Sivut

lauantai 21. syyskuuta 2013

Siilijärvi 21.9.

Yritettiin ottaa hienoa posetuskuvaa, mutta Jymy oli vähän toista mieltä :D



Voiko tää olla todellista?!? Miusta oli oikeesti tosi mukavaa olla koulukisoissa ja jopa nautin täysillä siellä kouluaitojen sisällä pyörimisestä. Varmaankin ensimmäistä kertaa oikeesti tuntui, että tästä voi tulla jotain. Ainakin ensimmäisen luokan ajan..
 Ensimmäisenä luokkana toimi HeB, jossa startattiin melko loppu puolella luokkaa. Silti lähtö oli puol 8 aikaan aamulla tallilta. Ensimmäistä kertaa verkkasin Jymyä oikeesti aika pitkään. Oikeastaan nyt myöskin ensimmäistä kertaa sain mielestäni melko onnistuneen verryttelyn tehtyä. Aluksi tein ehkä 15min ihan vaan verkkana kaikki askellajit läpi. Sitte kun aikaa olikin enemmän kuin luulin niin rupesin tekemään paljon siirtymisiä, sekä lyhyitä pätkiä radasta. Aikaisemmin oon aina vaan verkannu kaikki askellajit läpi ja tehny muutaman siirtymisen, mutta nyt keskityin kunnolla jokaiseen askeleeseen ja jokaiseen asiaan mitä teinkään. Ja kappas kun hevonen alkoi tuntumaan mielettömän hyvältä! Vihdoinkin ehkä löysin sellaisen verryttelyn mikä sopii Jymylle.



Suoritus aloitettiin radan sisäpuolelta, joten sain hyvin näytettyä Jymylle kaikki kulmat jne. Vaikka ei se niistä piitannut lainkaan. Tyytyväisin mielin sain aloitettua radan. Kuvat on ottanut Marika, joka oli minulla mukana hevosenhoitajanakin. KIITOS miljoonasti vielä kerran! :) Postauksessa vain murto-osa kuvista kun kone ei enempää suostunut tänne lataamaan.. Mutta laittelen niitä lisää joku toinen päivä.
 Rata meni omasta mielestäni kokonaisuudessaan tosi hyvin. Ei tullut mitään rikkoja ja siirtymiset jne tapahtuivat jotakuinkin oikealla paikalla. Jymy oli mielettömän mukava ratsastaa myös radalla. Se tuntui kuuliaiselta ja vastasi melko hyvin apuihin. Joten olin todella todella tyytyväinen. Numeroita tuli tuomareilta 5-7 väliltä. Ainut 7 tuli yhdestä laukan nostosta ja ainut 5 keskiravista toiselta tuomarilta "puutteellinen suoruus". Muuten mainintaa tuli, että saisi olla kokoamisastetta lisää, rohkeutta lisää keskiaskellajeihin ja voimaa laukkaan. Kokonaisprosentteina meillä oli 59,457%.
 Jo ensimmäisen luokan tulos oli meille meidän oma voitto. Ei olla pitkään aikaan oltu koulukisoissa, eikä hirveän pitkään kunnolla treenattukaan. Joten en olisi voinut olla tyytyväisempi. Seuraavaksi tavoite saada HeB:stä yli 60%!
 Kävelin Jymyllä vähän aikaa, jonka jälkeen mentiin vaihtamaan sille kanget päähän ja samalla se sai hetken huilahtaa. En oikein tiennyt miten verrytellä sitä toiseen luokkaan. Ja verryttelinkin sitä ehkä hieman liian pitkään, koska oli kuitenkin takana jo yksi luokka. Verkassa Jymy ei kuitenkaan tuntunut suinkaan yhtään laiskalta tai väsyneeltä, päinvastoin. Se puhkui intoa eikä malttanut seisoa montaakaan sekunttia paikallaan. Sen ratsastaminen oli todella vaikeea, koska se kävi niin kierroksilla. Verkassa se kuitenkin kuunteli ihan ok, mutta ei ehdottomasti ollut paras mahdollinen. En sitten tiedä olisiko se ollut parempi jos oisin vähän vähemmän verkannut, koska Jymy voi purkaa "turhautumista" myös ylienergisyytenä ja höyryämisenä. En oikein tiennyt oliko se jo sitten turhautunut vai oliko se vasta innostunut ensimmäisestä luokasta..
 Rata aloitettiin taas sisältä. Vähän jännitti miten meidän kävisi ja että saisinko Jymyä kuuntelemaan. Lähdin kuitenkin radalle siinä toivossa, että jos päästään läpi niin se riittää. Kyseessä on kuitenkin molempien ensimmäinen HeA. Ja kyseessä oli meille todella vaikea luokka, koska siinä oli paljon suoria uria. Niissä Jymy ei oikein pääse näyttäytymään edukseen.
 Rata kokonaisuudessaan meni ihan ok. Oli monta kohtaa, jossa olisin voinut ratsastaa paremmin. Ei todellakaan mitään meidän parasta.  Muuten rata meni mielestäni ihan siedettävästi, jos ei oteta lukuun laukka-ravi/käynti siirtymisiä, pohkeenväistöjä tai käyntiä. Jymylle ehkä vaikeimpia asioita on olla rento käynnissä ja tehdä pohkeenväistöjä. Tiesin lukiessani jo ensimmäisen kerran rataa, että laukan jälkeinen käyntiosuus ei tule onnistumaan, koska Jymy kuumuu laukasta niin se ei malta kävellä. Suurimmassa osassa siirtymisistä Jymy nosti päätä ja nousi peräänannosta, joka on kuitenkin jo todella vaadittavaa HeA luokissa.
Siirtymiset eivät onnistuneet ollenkaan! Tässäkin mietin, että miten ne onnistui ihan hyvin toisessa luokassa? Yksi syy mitä mietin, että onko Jymyllä piikkejä hampaissa (raspaus tulossa!). Toisena se että Jymyllä ei ole menty paljoa kangilla, joten se välillä vastustelee sitä. En tiedä olisiko ollut parempi mennä luokka nivelsuitsituksella. Se olisi voinut olla ratkaisu, mutta ei voi tietää. Ehkä kokeilen seuraavalla kerralla mennä nivelellä :)
 Numeroita tuli 4-6 välillä. Ja prosentteja vaivaiset 51,638%. Neloset tuli suurimmaksi osaksi siirtymistä ja käynnistä. Kutosia tuli puolestaan volteista ja keskiraveista, joissa siirtymiset harjoitusraviin olisivat saaneet olla selkeämmät. No meidän tavoite luokalle saatiin ja päästiin se läpi, vaikkakin rimaa hipoen. Se ei kuitenkaan haittaa, koska tiedän että pystytään parempaankin. Mutta tänään kuski ei osannut vain ratsastaa hevosta toisessa luokassa enää kunnolla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.
 Kommenteja alhaalla oli: "Sisukas suoritus hevosella, joka ei tänään aivan avuilla. Ratsasta hevonen paremmin pohkeen ja ohjan väliin, sekä enemmän kuulolle." & "Ravissa lupaavia pätkiä. Loppua kohden jännittyi ja per.anto katosi. Laukka helposti 4-tahtista. Käynti ja väistöt eivät onnistuneet. Harjoittele per.annon säilymistä läpi tehtävien." Muutama katsoja/kilpailija(?)kin tulivat katsomaan ja kyselemään, että onko tämä Jymy-Jooseppi?!? Ja että se on todella hienossa kunnossa :)
Poni oli kokonaisuudessaan hieno, ja oon super super tyytyväinen siihen miten se suoritti kaiken. Seuraaviin kisoihin me sitten taas petrataan :) Ja hankitaan lisää voimaa pyllyyn! Tiedossa on mäkitreeniä, puomeilla innaritehtäviä, PALJON väistöjä kaikissa askellajeissa ja laukkaavoja!
Poni on paras <3 Ja onnellinen kun sai matkalle lähtiessä kasan porkkanoita syötäväksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti