Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Sateen jälkeen paistaa aina aurinko

 Nyt siis säästä puhumattakaan suoraan asiaan..

Jymy on ollu jo pitemmän ajan tosi vaikee ratsastaa, joka varmasti johtuu osaksi siitä että oon suurimmaksi osaksi mennyt vain humputellen maastossa ja se on saanut mennä vähän miten huvittaa. Kun meillähän siis oli eläinlääkäriltä "määräys" tehdä niin. Lisäksi tuona aikana Jymy kerrytti kauhean kasan ylimääräistä energiaa, joka ei helpota ratsastusta yhtään sen kanssa työskentelyä kun sillä rupeaa heti kiehumaan yli. Tiputinkin siltä jo aikoja sitten kaurat puolikkaiksi niin, että se ei saa nyt edes litraa päivässä kauraa. Ja silti se vaan käy kauhean ylikierroksilla. Jymyllä se ylienergisyys ilmenee steppailemisena, ennakoimisena, kuumenemisena ja joskus maastossa (satunaisesti jopa kentällä) saattaa näkyä pieniä vihreitä miehiä. Nuista kolme ensimmäistä on Jymylle aika usein myös arkipäivääkin, mutta nyt ne on tullu pinnalle vielä normaalia enemmän.

Nyt on kuitenkin aika ryhdistäytyä. Kauden tavoitteenahan meillä oli startata viimeistään aluemestaruuksissa ensimmäinen heA. Ja kappas, ne mestaruudet ovatkin jo ensi viikolla 21.9. Olisi ehkä pitänyt herätä vähän aikaisemmin ja ruveta valmistautumaan paremmin. Mutta parempi myöhässä kuin ei milloinkaan. Kuitenkin oon päättäny, että lähdetään sinne aluemestaruuksiin yrittämään. Jymyllä ei oo koskaan taidettu osallistua aluekoulumestaruuksiin, joten kerta se on siinäkin ensimmäinen kai. Tavoitteena tosin on vain päästä molemmat radat läpi eli saada yli 50%. Aluemestaruuteen suomenhevosilla kuuluu kaksi kouluohjelmaa, yksi heB ja yksi heA. Kummatkaan ohjelmat ei oo helpoimmasta päästä Jymylle, kun  niissä on aika paljon suoria uria. Mutta yrittämättä ei voi saada mitään. Vaikka tänäänkin meinasin luovuttaa kesken koulutunnin ja olin ihan varma etten kyllä oo menossa mihinkään koulukisoihin. Mutta sitten otin itseäni niskasta kiinni ja rupesin ratsastamaan (tai ainakin kovasti yritin). Jäin vielä tunninkin jälkeen kentälle tuuppailemaan. Siinä vierähtikin nopeasti reilut 1,5h yhteensä.. Ensimmäinen tunti oli ihan kauheaa säätöä ilman MITÄÄN järkeä. Lopuksi alkoi jo vähän sujua kun ponikin alkoi vähän rauhoittua. Pitää siis useamminkin ratsastaa 1,5h että poni alkaa kuunnella. Lopuksi ratsastin molemmat ohjelmat läpi. Muistin jopa molemmat radat ulkoa. Radat meni melko hyvin, mutta pitää nyt tarkemmin ja täsmällisemmin harjoitella siirtymisiä, sekä alkutervehdyksiä ja pohkeenväistöjä! Keskilaukat onnistu tosi hyvin, Jymy ei edes yrittänyt liikaa lähteä ja tuli ihan ok kiinnikin! Loppujen lopuksi olinki hyvin tyytyväinen poniin. :) Nilkka tosin ei tainnu ihan tykätä tuosta puolentoista tunnin tuuppauksesta, mutta ehkä se vertyy.
meidän heikkolenkki: pohkeenväistö!
nuttura tiukalle!
Huomenna aamutalli ja sen jälkeen hyppäillään kaverin kanssa. Hyppään siis Jymyllä. Ajattelin jos se sillä tavalla saisi vaikka vähän energioita ja paineita päästettyä pois. Tarkoitus mennä ihan kavaletti treeniä, innaria jne. Huomenna ratsastan myös yhdellä tallin yksärillä, Jymyn entisellä tarhakaverilla Zipolla (Hipograph). Pieniä ongelmia voi tuottaa päästä sen kyytiin, mutta sen selässä ei voi muutakun nauttia! Ainakin mitä viime kertaan tulee :) I Will Enjoy!
muskelimies <3

2 kommenttia:

  1. Oioi, teeppä sitte postaus Ziposta! :) Tai kun ratsastat sillä ;)

    VastaaPoista
  2. Tee postaus siitä kun menit Pootsilla estetunnilla, haluisin lukee sen :)

    VastaaPoista