Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kouluponi


Eilen menin taas koulun jälkeen suoraan tallille, ja aloin heti ohentamaan Baron harjaa kun lupasin sen nyppiä ja siistiä. Mukavastihan tuo ohentuikin, huomenna varmaan otan sen loppuun. Sain sen siis ohennettua ja leikkasin niskasiilin ja korvakarvat.

Sitten menin Jymyllä koulutunnille uusilla kamoilla! Kuten kuvasta näkyy, jouduin tosin lyhentämään pinteleitä kun ne oli oli aika pitkät ja myös suhteellisen paksut. Mut ne oli just samaa sävyä sen huovan kanssa!

Aluksi tunnilla alkuverkattiin hetki itsenäisesti hevoset, jonka jälkeen pareittain mentiin kahdeksikoille (eli esim. s:n kohalle 10m voltti ja siitä r:n kohdalle toinen voltti). Ja siinä tehtiin sulkutaivutusta voltilla. Ensin käynnissä ja sitten ravissa. Onnistui kohtuullisen hyvin, siihen verrattuna että en edes muista milloin oisin viimeksi tehnyt sulkutaivutuksia. Eli olen tosi tyytyväinen, Jymy olisi enemmän vielä voinut taipua mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. Tehtiin myös ravissa avotaivutusta volteilla vastapainoksi sulkutaivutuksille. Tämä olikin meille huomattavasti helpompaa, koska ollaan monesti estevalmennuksissa menty avotaivusta ympyröillä. Tässäkin olisi saanut vielä enemmän taipua. Laukassa siirrettiin ympyröillä takaosaa hieman ulos, mutta ei paljoa. Sekä haluttiin että hevoset olisivat pyöreitä ja käyttäisivät hyvin takajalkoja. Onnistui ihan ok, enemmän olisin saanut vaatia takaosaa ulospäin. Vaikeinta tunnilla olikin kun piti aina kahdeksikon keskessä siirtää laukasta käyntiin. Mutta siinäkin saatiin muutama ihan hyvä siirtyminen. Tunti vähän venähti kun tehtiin sitten loppuun vielä vastalaukassa kaarre ja takaosa&etuosa käännöksiä. Onnistui ihan hyvin, varsinkin vastalaukat meni hyvin. Kerran vaan vaihtoi toiseen laukkaan!

Tänään sitten meen suoraan koulusta tallille ja mennään estetunnille pomppimaan! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti