Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Su&Ma kisapäivät

Hengissä selvitty tästäkin viikonlopusta! 

 Molempina aamuina suuntailin 7.00 jälkeen tallille ja siellä sitten kerkesin rauhassa harjailla Jymyn ja letittää kisoihin. Sunnuntaina kisojen paikkana oli Kantelesärkkä. Kerkesin hyvin ilmottautua ja katsella joitakin ratoja ennenkuin lähdin iskän avustuksella laittamaan hevosta. Hetken sain odotella ennen kuin pääsin maneesiin verkkaamaan.
 Ensimmäisenä luokkana oli siis HeC:1, joka oli ihme kyllä alueluokka. Harvoin näkee HeC:tä alueluokkana! Verkassa Jymy tuntui siltä, että se juoksee kauheasti omien apujen alta eikä se malttanut oikein kuunnella mitään. Sitten kun pääsin radalle niin kerkesin kiertää muutamia kertoja radan ympäri. Jymy ei kyttäillyt mitään onneksi, mutta tuntui tosi jännittyneeltä. Johtui varmasti myös siitä, että itse myös jännityin kun heppa ei kuunnelut. No rata menikin aika huonosti. Sain kyllä suoritettua kaikki kutakuinkin siinä missä pitikin ja oikeassa askellajissa, mutta hevonen oli niin jännittynyt ettei mikään liike oikein päässyt kunnolla esille. Muita selkeitä rikkoja ei ollut kuin, että toisella lävistäjällä Jymy vaihtoi laukan kun liian napakasti pyysin sitä lopussa jatkamaan laukkaa. No ei siinä hyvin siisti ja puhdas vaihto, mutta turha. Välissä laitoin kaverini kanssa Jymyn sitten koppiin kun seuraavaan starttiin oli melkein 2h aikaa. Heti mentyäni kahvioon sainkin hakea HeC:n paperin ja yllätyksekseni prosentteja oli tullut "jopa" 56,570%. En odottanut edes noin hyviä prosentteja, koska hevonen ei tuntunut niin hyvälle. Numeroita löytyi 4-7 väliltä. Yksi 7 oli heti radalle tulo ja pysähdys-tervehdys-liikkeelle lähtö. Ainoat neloset tuli lävistäjällä, jossa se vaihtoi laukan. Muuten tasaisesti 5-6,5. Kommentteina alhaalla oli, että saisi liikkua tarmokkaammin eteen ja mukava suomenhevonen. Jymy tuntui kyllä energiseltä, mutta ilmeisesti pidin sitä sitten liikaa ja liike "kuoli". Välissä oli kiva nähdä tämä, koska osasi vähän parantaa seuraavaan luokkaan.

Seuraava luokka oli B-merkin kouluohjelma. Verkassa sain apua kaveriltani, joka valmistuu keväällä harrasteohjaajaksi. Kiitos J! Kaveri tuli neuvomaan ja vähän huutelemaan miten saisin Jymyn paremmin kuulolle ja menemään paremmin. Tämä selvästi kannatti, koska rata meni tosi hyvin! Nyt tuntui, että hevonen oli jo melko hyvin pohkeen ja ohjan välissä. Jymy tuntui vieläkin hetkittäin vähän jännittyneeltä, mutta suurimman osan ajasta se kulki jo ihan hyvin. Tavoitteena oli saada 58% , se ja vähän enemmänkin saavutettiin eli tuloksena oli 58,478%. Nyt maltoin ratsastaa kunnolla radalla sitä hevosta, enkä vaan jäänyt matkustelemaan. Numeroita löytyi 5-7 väliltä. Vitosia ei onneksi ollut enää kovin montaa ja ne tuli parista siirtymisestä ja toiselta tuomarilta väistöstä. Ainut seiska oli taas keskilinjalle suoristus voltilta. Alhaalla oli kommenttia, että hevosen laukkaan toivottaisiin enemmän voimaa ja on hetkittäin kättä vasten (pääasiassa alaspäin siirtymisissä). Nyt pitää siis harjoitella siirtymisiä ja paljon laukkaamista, että takapää vahvistuu. Laukka oli jotenkin sunnuntaina meidän heikoin lenkki. Eihän se normaalistikaan meillä parasta ole, mutta parempaankin pystytään! Olin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen tähän B:n rataan.
Tänään sitten suunnattiin kohti Joensuun ratsastusopistoa, jossa miun luokka oli. Kisat oli jaettu kahdelle eri tallille, koska lähtöjä oli niin paljon. Luokkana oli tuttu HeB K.N. Special. Kaveri lähti minnuu auttamaan sinne kisoihin ja kuvasi samalla myös radan. Linkitän radan tänne kunhan saan sen ensin youtubeen ladattua. :) Verkassa Jymy oli ihan ok. Huomattavasti rennompi kuin eilen ja rauhallisempi. Radalle pääsinkin lähtemään sitten hyvillä mielin. Nyt päätin jo, että ratsastan reippaasti koko radan ettei tule sanomista että saisi liikkua reippaammin. Rata alkoi ihan hyvin ja Jymy kuunteli ja taipui ihan hyvin. Sitten mitenkäs kävikään: minä keskityin täysin ratsastamaan seuraavaa siirtymistä, joka onnistui hyvin MUTTA ennen sitä siirtymistä olisi tullut voltti. Voi *****!! Rata oli mennyt siihen asti niiiiin hyvin, ja nyt sitten itse tein noin tyhmän mokan että unohdin toisen volteista! Voi luoja sitä ärsytystä! No jatkoin rauhassa kuitenkin radan loppuun. Laukassa ratsastin ainakin omasta mielestäni reippaasti ja toivon, että se riitti myös tuomareille. Mitään selkeitä rikkoja tai virheitä ei tullut, ja hevonen tuntui melko rennolle koko radan ajan. Jes! Ei kuitenkaan jääty odottelemaan papereita, koska iskällä ja miun hevosenhoitajalla oli vähän kiire mutta kaveri vei miun paperit tänään miun kaappiin ja saan ne sitten huomenna kun käyn tallilla. Prosentteja kuitenkin sain luokasta tasan 59%. Numeroita löytyy kuulma 5-7 väliltä, mitä kaverini oli paperia vähän vilkaissut. Tarkempia arvosteluja en vielä tiedä, mutta huomenna kerron jos siellä jotain mainittavaa oli. Kuitenkin yksi kiva asia oli, että toinen tuomareista oli sihteerille (joka oli tuttuni) sanonut, että ihanaa nähdä miten tämä hevonen on nykyisin näin hyvässä lihaksessa ja massassa. Että on kuulma kivannäköinen peli :) 
Näihin kisoihin oonkin ihan tyytyväinen, varsinkin kahteen viimeiseen rataan ja siihen, että parannettiin rata radalta tulosta ja hevonen parantui paljon. Viime aluekisoissa saatiin KN Specialista 56,1% eli tämän päivän rataan nähden 2,9% nousu siitä. Varmaankin olisi mennyt 60% rikki, jos olisin muistanut radan. Mutta aina voi jossitella, se ei kuitenkaan mitään auta ja seuraavalla kerralla sitten paremmin taas toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti