Sivut

lauantai 14. syyskuuta 2013

Syypää(t) mun hymyyn!

Tosi ihana päivä takana! Ja erittäin onnistuneet treenit Jymyn & Zipon kanssa.


Jymyn kanssa vaihdettiin "vapaalle" ja mentiin pomppimaan kentälle. Meillä oli toisella pitkällä sivulla kolme kavalettia, joihin alkuverkkana tein aina voltit. Toisella pitkällä sivulla oli suhteutettu väli, jota tulin muutaman kerran 5-7 laukalla vaihdellen. Lisäksi oli kolmen linja lävistäjällä, jossa oli aina kaksi lyhyttä laukkaa välissä. Tarkoituksella laitoin lyhyet välit ettei tulisi kauheita laakahyppyjä vaan enemmänkin pyöreitä hyppyjä ja poni joutuisi olemaan kontrollissa. Tarkoitus oli kuitenkin lähinnä hypellä omaksi ja hevosen iloksi, sekä vähän jumpata samalla hevosen selkää pikku pompuilla. Kuvista kiitos Mintulle!






Vaikka Jymy innostukin tosi paljon niin silti se oli paremmin kuin koskaan kontrollissa kiitos varmaankin uuden viritykseni. Eli siis meksikolaiset, pelhamit kaksilla ohjilla ja martingaali. Martingaali auttaa siinä ettei se voi kiskoa päätä liian ylös tai alas. Meksikolaiset estää aukaisemasta suuta liikaa ja ne toimii Jymyllä paremmin kuin mitkään normaalit turpahihnat. Pelhami sen takia, ettei meno olisi ihan päätöntä vaan nimenomaan kuski määräisi säännöt. Kahdet ohjat sen takia, että pystyn säätämään kuolaimen "kovuutta". Koska välillä deltaohjilla Jymy ei kuuntele ollenkaan. Joten nuissa pystyn tarpeen mukaan ottamaan kovemmankin pidätteen, mutta sitten ei välttämättä tarvitse alempaa ohjaa käyttää ollenkaan. Mielestäni tämä yhdistelmä toimi oikeasti todella hyvin!



lopuksi tultiin kerran vähän "isompi" okseri
Jymy oli kokoajan niin tyytyväisen oloinen. Ja myönnettävästi myös itselläni oli todella kivaa! Jymyllä on vaan niin helppoa hypätä tämmöisiä tehtäviä. Ja koska yhteistä kokemusta löytyy jo niiin paljon, niin pystyn hyvin ennakoimaan kaikkea. Kuten esim. tiedän missä vaiheessa se yrittää lähteä kiihdyttämään tai vst.

Jymyn jälkeen otin muskelimies Zipon käsittelyyn. Harjailin sen melko nopsaan ja menin lyhyen käyntimaasto pätkän jälkeen tuuppailemaan maneesiin. Zipon ratsastuksesta ei valitettavasti oo mitään kuvia. Aluksi meni tovi, jotta muistui mieleen miten sitä heppaa ratsastettiinkaan. Ravissa sujui meillä ihan hyvin. Ja Zipolla on tosi kiva ravi! Se on yllättävänkin helppo istua (helpompi kuin Jymyllä!) vaikka se onkin näyttävä! Ravissa tein paljon ympyröitä ja kaarevia uria. Laukassa menin lähinnä keskiympyrällä ja hain tasaista rytmiä, sekä omaa istuntaa. Zippo oli (yllättäenkin) taas tosi kiva :) Muskelimies saa aina hymyilemään!

Huomenna lähden Jossun (ja C:n) kanssa maastoilemaan Zipolla, ja Jymyllä treenaan koulua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti