Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

kimoilua!

Kuten otsikosta huomaa niin ratsuna miulla oli tällä kertaa kimo heppa Aabraham "Aapi". 
Puhun siis nyt eilisestä estetunnista!

Viimeks oon menny Aapilla joskus kaksi-kolme vuotta sitten ehkä? Viimeisin muistikuva, että oisin menny sillä on 2010 loppu syksyltä. Tai sillon oon sillä ainaki viimeks hypänny. Meno on sen näköistäkin, pahoittelen ja tiedostan k-a-m-a-l-a-n istuntani, mutta sitä vartenhan siellä tunneilla käydään että voi parantaa. Kuvista kiitos taas Tarulle! :)


Ylhäällä näkyy meidän tehtävä miun hienona paint piirroksena. Aluksi siis itsenäisesti verkattiin hepat ja sen jälkeen laukassa mentiin ristikon yli pääty-ympyrällä. Alotettiin tuolta kauimmaiselta ja sitten vikana mentiin tuo "alin" eli pienimmällä voltilla oleva. Tuolle vikalle oli tosi tosi tiukka käännös, kun voltin halkaisija oli ehkä 5-7m. Sen joutuikin tekemään vähän neliömäisesti että siihen pääsi hyvin. Onneksi miulla oli Aapi, koska sen kanssa pystyin hyvin keskittymään itseeni ja oli melko helppoa. Ainut mitä miun piti tarkkaan tehdä oli niin poljettaa laukkaa pienellä, mutta aktiivisella omalla jalalla.
 
Volttien jälkeen hypättiin muutaman kerran innarilinjaa. Innareiden väli oli siis kolme metriä. Ja innareille tultiin tuolta "ylimmältä" ristikolta eli innareita lähimpänä olevalta. Aluksi en oikein hahmottanut mistä Aapi lähtee hyppäämään sinne innarille, ja sen seurauksena tehtiin paristi aika hassua sisään tuloa. Onneksi Aapi kilttinä korjasi miun virheet.

Sitten seuraavaksi tultiin keskimmäiseltä ristikolta sarjalle, jossa sarjavälinä oli n. 6,5m. Aapilla kun on vähän lyhyt laukka niin sain ratsastaa tuohonkin väliin hyvää laukkaa sisälle. Tässäkin oli aluksi vähän paikan haku ongelmia, mutta nopeasti löysin sitten paikan mistä sen kuuluu hypätä. Lopussa hypättiin pienenä ratana näitä ja innarit oli ehkä max 60cm ja pysty+ristikko-okseri oli ehkä 90cm.
 Aapin kanssa onnistui "ensimmäiseksi" hyppykerraksi yllättävän hyvin ja löysin omasta mielestäni yllättävänkin nopeasti sillä toimivat avut. Monesti menee pitkään ennen kuin löytää oikeat vaihteet. Oli tosi kiva mennä pitkästä aikaa Aapilla ja sieltä löytyi taas tiettyjä juttuja muitten hevosten ratsastamiseen. :)

Huomenna luvassa kuvia koulukisoista ja lisää vikoista arvostelupapareista!

2 kommenttia:

  1. Haha hauskoja kuvia, mukava ettei se Aapi muillakaan toimi ihan automaatisti;)Mut hyvältähän toi näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo miulla oli vähän paikan hahmotus ongelmia :D aapilla on kunnon batman tyyli mennä nuista yli ! joo aapi on hieno (vaikka onkin vähän pullea) :)

      Poista