Sivut

perjantai 26. huhtikuuta 2013

esteilyä kerrakseen

No niiin! Vihdoinkin oon taas kotona ja pääsen kirjoittamaan teille viimeisistä päivistä. Miulla on taas vaikka miten paljon kerrottavaa ja näistä riittäs asiaa, vaikka kuinka moneen postaukseen. Mutta ajattelin nyt, että tänään kerron torstain estetunnista ja tämän päivän HHPC katsastuksista.
Torstain tunnilla meillä oli rataharjoitus estetunnilla. Kentällä meillä oli viisi estettä, muta radassa kuusi. Tehtiin ensin kevyt itsenäinen alkuverkka, jonka jälkeen otettiin hyppyjä ensin perus pikku pystylle ja sen jälkeen tynnyri-esteelle. Pikku pystylle löysin hyvin tien ja hypyt onnistu hyvin. Tynnyrille Baro otti ekalla kerralla tosi ison hypyn ja hyppäsi ihan eripaikasta mistä ajattelin sen hyppäävän. Kun se jäi tuijottamaan sitä tynnyriä niin ajattelin, että se ottaa pikku askeleen mutta kappas ei ottanutkaan. No tämän jälkeen Baro ei onneksi viittinyt sitä kauhistella. Sitten mentiin paristi yksittäinen okseri, jolle en aluksi meinannut löytää paikkaa vaan kaarteessa Baro valui aina ulos jonka takia paikka meni pieleen.
 Verkkahyppyjen jälkeen tultiin ratana. Okseri - pysty (viisi tai neljä laukkaa) - tynnyrit - sarja - tynnyrit. Ensin tultiin ihan miniesteinä eli n. 70cm kokoisina. Eka rata onnistui ilman mitään ongelmia. Tämän jälkeen nostettiin kisakorkeuteen eli n. 90cm korkeiksi. Tässä tuolle ekalle linjalle jouduin tulemaan monesti uudelleen kun en millään meinannut löytää okserille hyvää hyppy paikkaa ja tämän takia tuli sitten aina ongelmia hypätä toinen pysty. Tulin sen muutamasti eteen neljällä, mutta meille parempi oli kuitenkin vähän kiinni viisi laukkaa.


 Sitten loppuun tultiin vielä vähän isompana, jotta seuraavana päivänä esteet tuntuisi pienelle. Tultiin reilun metrin kokoisena viimeinen rata. Ja tämä rata sujui puolestaan sitten omasta mielestäni tosi hyvin! Sain kaikki laukat oikein ja sain tuotua Baron hyviin paikkoihin. Olin niin fiiliksissä tästä tunnista! Baro hyppäs niin loistavasti ja vaikka ite mokasinkin välillä niin se silti antoi ne virheet miulle anteeks (kuten yleensäkin). Näillä fiiliksillä olikin sitten tosi kivaa odotella seuraavan päivän katsastuksia.! Kuvat on ottanut Taru ja alla viimeisestä radasta video.

No tänään olikin sitten katsastuksien vuoro. Ensin ratsastettiin koulurata maneesissa. Taisin verkata sitä ennen rataa reilun vartin ajan. Baro tuntui mukavan rennolle ja liikkui ihan kivasti pohkeesta eteenpäin. Koulurata meni hyvin ja olin tyytyväinen. Kuitenkin pienesti jäi mieltä kaivamaan kun en saanut sitä keskihalkaisijalle tulemaan täysin suorassa. Baro välillä vähän poikittaa takaosalla ja jotenkin tuntui, että en saanut sitä ihan suoraan tulemaan. Molempien ratojen päätteeksi sain koulupaperin ja prosentteja oli huimat 66,25%!! En oo varmaan ikinä saanu noin hyviä prosentteja. Numeroita löytyi 6-7,5. Loistavaa! 7,5 oli kolmikaarinen kiemuraura ja askeleen pidennys lävistäjällä. Baro ei yleensä venytä askelta hirveän helposti, joten oli todella yllättynyt että sain siitä noin hyvän pisteen! Muuten radasta sanottiin: Napakan, rennonoloinen, täsmällinen ja tasainen kokonaisuus. Tähän pyritään jatkossakin! Toinen laukka oli hieman huonompi, se ei ollut ihan niin aktiivinen ja tuli pieni tahtirikko, sekä muutama siirtymistä olisi voinut olla pehmeämmät. Mutta muuten ihan jees!
   Kouluradan jälkeen mentiin pikaisesti vaihtamaan satulat ja laitettiin suojat jalkaan. Tehtiin verkkahyppyjä pystylle ja okserille. Meillä oli sama rata kuin edellispäivänä tunnilla, joten radan olisi pitänyt olla helppo ratsastaa. MUTTA MITÄ TEEN MINÄ KUN ALOITAN RADAN?!? Heppa imee esteelle ja minä pidän sitä kiinni mutta liikaa. Laukka kuolee viimeisillä askeleilla, ja vaikka paikka onkin ok niin sitten minun paino oli vielä oikealle niin heppahan tietysti hyppää oikeallepäin ja tiputtaa esteen. EI, EI NÄIN, no sitten ratsastin kaarteen kakkosesteelle ja koska ekalle esteelle tulin huonosti niin tietysti se toinenkin este tippuu. Siinä oli kuitenkin viiden askeleen matka niin M-I-K-S-I minä en tehnyt asialle mitään?! Koska olin ihan nukuksissa! Miten voin olla nukuksissa juuri silloin kun oikeasti pitäisi ratsastaa kunnolla?! Tässä vaiheessa tajusin sitten alkaa ratsastamaan jotenkin sitä hevosta. Tynnyri meni ihan ok, mutta taas kaarre valui ja paikka ei ollut priima, mutta yli puhtaasti. Sitten tultiin sarjalle hyvässä laukassa, mutta sitten Baro meinaa mennä ohi..? Vissiin oli saanut tarpeekseen miun nukkumisesta.. Mutta sain sen onneksi sitten menemään a-osan ja sitten ninjailtiin toisestakin esteestä puhtaasti. Viimeiselle esteelle sentään ratsastin ja se meni hyvin. Sain sitten lopuksi tulla vielä 1-2 linjan uudelleen ja se sujui hyvin. Miksi en voinut ratsastaa näin ekalla kerralla?
   Koska en tiennyt kuinka paljon osallistujia oli (jokaisella tallilla omat karsinnat/katsastukset) niin olin ihan varma ettei meillä ole mahdollisuuksia päästä aluekarsintoihin tämän huonon ratsastukseni takia. Olin niin vihainen itselleni. Mutta virheitä sattuu ja niistä oppii. Kuitenkin radan jälkeen sain tietää, että hakijoita oli vain neljä joten kaikki pääsee aluekarsintoihin. Tuomarit kävivät vain katsomassa eli katsastamassa kaikki halukkaat ja sitten heiltä sai vinkkejä miten parantaa :) Meille ei oikeastaan muuta kuin että toista laukkaa aktiivisemmaksi ja sitten keskihalkaisijalle ratsastusta parantaa. Onneksi aluekarsintoihin on aikaa ja AION opetella ratsastamaan paremmin sinne esteille. Esteiltä on olemassa rata, mutta katotaan saanko sen ladattua/kehtaanko sitä laittaa :D
katse tulevaisuuteen!

3 kommenttia:

  1. Kuka tuo Taru on kun melkein kaikki viime aikaiset kuvat hän on ottanut ? Entä Sandra ? Minkä ikäisiä he ovat ? Ketkä muut ottaa kuvia siusta ? Mutta kiva blogi sulla :) kannattaa ottaa sanavahvistus pois ...
    P.S käykö Jymy tunneilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru on yhden ratsastuskoulun hevosen hoitaja ja Sandra on tallinomistajan tyttö. Molemmat on nuoria tallityttöjä :) Tarun blogi: http://tarujapoots.blogspot.fi/ . Miulla ei oo oikeestaan mitään "vakkari kuvaajaa" vaan aina törkkään kameran jollekin jos joku sattuu sopivasti olemaan paikalla ilman tekemistä :)

      Hmm, oon ottanu jo kolmesti sen sananvahvistuksen pois mutta se tulee jotenkin aina takasin. Yritän korjailla sen kuntoon, kiitos kun kerroit :)

      Jymy ei käy pääsääntöisesti enää tunneilla.

      Poista