Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI: LUUKKU 15

Kisakausi 2013

Tällä kaudella kerkisin tehdä 14 koulustarttia, yhden hiihtoratsastusstartin, 16 estestarttia ja yksissä näyttelyissäkin käytiin. Melko monipuolisesti siis on tullut käytyä kisoissa. Tavoitteena tälle kaudelle oli Jymyn kanssa kerätä sujuvia ja hyviä ratoja HeC-B luokista, sekä loppukaudesta kokeilla mahdollisesti HeA luokkaa. Lisäksi kovin tavoite oli päästä osallistumaan suomenhevosten aluekoulumestaruuksiin! Vertin kanssa tavoitteena oli hypätä ja saada sujuvuutta 80-90cm luokista, sekä mahdollisesti siirtyä metrin luokkiin ja osallistua HHPC karsintoihin.

Jymyn kanssa oikeastaan kaikki tavoitteet on ylitetty. Osallistuin sen kanssa 12 koululuokkaan, joista yksi oli HeC, kahdeksan HeB starttia ja jopa kolme HeA starttia. Mukaan siis on laskettu myös harjoituskisat. HeB:stä halusin saada yli 60% ja sen onnistuin kahdesti tällä kaudella ylittämään. Alku vuonna harjoituskisoissa ja nyt viikonloppuna kinkkukisoissa, ollen ensimmäinen ei sijoittunut ja hävisin neljännelle yhdellä pisteellä (joka muuten oli Sini & Vertti!). Lisäksi saatin nyt viikonloppuna kvaalit suomenhevosten kansallisiin koululuokkiin!! Jippii :)
Menestystä kouluradoilta ei kuitenkaan tullut, mutta kehitystä ja kokemusta sitäkin enemmän! Ensimmäiseltä HeA radalta saatiin "huimat" 51,6% ja nyt viikonloppuna kinkkukisoissa saatiin HeA radalta 57,6% eli muutamassa kuukaudessa kuuden prosentin nousu! En olisi IKINÄ uskonut Jymyn koskaan kilpailevan oikeasti joskus HeA luokissa. Tai en olisi koskaan uskonut oikeasti innostuvani kouluratsastuksesta, mutta kun alkaa näkemään työlleen tulosta ja oppii niin tää kouluratsastus on jopa KIVAA :D


Jymy osallistui myös hiihtoesteratsastuskisoihin ja sijoittui siellä kolmanneksi. Näyttelyissäkin sen kehuttiin olevan hyväkuntoinen ikäisekseen. Ja pärjäsi sielläkin odotettua paremmin. Jymy osallistui myös yhteensä viiteen esteluokkaan, joista neljässä sijoittui (yksi hyl. kuskin mokasta). 
 Vertin kanssa tavoitteet eivät onnistuneet, koska kävin sillä vain yksissä estekisoissa koko vuoden aikana, vaikka kotona kuitenkin treenasin sitä jonkun verran. Tällöin hypättiin 90cm luokka ja tuloksena yksi ohimeno ja muutama aikavirhe. Rata oli kuitenkin suht sujuva ja tasainen. Vertti "vaihtui" alkuvuodesta sattuman kaupalta jälleen Baroon, jolloin aloin treenaamaan taas Barolla aktiivisesti. Lisäksi Vertti on tällä kaudella omistajansa kanssa kilpaillut enemmänkin kouluratsastuksella tasoaan nostaen hienosti. :) Vertin kanssa kotona kuitenkin ratsastaessa oon päässy paljon parempaan yhteisymmärrykseen ja mielestäni meillä sujuu jo hyvin!
Baron kanssa nopeasti tavoitteeksi tuli mennä HHPC kisat, sekä nousta loppukaudesta metrin luokkiin. Vaikka metriä ei toistaiseksi ole alla kuin kaksi luokkaa niin sieltä tarvitaan vielä paljon rutiinia. Mutta koulupuolella päästiin harj.kisoissa starttaamaan yksi HeA luokkakin, joka taisi olla myös hevoselle ensimmäinen sellainen! Tuloksena 58,7%. HHPC kisat kuitenkin päästiin käymään ja vaikka finaali jäi ratsukon päähän niin lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen. Olen päässyt kehittymään tuon hevosen kanssa paljon ratsastuksellisesti, sekä muutenkin. :)


Kiitos ja kumarrus maailman parhaille tukijoukoille, jotka ovat tehneet tästä kaudesta mahdollisen. Kiitos kuuluu siis parhaalle tallinomistajalle sekä kotivalmentajalle (varaäitille siis <3), sekä ulkopuolisille valmentajille Akille ja Helkylle. Sekä tietysti äitille, isäpuolelle ja iskälle jotka ovat osansa kustantaneet ja kuljettaneet. Lisäksi kiitos Sinille kun olen saanut ratsastella ja kilpailla Vertillä, sekä kiitos Baron omistajille :) Virallinen kisakausi on saatu päätökseen ja toivottavasti ensi kaudella päästään kilpailemaan vähintään yhtä paljon, sekä vähintään yhtä hyvällä menestyksellä :) Ja jotta en olisi käyttänyt tätä sanaa tarpeeksi niin KIITOS myös lukijoille tsemppauksesta ja kivoista kommenteista!

"Timantit on ikuisia"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti