kuitenkin suht ok muodossaan.
Ehdoton lemppari huopa merkkini = Glen Gordon (GG) . Tämän huovan olen ostanut syksyllä 2011 ja se on lähes samannäköinen ja tuntuinen kuin silloinkin. Se istuu hyvin satulaan ja on säilyttänyt monista pesuista huolimatta värinsä ja muotonsa. Samalta merkiltä löytyy myös yksi kouluhuopa ja sekin on ollut tosi hyvä! Lisäksi en tykkää suurista logoista niin mielestäni tässä tuo ei ole häiristevän kokoinen.
B-vertigo , Tämmöisen kouluhuovan tilasin joskus Horzen alennuksesta. Aluksi huopa vaikutti tosi hyvältä, koska oli hyvin muotoiltu ja kuivui tosi nopeasti koska oli sellaista kangasta ja melko ohut. Kuitenkin nyt monien pesujen jälkeen se on vähän "lössähtänyt" eikä pysy niin hyvin muodossaan -> menee helposti satulan alla kiinni säkään. Väri kuitenkin on säilynyt hyvin, vaikka huopa on ehkä himpun "nukkaantunut". Alennushuopana siis ihan ok hinta-laatusuhde, mutta oikean hintaisena en olisi ostanut.

 Horse Comfortin tallitoppis. Tämä on käytössä Jymyllä nyt toista talvea. Istuu Jymylle tosi hyvin isojen lapalaskoksien ansiosta ja on sopivan kokoinen. Mahavöissä saisi kuitenkin olla lisää pituus säätely mahdollisuutta, koska Jymylle ne saisi laittaa vielä lyhyemmälle mutta säätövara loppui kesken.. Lisäksi jalkalenkit olisi paremmat häntälenkin sijasta, mutta ne on helppo tehdä itsekin. Kangas ei hylji myöskään mielestäni tarpeeksi likaa kuin se voisi, mutta on säilyttänyt pesuista huolimatta värin melko hyvin! Loimi ei myöskään ollut kovin kallis, joten hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä!
 Vasemman puoleisin on Show Shinea, tämä on melko hyvää ja tehokasta ainetta. Yksi pullo riittää siis melko pitkäksi aikaa! Hinta-laatusuhde on mielestäni kohdillaan. Nykyisin tosin ostan toisenlaista shinea, joka on vähän parempaa mutta siitä en löytänyt kuvaa.

Sitten on kaksi varusteiden puhdistusainetta. Aluksi pidin näitä hyvinä aineina, mutta nyt olen vähän sitä mieltä että tarvitsisin uudet aineet joilla hoitaa varusteita. Sinisellä etiketillä oleva on "pesuaine" ja punaisella oleva "hoitoaine". Puhdistaa kyllä suhteellisen hyvin lian pois, mutta hoitoaine saisi olla "rasvaisempaa" ja hoitavampaa. Tosin näistä suihkepulloista on helppoa ja nopeaa puhdistaa varusteet, joten siitä ehdottomasti plussaa. Eivät muistaakseni olleet kovinkaan kalliit.
Charles Owen Wellington Classic. Ehdottomasti paras kypärä mitä olen koskaan pitänyt päässäni. Sopii oman pääni muotoon ja on pehmeä. Sisäpuolella olevat pehmusteet kuitenkin on painuneet oston jälkeen melko paljon. Lisäksi kypärä on talvella tosi lämmin, mutta kesällä puolestaan tosi kuuma. Ulkonäkö on myös mieleeni ja suojannutkin tuo on hyvin, vaikka tippumisia on tullut.
 Tämä Mastan loimi on myös todettu tosi hyväksi! Kestää paljon vettä/sadetta ja lämmittää kyllä kovimmillakin pakkasilla. Saisi olla Jymylle koon isompi, mutta tuonkin kokoisena on ihan hyvä. Väri on säilynyt samanlaisena kuin uutenakin ja kankaaseen ei Zipon kovista yrityksistä huolimatta ole tullut reikiä. Kestävää kangasta siis! Kaulakappaleen tarrat ei ole niin hyvät kuin voisivat olla, koska nyt muutaman vuoden käytön jälkeen ne eivät pysy niin hyvin enää kiinni. Hinta-laatu suhde kuitenkin on mielestäni hyvä!


Onko teillä kokemuksia näistä tuotteista? Mielipiteitä?

2 kommenttia:

  1. Vau, Jymyllä on vieläkin nuo suojat! :D Ne on muistaakseni siitä asti olleet meillä kun Jymy tuli 2004 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho eli siis kohta jo kymmenen vuotta vanhat! Ei todellakaan uskoisi, koska ne on ihan super super hyvät!!! :D

      Poista