Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

lauantain treenejä ja kuopiossa käyntiä

 Jälleen on taas viikonloppu hurahtanut ohi. Tää olikin miun ensimmäinen VAPAA viikonloppu pitkään aikaan, ja toista ei oo näkymässä taas vähään aikaan. Mutta lauantaina kävin ratsastamassa aamulla Jymyn kangilla. Tänään meidän askellaji oli selvästi ravi. Jymy esitti tosi hienoa ravia ja kokosinkin sitä paljon, mutta välillä pyysin myös eteen. Menin melkein kokoajan ravissa ja tein pysähdyksiä ja siirtymisiä. Nekin onnistui tosi hyvin. Alkuun tein myös avoja ja niitä tein myös jopa onnistuneesti laukassa, vaikka muuten laukka työskentely olikin aika surkeaa. En jaksanut itse tarpeeksi ratsastaa. Mutta olin tosi tyytyväinen ja niin oli selvästi heppakin.
Jymyn jälkeen ratsastin Vertin ja menin sillä kavaletteja ilman satulaa. Vertin estesatula oli kavennuksessa ja koulusatula on epäsopiva, joten muuta vaihtoehtoa ei ollut. No tulipahan taas harjoiteltua tasapainoa. Menin ympyrällä kahta mini ristikkoa ja sitten yhtä neljän kavaletin innarilinjaa. Ekalla kerralla V meinas mennä siitä ohi ja oli lähellä etten tippunu, mutta onneks sain sen kuitenkin siihen ohjattua. Muutamia ilopukkejakin irtosi ja muuliloikkia eli selvästi Vertillä oli hauskaa. Miulla ei niinkään kun yritin sitkeästi pysyä vain kyydissä, ja jopa onnistuin siinä. Loppujen lopuks oli kuitenkin ihan kivaa ja oli mukavaa "hypätä" Vertillä pitkästä aikaa. Muutama muu ratsukko ketkä oli samaanaikaan hyppäämässä niin olivat 100% varmoja, että Miia se tuolta lentää alas mutta onneksi pysyin kuitenkin. Hyvä jos pysyy ilman satulaa niin pitäisi myös pysyä satulan kanssa!
 Tänään oltiin sitten iskän kanssa Kuopiossa. Mentiin iskän kummitytön (8v) synttäreille ja oli ihan kivaa pitkästä aikaa päästä näkemään sukulaisiakin. Matkaan kului mukasti reilu 1,5h yhteensuuntaan, joten tallilla ei tullut käytyä. Mukava päivä kuitenkin näin vaihteluksi!
En muista oonko kertonu, että kävin yks päivä tässä varusteessa. Ja hillitsin jopa itseni enkä ostanut muuta kuin heppanameja Jymylle ja Prob öljyä. Jymy satunaisesti hinkuttaa häntää, epäilen sen johtuneen kuivasta ilmasta. Joten ostin sitten tuota ja sen pitäisi auttaa hyvin. Meinasin, että laitan sitä n. 1krt/vk tai miten tarve näyttää. Jymy ei kuitenkaan hinkuta häntää läheskään edes viikottain ja sen huomaa kyllä kun se on hinkuttanut. Huomiseen!
5,90e
28e

2 kommenttia:

  1. Moi,

    Onko teidän tallin arkeen tai sun kisareissuihin vaikuttanut Suomessa vissiinkin aika nopeasti leviävä hevosten herpes -virus? Kuulostaa ikävältä taudilta, niin jospa sen leviäminen saataisin pysähtymään nopeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan talliarkeen ei oo oikeestaan vaikuttanut kun en itse käy muilla talleilla. Muutenkin meillä on normaali toimintaa tallilla, mutta asiakkaita on tiedoitettu vaihtamaan vaatteet tallien välillä. Tosiaan ei olla päästy kisoihin lähtemään ja kaikki kisatkin on jouduttu perumaan tuon herpesviruksen takia. Mutta toivotaan että menee pian ohi! :)

      Poista