Sivut

maanantai 20. toukokuuta 2013

19.5 VUR aluekoulu

 Joo eli oltiin eilen sunnuntaina Baron kanssa niissä Hevoshullu Power Cupin aluekoulukarsinnoissa. Näissä saa sijaluvun mukaan pisteitä ja koulu+esteet lasketaan yhteen, ja vähiten pisteitä saaneet pääsee sitten finaaleihin. Aamulla olin hyvissä ajoin jo tallilla ja oltiin ajoissa jo lastaamassa Baroa. Baro vähän lastatessa kiskasi taaksepäin niin miun ketjuriimunnaru hajosi?!? Jäi vaan käteen naru ja ketju roikku hevosessa ja heppa peruutti ulos. No eikun toinen naru kiinni ketjuun ja uus yritys. Päästiin lähtemään suunniteltua aikaa paljon aikaisemmin, jonka takia oltiinkin kisapaikalla tosi ajoissa ja kerkisin hyvin katsoa monta starttia.

Sitten laitettiin rauhassa Baro ja menin ehkä 40min ennen omaa starttia selkään. Kävin ensin kävelemässä noin kilometrin mittaisen maastopolun, jonne tosin ei aluksi meinattu edes päästä kun kaikki kivet meinasi hyökätä Baron kimppuun. Onneksi Baro on niin kiltti, että se kuitenkin käskyjä tottelee ja meni loppujen lopuksi ihan nätisti, vaikka ei ihan koko matkaa käveltykään. Sitten menin maneesiin verkkaamaan noin 20-30min ajaksi. Siellä ratsastin valmentajan silmän alla tovin, ja Baro tuntu ihan kivalle. Lisäksi verkassa miun takista irtos yks nappi! Kivalta näytti kun toisiks ylin nappi oli lähteny ... :D
tässä näkyy just pahasti tuo kun lähti nappi.. Keskityn vissiin kovasti ennen radalle menoa :D viimeinen hengen veto


Ja eikun radalle. Tai no yhden ratsukon ajan pyörin siinä päädyssä, jossa otin kaikki askellajeja. Kun edellinen ratsukko oli päättänyt niin sain kiertää radan ulkopuolelta kerran ja sitten kerkesin kerran kiertää sisäpuolelta ennnekuin aloitin radan. Baro ei ihme kyllä yhtään ihmetellyt aitoja tai mitään vaan oli ihan mukavan oloinen. Tosin vähän se vaikutti hermostuneelta ja pureksi kuolainta.
Rata meni omasta mielestäni ihan hyvin. Mitään selkeitä/pahoja rikkoja ei tullut, ja hevonen kulki lähes koko radan ajan jonkunlaisessa peräänannossa/muodossa. Olisi vain itse pitänyt pystyä ratsastamaan pehmeämmällä kädellä niin ravikin olisi sujunut paremmin. Nää oli lisäks Baron ekat ulkokoulukisat, ekat aluekoulukisat, ekat koulukisat kauempana kotoa ja meidän ekat yhteiset aluekoulukisat. Mutta joo oltiin sitten kuitenkin vasta 8. sijalla ja lähtöjä oli 12. . Joten loppujen lopuksi tulos ei kovin päätä huimaava. Prosentteja meille tuli 58,100% eli ihan ok. Tosin tavoiteltiin yli 60%, mutta toisaalta saatiin suht tasainen rata. Pisteitä tuli 4-6,5 väliltä. Yksi nelonen tuli laukka-käynti siirtymisestä, joka tuli ravin kautta. Luokan voittaja sai 61,500% eli taso oli tosi kova, sekä tuomarit vaikutti olevan tiukalla päällä. Ite en oo tyytyväinen prosentteihin, mutta rata oli kuitenkin ihan hyvä joten kai pitää jotenkin olla tyytyväinen :)

Kuvista kiitos Sallalle ja Emmille! Parempi laatuiset kuvat (radalta) Emmin ja nuo verkkakuvat Sallan.

kiva tuoli-istunta :D true koulutuuppari tosiaaan..
tyytyväinen vai ei tyytyväinen?

1 kommentti: