Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2013

lyhyet kuulumiset

 Nyt luvassa pieni ja lyhyt kooste mitä tällä viikolla on tapahtunut.. Here we go:

Keskiviikkona olin aamutallissa ja sen jälkeen ratsastin Vertin maneesissa ilman satulaa. Tein sen kanssa paljon siirtymisiä kolmikaarisella jokaisten askellajien välillä. Ja sain tehtyä omasta mielestäni niitä tosi hyvin, kun Vertti hidastaa helposti jo istunnalla. Keskiviikkona olin myös Jymyllä estetunnilla, joka nyt oli lähinnä puomi/kavaletti tunti kisoja ajatellen ja loppuun otin pari isompaa hyppyä. Jymy meni ihan hyvin, välillä se tuli jopa liikaa kiinni ja välillä sit ei taas ollenkaan. Paristi meinasin ottaa lentoakin, kun se päätti pukittaa ja hyppiä iloisesti maapuomien yli .. :D Samoin en meinannut heti päästä esteiden jälkeen pystyyn.

Torstaina eli eilen ratsastin ensin Vertin ja menin sillä aika kevyesti perusjuttuja maneesissa. Meni ihan ok, tosin Vertti oli vähän pohjetta vasten välillä. Mutta loppuakohden paljon parempi. Sen jälkeen otin Jymyn ja tein koulutreeniä: eteenalas ratsastusta, pohkeenväistöjä, vähän avoja ja kaikki askellajit läpi + muutamat vaihdot. Jymy oli tosi rento, pehmyt ja mukava ratsastaa! Olin tosi yllättynyt, koska joskus se on hyppyjen jälkeen aina vähän kouluratsastusta vastaan.

Tänään olikin sitten rankka kolmen hevosen ratsastus koulupäivän lisäksi. Ensin otin vauhdilla Vertin ja suuntasin sen kanssa kentälle, jossa oli jo esteitä ja hyppäsin sillä vähän. Siellä oli jo meidän valmennuksen tehtävä joten hyppäilin siitä pieninä yksittäisiä esteitä. Vertti meni ihan super super hienosti ja oli tosi rauhallinen kokoajan. Ihan erilainen mitä oon sen tottunu esteillä olevan. Se meni niin rauhallisesti, eikä riekkunu yhtään ja vaihtoi laukatki ihan hyvin. Tän jälkeen laitoin Baron ja menin sillä Akin valkkaan. Vihdoinkin pääsin taas Akin silmän alle hyppäämään ja tää on niin tarpeessa! Tästä valkasta tulee erillinen postaus kunhan kerkiän tehdä, joten ei siitä sen enempää. Valkan jälkeen otin vielä Jymyn ja menin sillä kentälle ilman satulaa ratsastamaan. Ratsastin aika lyhyen aikaa ja menin aikalailla kaikki askellajit läpi ja menin parin puomin yli + otin ehkä 3 ylitystä pienelle pystylle. Jymyllä on niin parasta ja huippua hypätä! Pysyin jopa myös kyydissä ilman satulaa! :D
V <3

esimakua valmennuksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti