Sivut

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Heissan!

Keskiviikko:


Menin suoraan koulusta taas tallille ja meillä alkoikin heti 16.30 estetunti. Laitoin Jympän valmiiksi ja käytiin porukalla laittamassa esteet, jonka jälkeen haettiin hepat ja kiivettiin ratsaille ja verkattiin itsenäisesti heppoja. Jymy tuntui heti alussa jo pehmeälle ja mukavalle, tosin erittäin energiselle (en ollu hypänny valmennusten jälkeen sillä). Mutta parempi liikaa kuin liian vähän energiaa:)

Vieressä näkyy meidän tämänpäivän tehtävä, aluksi verkattiin oikealla ylhäällä olevilla kavaleteilla (aluksi ne oli puomeina). Ne olivat innareita eli väli oli n. 3m. Sujui ihan hyvin, mutta Jymy yritti aluksi mennä liian kovaa siihen sisälle, jonka takia muut välit jäi ahtaiksi. Lisäksi Jymy yritti aina singota kulmasta sinne, mutta toistojen jälkeen ymmärsi miten pitikin tulla. Seuraavaksi siirryttiin tuohon neliölle ja senkin väli oli 3m eli innarina mentiin. Tehtiin aina että tultiin jommalta kummalta pitkältä sivulta ja aina käännyttiin koko ajan oikealle tai vasemmalle, eli tehtiin siihen tavallaan semmosta apilaa. Oli ihan huippu kiva ja tehokas kääntymis harjoitus! Ite jäin taas helposti kääntämään pelkällä sisäohjalla, mutta Salen muistutuksien avulla sekin väheni. Sitten tultiin vielä tuota linjaa, väli taisi olla esteiden välillä n.15m ja siihen piti aluksi saada neljä laukkaa. Aluksi en saanut Jymyä tarpeeksi koottuna sisään joten mentiin välillä kolmella, mutta onnistui se hetken päästä sitten neljälläkin. Lopuksi tultiin ratana eli aloitettiin innareilla joilta mentiin linjalle ja siitä käännyttiin neliölle. Tehtävä oli tositosi hyvä ja oli tosi hauskaa! Esteet oli kokoajan aika pieniä, pystyt tais olla max 80cm?

Winter Cup kisoissa 15.1.2012
Tunnin lopussa kävin vielä vähän ratsastamassa Venna-ponilla. Menin hetken ravia ja laukkaa, sekä otin muutaman yksittäisen hypyn linjalle. Tulin kerran linjan kokonaisena, sekä muutaman kerran innarit kulmasta päin. Venna oli tosi kiva kun älysin taas miten se toimii. Se hyppäsi myös kevyen oloisesti, mutta miulla oli vaikeuksia olla hyvin hypyssä mukana kun Jymyllä on niiin erilainen hyppytekniikka. Enkä siis oo hypänny muilla kun Jymyllä pitkään aikaan.


Eilen en sitten käynyt tallilla, ja tänään menen ehkä koulutunnille tai sitten menen itsenäisesti ulkokentälle ratsastamaan. Huomenna meenkin sitten aamutalliin med Sale, sekä sitten vielä Helkky Pakarisen kouluvalmennukseen taas vaihteeksi! JES!

2 kommenttia:

  1. Vaihetaanko, mee sie joku kerta Pallolla esteitä niin mä meen Jymyllä? Vois olla aika mielenkiintoista katottavaa :D

    VastaaPoista
  2. vaihetaan vaan jos saan mennä jonkun 50cm/60cm xD ei ois eka kerta kun menisin pallolla! :D

    VastaaPoista