Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Te yo tehty ja pikapäivitystä

 Ensimmäinen yo-koe kirjoitettu: terveystieto siis. Valmistautumiseni kokeeseen oli ihan nollan luokkaa.. Toivomuksena päästä se koe läpi. Tulihan siellä istuttua 5½tuntia ja 20 sivua kirjoitettua. Vastasin vaadittuun kuuteen kysymykseen, ja jokaiseen osasin jotain kertoa. Toivon mukaan onni olisi puolellani tällä kertaa. Aina voi ainakin toivoa. Tästä oppineena AION seuraavalla kerralla ruveta vähän aikaisemmin lukemaan.


Jymy rokotettiin vähän yllättäen maanantaina, joten se sai sen päivän ja tiistain huilailla. Oli se sen myös kisojen ja valmennusten jälkeen ansainnut. Keskiviikkona menin sillä vähän aikaa ilman satulaa maneesissa käyntiä ja ravia. Tein paljon siirtymisiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Torstaina sadetta uhmaten kävin n. 40minuutin mittaisella maastolenkillä. Olipahan taas mukavaa tuulettaa aivoja maastoilemalla. Ponillakin oli selvästi reippaasti virtaa ja kuolain valinta ei ihan onnistunu.. Laitoin kolmipalat, joilla oli kyllä aika paljon ponissa pitelemistä.. No, ehkä seuraavalla kerralla laitan sitten pelhamit taas. Perjantaina kirjoitusten jälkeen menin vielä koulutunnille. Epätoivo meinasi alkutunnista tulla kun olin itse kauhean väsynyt. Tunnin teemana oli siirtymiset ja ravissa sainkin tehtyä tosi hyviä siirtymisiä, joiden avulla Jymy tuli tosi kivaksi ratsastaa. Laukassa paketti taas hajosikin. Jymy luuli että tehdään vaihtoja kun mentiin halkaisijan poikki ja kuumahti aika paljon, joilloin sen ratsastaminen oli tosi vaikeaa. Tein kuitenkin paljon muuallakin siirtymisiä niin laukassa kuin ravissakin. Loppuakohden hommaan tuli jo jotain järkeä ja siirtymiset toimi ihan ok. Tänään kävin tekemässä aamutallin, mutta ite oon jotenkin vieläkin kokoajan tosi väsynyt ja "uupunut" niin päätin etten suosiolla mee ratsastamaan. Koska yleensä väsyneenä ei jaksa kunnolla ratsastaa ja helposti ratsastuksesta tulee tappelemista hevosen kanssa kun hermot menee. Toisaalta se olisi myös voinut piristää, mutta suosiolla vaihdoin ratsastuksen päiväuniin. Ja Jymyllekin tekee välillä ihan hyvää olla kevyemmällä, vaikkakin sen aivoissa alkaa varmaan jo energia kerääntyä. Huomenna teen jotain kouluvääntöä tai maastoilen. Riippuen säästä ja fiiliksestä. Tai vähän molempia.





Barolla olin maanantaina Akin valkassa, mutta sieltä ei oo mitään materiaalia. Joten sieltä en siksi kirjoittanut mitään. Valkka meni ihan super super hyvin! Ilman pienintäkään epäröintiä. Pitänee taas miettiä mikä miun aivoja aina välillä vaivaa kun meinaa pelottaa, vaikkei mitään syytä olekaan. Keskiviikkona olin myös hyppäämässä Barolla ja tehtiin vähän ravista lähestymisiä ja paria linjaa. Sekin estetunti meni tosi hyvin ja oma varmuus, sekä rutiini alkaa taas selvästi vähän palautua.


Viikon päästä on Jokirannassa P-KUR:in järjestämät koulukisat ja meen sinne Jymyllä menemään HeB kenttäohjelman poneille 1993. Eli samankuin viimeksi Siilissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti