Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

"Onnen kyyneleet takin kaulukseen putoaa"

 Uusia kuvia ei ole, joten siksi laitoin jotain vanhoja kuvia joukkoon. Jymy on ollu viimeiaikoina aivan super loistava ratsastaa. Varmaan parempi kuin koskaan!

Sunnuntaina menin sen kanssa ulkokentällä kolmipalalla. Menin aika kevyesti kun edellisenä päivä oltiin hypätty. Harjoittelin vähän väistöjä ja muita lyhyitä pätkiä radasta. Lopuksi ratsastin kokoradan kun kaverini oli katsomassa. Jymy tuntu tosi hyvälle. Se oli ehkä vähän pohkeentakana, mutta Jymyllä koulupuolella se on ihan hyvä välillä. Koska vain silloin se malttaa kunnolla kuunnella. Väistöt ei onnistunu kauheen hyvin, mutta muuten kaikki toimi! Selvästikin Jymyllä on "pakko" välillä hypätä kun se on aina niiden jälkeen parempi ratsastaa!

Maanantaina meillä oli 30minuutin Helkyn yksityiskoulutunti. Halusin yksärin sen takia, että sillon voidaan mennä kunnolla niitä asioita mitkä ovat meille hankalat ja voidaan käydä rataa läpi. Vaikeita meille HeB radassa on keskikäynti-lisätty käynti-keskikäynti kohta. En osaa ratsastaa siihen eroa ja ennen valkkaa en edes tajunnut miltä niiden pitäisi tuntua. Nyt kuitenkin sain valmennuksessa ihan uudenlaisen kuvan siitä miten ne pitää ratsastaa! Eikä se niin vaikeata ollut kuin luulin. Tehtiin myös väistöjä, jotka ei meinannu vasemmalle onnistua ollenkaan, loppua kohti kuitenkin jo ihan ok. Helkky kehui, että Jymy liikkui paremmin kuin koskaan ja näyttää kuulma jo taas ihan erilaiselle! Oli mahtavaa kuulla se Helkyltä, koska Helkky huomaa pienimmätkin jäykkyydet hyvinkin nopeasti. Ja itsestäni on tullut ihan harhaluuloinen Jymyn liikkumisen suhteen kaiken menneen jälkeen. Valmennus sujui tosi hyvä ja oli todella antoisa!

Tiistaina tallin omistaja piti miulle myös yksityistunnin, koska Helkyt peruuntuivat. Tällä kertaa menin kangilla. Jymy tuntui edelleen tosi hyvälle. Verkatessa otin raipan käyttöön ja tein sen kanssa väistöjä, käynnissä ja ravissa. Ja väistöt onnistui tosi hyvin! Ei mitään ongelmaa kumpaankaan suuntaan! Harjoiteltiin alkutervehdykseen tuloa, jossa suoraan meneminen on meille vaikeaa. Harjoiteltiin myös vastalaukkoja, joissa tosin ei ollut mitään ongelmaa. Sitten tehtiin suoralla ja ympyrällä paljon laukka-käynti ja laukka-ravi siirtymisiä, koska Jymyllä ne siirtymiset on vaikeita. Suoralla en meinannut saada aluksi mitään, joten aloitettiin ympyrällä. Mutta koin ihan ihmeellisen tunteen: hevoseni siirtyi HELPOSTI laukasta raviin tai käyntiin ilman pään nostamista tai ohjista kiskomista.! Olin jopa järkyttynyt, kun ne sujui ympyrällä niin sen jälkeen tehtiin niitä suoralla. Loppujen lopuksi saatiin loistavia siirtymisiä myös suoralla. Olin todella yllättynyt! Kun sain muutamat onnistuneet siirtymiset suoralla niin tein sen jälkeen pitkät loppukäynnit. Siihen oli hyvä lopettaa kun kummallekin jäi hyvä mieli. :) Jospa tää fiilis jatkuis koko viikon loppuun asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti