Sivut

torstai 23. toukokuuta 2013

something good and something bad

Onpahan ollut taas kiire viikko, ettei ole koneelle kerennyt oikein istua. Tiistaina ja keskiviikkona ratsastin/liikutin molempina päivinä kolme hevosta ja siihen päälle koulu ja töitä.. Tänään alkoi myös tämän lukukauden viimeinen koeviikko ja sitten koulu olisi ohi hetkeksi. Ihanaa, että alkaa kohta "loma"! Ja on ollu kyllä tosi kivaa nyt ratsastaa monenlaisia heppoja, rutkasti taas kokemusta :)
Mutta tarkoitukseni oli kuitenkin kertoa enimmäkseen Jymyn kuulumisia tässä postauksessa, jotka valitettavasti eivät kaikki ole ihan positiivisia. Jymy on nimittäin taas liikkunut aika huonosti. Se ei siis ole ontunut, mutta on ollut vähän ajoittain epäpuhdas ja liikkunut vähän jännittyneesti vasemmasta lavasta ja siitä etujalasta, ajoittain myös toisesta etujalasta. Tätä jatkui vähän aikaa, joten varasin maanantaina ajan Joensuun klinikalle ja siellä tuli tänään taas käytyä. Ell katsoi sen liikettä ja vähän taivutti etujalkoja, ja sitten niiden perusteella piikitettiin sen kavionivelet tulehduksen varalta, koska ne olivat selvästi rasittuneet ja kipeät. Jymy on sellainen, että se ei näytä kipua kovinkaan helposti ja nytkin se on kokoajan liikkunut tosi energisesti, joten siitä on ollut vaikea huomata mitään epäpuhtauksia jne. Saatiin myös tulehduskipulääkekuuri tuohon lapaan kun siitä ei oikein tiedä mikä siinä on, vai johtuuko se vaan tuosta nivelestä. Klinikalla raspattiin myös sen hampaat, kun edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Sieltä ei löytynyt kuin pari vähän isompaa piikkiä (ei kuitenkaan pahoja nekään!) takaa ja muuten hampaat oli kuulma tosi hyvät. Jymyä ei oikeastaan tarvii raspata kuin n. 9kk välein, koska sille ei tuu kovinkaan helposti nuita piikkejä. Lisäksi nyt ajattelin, että olisi hyvä aika raspata kun se joutuu piikityksen takia kuitenkin seisomaan.
Jymy on huomisen päivän nyt karsinalevossa kokonaan ja pääsee "vasta" lauantaina ulos tarhailemaan. Jymy saakin sitten vain tarhailla viikon verran eli ensi viikon lauantaihin asti. Sunnuntaina aloitetaan käveleminen ja käppäillään pari päivää, sen jälkeen saa pikku hiljaa ruveta lisäämään liikuntaa.

Onneksi ei kuitenkaan tarvii kokonaan olla ratsastamatta vaan käyn ensi viikolla mm. sunnuntaina on estekisat Baron kanssa, ens viikolla käyn yhdellä yksärillä maastossa ja Vertilläkin ois tarkotus päästä ratsastaa :). Eilisestä estetunnista tulossa postaus varmaankin huomenna!.

3 kommenttia:

  1. Voi Jymyä, toivotaan että on vain ohimenevää ja kaikki on pian taas kuten ennenkin :)

    VastaaPoista
  2. eikös Jymy ollut kunnossa ja liikkunut kunnolla siihen asti kunnes rupesit taas hyppäämään sillä ja kävit niissä kisoissa?? miksi hevonen pitää "kuluttaa ihan rikki" kun tietää jo ettei hyppääminen ole hyväksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitukseni ei todellakaan ole hajottaa tai satuttaa hevostani. Jymy oli kisojenkin jälkeen TÄYSIN normaali ja parina päivänä super hyvä ratsastaa kaikin puolin. Tämä tuli siis myöhemmin kuin oltiin vähään aikaan hypätty/ oltu kisoissa.

      Lisäksi Jymy on ollut sileällä, jopa parempi ratsastaa kun sillä on satunnaisesti hypätty. Selvän eron on miun lisäksi nähnyt pari valmentajaani, jotka ammattilaisina varmasti näkevät ja tietävät mitä sanovat. :)

      Poista