Sivut

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Barolla pomppimassa

 Oltiin Baron kanssa eilen Joensuun ratsastusopistolla Hannu Kallion valkassa. Oon joskus Jymyllä käyny aikaisemmin, mutta nyt ei oo piittkään aikaan tullu käytyä. Kotivalmentajani oli lähdössä nuorella hepallaan sinne niin kysyi sitten haluaisinko mukaan lähteä niin tottakai halusin. Vaikka ylimääräistä rahaa ei olekaan niin ajattelin, että kuitenkin olisi hyvä käydä ihan vain Baron takia. Koska Baro on vieraissa paikoissa tosi kova jännittämään. Se jännittyy niin paljon ettei sitä aina meinaa saada liikkumaan ollenkaan tai sitten se saattaa olevinaan pelätä kaikkea esim. erikoisesteitä, vaikka kotona se ei kato mitään. Baro ei myöskään oo pitkään aikaan ollu trailerissa niin oli myös ihan hyvä että se sai nyt kulkea tämmöisen lyhyen matkan. Baro menee kyllä tosi hyvin koppiin, mutta usein se tulee sieltä todella vauhdilla ulos.

Oltiin paikalla tosi hyvissä ajoin ja kerettiin kattoa edellisen ryhmän valmennusta hetken aikaa. Otettiin ensin Baro kyydistä pois ja se tuli sieltä yllättävän rauhallisesti pois! Olin positiivisesti yllättynyt. Se antoi myös laittaa ittensä hyvin kuntoon, tosin yritti vähän väliä näpsiä hampailla. Baro ei tee sitä ilkeyttään vaan se tekee sitä silloin kun sitä hermostuttaa. Kun oltiin saatu se laitettua niin pääsin kyytiin ja verkkaamaan. Verkassa se tuntu yllättävän rennolta. Vähän se jännittyi jonkun jännän kohdan tullessa, mutta muuten se liikkui ihan hyvin pohkeesta eteenpäin.
Ruvettiin sitten tekemään tolle valkoiselle portille verkkahyppyjä. Meillä oli siis rataharjoitus. Kesti taas hetken, että löysin hyvät paikat. Baro hyppäsi aluksi ihan omituisella tavalla kun se jännittyi esteiden hyppäämisestä. Jokaisella kerralla se kuitenkin meni siitä portista yli joka oli myös ihan positiivista. No sitten hypättiin toisessa päässä okseria. Siitä päästiin myös jokaisella yrityksellä yli. Tosin välillä tuli kauheita paikaltaan hyppyjä. Tässäkin huomasi sen, että vaikka miten hyvin yritin ratsastaa niin Baro ei vain reagoinut apuihin kunnolla. Loppua kohden tähän esteelle sain kuitenkin hyviä hyppyjä.
ensimmäinen okserin ylitys

Okserin jälkeen hypättiin sarjaa, joka oli meille tosi vaikea! Ei olla pitkään aikaan menty yhden laukan sarjaa, mutta ei sen pitäisi olla mikään ongelma koska ei Barolla ole mikään pieni laukka. Sarja väli oli perus 7m eli sen pitäisi olla semmoinen helppo. Sarja ei ollut ihan suoralla linjalla vaan vähän vino + siihen paistoi aurinko. Ekalla kerralla Baro kielti siihen, en itse ollut tarpeeksi pistämässä sitä hereille koska tämä oli ihan odotettavissa. Toisella kerralla päästiin siitä yli kauhealla jäniksen loikalla, mutta väliin tuli kaksi laukkaa. Tulin sarjaa tosi tosi monta kertaa, enkä meinannut saada siihen väliin yhtä laukkaa. Barolle kisoissa sarjat on vaikeita, koska kun se jännittyy niin sen hypyn kaaresta tulee lyhyt. Tosin jos sen saa ensimmäisestä yli niin se tuskin kieltää toiselle.
 Sitten ruvettiinkin tulemaan ratana. Alla näkyy meidän tämän päivän rata. Ensin tultiin kahdesti rata pienenä oiskohan ne ollu about 80cm. Nää sujui ihan hyvin, tosin JOKAISELLA kerralla Baro pudotti ensimmäisen esteen. Oli ihan sama miten hyvään paikkaan tai miten hyvässä laukassa sen toin niin se silti pudotti. Jouduinkin aika monesti tulemaan siihen ensimmäiselle raippaa käyttäen, että se heräsi ja nosti jalat ylös. Muutkin esteet päästiin ensimmäisellä yrityksellä yli, jes! Mutta laukka ei vieläkään rullannut sillä tavalla kuin sen pitäisi.

Sitten esteitä korotettiin noin 90cm korkeudelle ja tällä radalla laukka alkoi sitten sujua ja mitään ongelmia ei ollut. Sitten miulle ja yhdelle toiselle ratsukolle nostettiin vielä vähän reippaammin esteitä ja tultiin vielä yksi kierros, joka oli ehkä 105-115cm korkuinen. Osa esteistä näytti ja tuntui tosi isoille, varsinkin kun tolpat on paljon lyhyemmät kuin kotona. Rata alkoi ihan hyvin, kakkoselle vähän huono paikka, mutta puhtaasti yli. Sitten vitoselle en saanut Baroa kiinni, joten pyysin sitten tyhmästi vähän lisää laukkaa kun näin selvästi paikan mistä hypätä. Baro olikin sitten sitä mieltä, että heei ei kai me tästä mennä ja otti sitten töpöaskeleen ja hyppäsi siitä, joten arvatenkin se otti pahan näköisesti puomin mukana. Keikahdin ite myös vähän kaulalle, mutta jatkettiin kuitenkin rataa. Seuraavalle esteelle Baro vähän epäröi, mutta sanoin kuitenkin pohkeella että mennään ja seuraavat kaksi menikin hyvin. Sarjalle otinkin sitten taas aivan liikaa kiinni vaikka olisi pitänyt ratsastaa eteenpäin niin a-osalle tuli oikeutettu kielto. Tulin sen sitten heti uudelleen ja se sujui ilman ongelmia. Hyppäsin vielä lopuksi vähän lyhyemmän n. 3 esteen + sarja radan, jotta tuli sujuvaksi ja tässä onnistuikin taas kaikki tosi hyvin!

Loppujen lopuksi valkka meni tosi hyvin, vaikka siellä olikin tosi huonojakin pätkiä. Mutta virheistä taas opitaan lisää! Toivon, että tää valkka kerta nyt auttaa kisoissa Baroa ettei sen tarviis jännittää siellä kauheesti :) Tulossa varmaankin huomenna 2-3 videon pätkää näistä treeneistä!

Loppuun ehdoton lemppari kuvani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti