Sivut

lauantai 27. huhtikuuta 2013

rentoa menoa


Jymyn kanssa ollaan tää viikko otettu vähän rennommalla menolla. Keskiviikkona sillä oli vapaa ja torstaina menin sillä hyppäämään samaa rataa kuin menin Barolla. Valitettavasti siitä ei ole kuvia/videota kun satoi vettä kaatamalla suurimman osan ajasta. Ajattelin vielä mennessäni hyppäämään, että hyvin selviän näillä perus kuolaimilla (kolmipalalla), mutta ajattelin kyllä todella väärin. Minua vietiin ympäri kenttää kuin märkää rättiä ja pidätteestä pää nousi joko ylös tai meni alas. Suosiolla kävinkin sitten vaihtamassa kolmipalan pelhamiin ja johan alkoi poni vähän edes kuunnella. Verkka hyppyjen jälkeen hyppäsin pienen n. 70cm radan ja sitten hyppäsin vielä toisen reilun 90-100cm radan, jotta kisoissa olisi helppoa hypätä 90cm. Jymy hyppäsi niin superisti! Pelotti ihan sikana hypätä sillä se isompi rata, mutta Jymy näytti jälleen miten se osaa hommat vaikka taukoa on ollut. Joten kisoissa ei pitäisi tulla mitään ongelmia :) Toivottavasti ei ainakaan.

Perjantaina eli eilen käytiin reippaalla maastolenkillä, jonne laitoin Jymylle lainassa olevan martingaalin. Ja kyllä poikaa kiukutti kun ei saanutkaan päätä kiskottua. Muta tuosta martingaalista tuntui olevan apua! Jymy oli jälleen tosi reippaalla ja innokkaalla päällä, pelkäsi olevinaan jäljellä olevia lumia ja kokoajan piti touhottaa menemään kuin viimeistä päivää. No oli ainakin hauskaa molemmilla! :)

Tänään menin kentällä parin tallikaverin kanssa puomi-kavalatti jumppaa, jonne laitoin sitten pelhamin ja martingaalin niin toimi kyllä Jymy ihan super loistavasti. Olihan sillä aluksi virtaa, mutta sitten se rupesi kuuntelemaan ja sain vain pienillä ohjas otteilla passailtua paikat loistavaksi. Kokoajan oikeastaan sain hyvät paikat "hyppyihin". Meillä oli silleen jännästi ympyrällä aina kavaletteja loivalla uralle. Tosi hyödyllinen ja mukava tehtävä, jossa sai kokoajan olla tekemässä. Lisäksi oli yksi kolmen sarja, jossa väli oli 9m eli kaksi todella lyhyttä laukkaa. Olin ihan varma, että Jymy menee ne yhdellä mutta se odottikin hienosti ja otti kaksi laukkaa. Olin ihan ihmeissäni, mutta oppi oli vissiin mennyt perille että pitää odottaa. Ihana poni miulla! Päivä päivältä tykkään siitä vaan enemmän :) Jumppailun jälkeen lainasin kaverin kylmäyssuojia ja kylmäsin niillä Jymyn jalat ja sen jälkeen laitoin vielä linimentit.


Saatiin tallilla vielä kakkua, kiitos Tuuli joka oli tylsyyksissään tän tehny! Hieno päältä ja tosi hyvää :)

Huomenna meen aamutalliin, jonka jälkeen lähdetään Suokki teamillä maastoon (mie+Jymy, Tuovi+Tatu) ja sen jälkeen vielä lähden Joensuun ratsastusopistolle estevalmennukseen Barolla :) Nyt kun on hyvät säät niin haluan maastoilla paljon, kun sitten huonolla säällä voi hyvin jäädä maastoon tuuppailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti