Sivut

lauantai 11. toukokuuta 2013

Hevoset joita ratsastan..

... Jymyn lisäksi tulevat tässä postauksessa. Tätä oli toivottu, joten olkaa hyvät!

Ensimmäisenä ja varmasti jo monelle tutuksi tullut Von Verf eli tutummin Vertti. Vertin omistaa kaverini Sini. Vertin kanssa yhteistyö alkoi sattumalta keväällä 2012, jolloin tarkoituksena oli ruveta hyppäämään sillä omistajan koulupainotteisuuden takia. Kuitenkin hyppäämisen lisäksi olen sillä ratsastanut paljon koulua, maastoillut ja viime kesänä laitumella kävin myös uittamassa. Vertti kääntyy tänä vuonna 10 vuotiaaksi ja onkin ollut varsin mukava treenikaveri! Vertti kulkee hyvin pyöreänä, ja sileällä on usein melko rauhallinen vaikka esteillä saattaakin löytyä sitten virtaa. Vertin kanssa aloitettiin viime vuonna harjoituskisoissa 60-70cm luokista ja loppu vuonna päästiin kisaamaan jo hyväksytysti 80-90cm ratoja, kapasiteettia löytyy pidemmällekin! Koulussa sen omistaja on kilpaillut sillä alue HeA ratoja. Ratsastan Vertillä keskimäärin 1krt/vk, joskus useammin ja joskus harvemmin. Tulevana kesänä V on näillänäkymin kaks viikkoa miulla "hoidossa" kun sen omistaja lähtee reissuun. Vertin kanssa tavoite taas ruveta hyppäämään viikottain ja käydä estekisoissa. Tavoite saada tasaisia 80-90cm ratoja.
Toiseksi yleisin ratsuni nykyisin on Baroosi eli Baro. Baro oli hoitohevoseni Hepokankaalla silloin kun aloitin siellä ja kerkesinkin sitä hoitamaan n. 2vuotta ennen kun kohtalon siirryttämänä siirryin Jymyyn. Baron kanssa kävin ensimmäiset koulu- ja estevalmennukset, sekä ensimmäiset harj-seurakisat. Aluksi, jopa pelkäsin vähän Baroa kun se illisteli karsinaan mentäessä ja luulin sen olevan ilkeä. Oikeasti se ei kuitenkaan ole yhtään ilkeä vaan todella kiltti, se vaan yrittää esittää kovista ;) Monet tuntevat sen ratsastuskoulun "laiskana" hevosena, jota se ei myöskään ole. Jos sitä ei pistä heti liikkumaan kunnolla niin sitten se voi sitä olla, mutta kun sille tekee aluksi jo selväksi ettei saa laiskotella niin ei se sitä tee. Esteillä se on varsinainen tykki ja pelastaa ratsastajan pahoistakin mokista, eikä ota niistä nokkiinsa. Kokonaisuudessaan siis loistava ratsu! :) Kuten moni onkin nyt huomannut ja voinut päätellä postauksista niin Baro toimii tällä hetkellä miun "pää" esteratsuna. Käyn sillä estevalmennuksissa ja estetunneilla (joskus myös koulu). Baron kanssa ollaan haettu HHPC kisoihin ja tässä kuussa meillä onkin aluekarsinnat, joissa sitten selviää päästäänkö finaaleihin. HHPC:ssa (hevoshullu power cup) kilpaillaan koulu- ja esteratsastuksessa. Tavoitteena saada sujuvia 80-90cm ratoja, sekä hyviä prosentteja HeB-luokista.
ekat koulukisat
ekat estekisat
ensimmäisiä valmennuksia 2010 syksyllä
2011 koulukisoista
Hannuloista talvi 2013
Tässäpä nämä yleisimmät ratsuni Jymyn lisäksi. Näidenkin lisäksi meen epäsäännöllisesti muilla tuntihevosilla ja joillain yksityisilläkin. Yleisin Baron lisäksi kenellä meen tuntihepoista on Pootsman "Poots". Sillä meen ehkä 1krt/kk.
Pootsi piehtaroimassa -12

2 kommenttia:

  1. Oikein paljon onnea HHPC-kisoihin ja toivottavasti teidät nähdään ihan siellä finaalissa :D!

    VastaaPoista