Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

hyppelyä

Tänään kuluikin vähän enemmän aikaa tallilla. Ensin tehtiin Marikan kanssa aamutalli työt, jonka jälkeen käytiin syömässä ja sen jälkeen vielä siivottiin hevostemme kaapit. Sekä laitettiin kasa loimia pesuun. Jymynkin kolme loimea meni pesuun (toppaloimi, fullneck fleece ja tallitoppis). Jotta saan ne sit puhtaana laittaa kaappiin. Kaappi tuli kyllä huomattavasti siistimmäksi!

Sitten ruvettiinkin jo laittelemaan heppoja estetunnille. Vieressä näkyy tämän päivän tehtävä. Päädyssä aluksi oli kolme innaria, joiden väli oli 3,3m eli hieman normaalia pitempi. (keskimmäinen siis otettiin pois kun ruvettiin tulemaan linjaa) Tämä sujui tosi hyvin, ekan kerran tulin hieman liian pientä laukkaa sisään. Sitten ihmettelin kun Jymy alkoi välissä pukittamaan (Jymy ei siis oikeastaan koskaan pukittele, joskus harvoin). Ekan puolen tunnin sisällä pukitti kolmesti, joten huomasin ettei nyt kaikki ole ihan normaalisti. Sitten katottiin Sarin kanssa, että satulan toppaukset on vähä lytistyny joten laitettiin karvaromaani siihen satulan ja huovan väliin (laitoin siis tän virityksen tunnin jälkeen). Pitää kohta puolin viedä se topattavaks, mutta onneks se on tuon romaanin kanssa ihan hyvä. Sitten tultiin tuota pitkää linjaa, molempien väli oli 9m eli kaksi laukkaa. Aluksi Jymy vaihteeks vähän innostui ja ei meinattu saada hyvää kahta siihen. Mutta muutamien hyppyjen jälkeen se rauhoittui sen verran, että saatiin siihen hyvät kaksi askelta. Okserin jälkeen käännettiin aina vuorotellen kumpaankin suuntaan pikku kavaleteille. Viimeinen okseri oli lopussa 110cm. Lopussa vielä menin kavaleteilla ympyrällä molempiin suuntiin, että sain hyvät tiet ja sujuvuutta. Sekä vähän pidemmässä laukassa ja myös vähän lyhyemmässä laukassa. Onnistui ihan hyvin.

Koko tuntiin olin tyytyväinen, koska ei tullut oikeastaan mitään huonoja hyppyjä, eikä huonoja paikkoja. Sekä tavoitteena tunnille oli saada hyvä mieli ratsastajalle ja hevoselle. Lisäksi tavoite oli saada hevonen kääntymään linjan jälkeen tasapainossa ja jatkaa sujuvasti eteenpäin. Sekä koska osa oli menossa valmennuksiin esteryhmästä niin ei voitu mennä kovin rankkaa estetreeniä. Todellakin hyvä päivä! :)
Totaali jäätymis kuva viime vuoden
aluekoulukisoista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti