Sivut

lauantai 21. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI: LUUKKU 20

Tähän kokosin kysymyksiä Rouskutellen! -blogista, joita hän on julkaissut joulukalenterissaan.
 
Muistatko ensimmäistä hetkeäsi hevosten kanssa? Kerro tästä muistosta. Liitä oheen ensimmäinen kuva, jossa olet hevosen kanssa. Kerro myös tästä hetkestä jotain.
 
Ensi tapaaminen Jymyn kanssa ei ollut mitenkään "hieno". Näin sen ensimmäisen kerran normaalisti tunnille mentäessäni, ja se seisoskeli karsinassa korvat luimussa. Sain sen koulutunnille, ja koko tunti meni itkua pidätellessä. Ei suinkaan onnesta vaan kauhistuksesta. En saanut Jymyä hidastamaan, taipumaan, väistämään tai edes kunnolla nostamaan laukkaa. Ihan kuin olisin ollut elämäni ensimmäistä kertaa hevosen selässä.. Tunti oli totaalinen fiasko!
 Tää kuva on kuva kaappaus videolta tammikuulta 2011, ja ehkä viides kerta Jymyn selässä. Muistan tunnilta sen että ohjailin Jymyä vaan lähinnä esteille, koska en saanut sitä kunnolla hidastamaan /vaihtamaan laukkaa ja välillä sitten mentiin kiitoravia koska hidas ravi oli liian tylsää Jymyn mielestä. :D

Tää kuva on helmikuulta 2011 ja kuva on otettu Riikka Lehtosen estevalmennuksesta, joissa olin Jymyllä toista kertaa. Muistan, että valmennus meni tosi hyvin, ja Jymy "hoiti homman kotiin".

Kuka on hevosesi paras kaveri? Miksi?

Zippo! Vaikeaa sanoa miksi, koska kokoeroakin on ja Z:kin tykkää välillä kiusata Jymyä. :D Rakkautta ensi silmäyksellä :)

Mikä on tallissasi parastaMikä huonointa? Kerro tallistasi sanoin ja kuvin.

Parasta on ehdottomasti maneesi, sekä lämmin talli, varustehuoneet, kuivaushuoneet ja pesupaikka jne! Talli sijaitsee myös melko hyvällä paikalla ja maneesin sekä kentän lisäksi on super hyvät maastot. Lisäksi melko pitkä tarhausaika on plussaa! Ja myös tallilla olevat tunnit ja valmennukset! Vaikeaa oikeastaan keksiä mitään huonoa, jos jotain pitää sanoa niin laidun mahdollisuus olisi kiva (eli siis pelto), jossa voisi talvella sitten myös ratsastaa. Mutta toisaalta Jymy ei niin viihdy edes laitsalla joten samakos tuo.

 Onko hevostelu aina ollut sinun juttusi vai onko kokeiltu muitakin harrastuksia? Jos sinun pitäisi valita jokin hevosiin liittyvä uusi harrastemuoto (esim. raviurheilu/kenttäratsastus/vikellys tmv.) jota et siis jo tee mikä se olisi?

Olen harrastanut tanssia, kuvista, keramiikkaa ja en ees muista mitä muuta. Mutta ekasta ratsastustunnista, jonne kaveri pakotti niin siitä asti oon tallilla pysynyt. :) Kenttää ois kiva kokeilla, jos olisi varma hevonen sinne! 

 Onko teille muodostunut jotain heppamaisia jouluisia perinteitä?

Meidän tallilla leivotaan hepoille omat piparit oviin ja oon usein niitä tekemässä. Lisäksi Jymylle toki pitää ostaa extranameja. Parasta kuitenkin on se kun pääsee omalla hevosellaan lumiseen joulumaastoon :)

 Mikä vuodenaika on paras hevostelua ajatellen? Perustele!

Kesä!  Silloin pystyy yleensä treenaamaan monipuolisemmin, kun pääsee paremmin maastoilemaan ja kulkeminen kisoihin/valmennuksiinkin on helpompaa. Harrastaminenkin on mukavampaa kun ei kokoajan palella, vaikka pukeutumis kysymyshän tuo pakkanen on.

Mitkä ovat hevosenomistamisen ihanat ja huonot puolet?
 
Parhaita puolia on ehdottomasti kun voi itse päättää mitä milloinkin tekee ja moneltako ratsastaa, vai pitääkö vapaata. Voi myös itse päättää mihin kisoihin menee ja mitä asioita haluaa treenata enemmän. Voi viettää vapaasti aikaa oman hevosen kanssa puunaillen ja lässytellen, eikä tarvitse jakaa kenenkään kanssa omaa hevosta. Hevonen myös saa lähes aina hyvälle tuulelle!
 
Huono puoli on vastoinkäymiset, sekä suuren suuri vastuu! Lisäksi näiden eläinten pito on kallista ja aikaa vievää, joten muulle ei aikaa/rahaa niin paljoa ole. Lisäksi saa kantaa kokoajan huolta, että jos jotain tapahtuu jne.

Miksi olet päätynyt juuri tähän hevoseen/rotuun?

Täysin sattumalta, mutta olen ollut niin tyytyväinen että en enää halua kuin suomenhevosia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti