Sivut

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Yksi tavoite saavutettu!

Tänään oltiin siis Winter Cup harjoituskoulukisoissa.

Menin aamulla tallille n. klo 8. Ensimmäisenä hoidin kaverini heppaa ja siivosin sen karsinan. Etsin tämän jälkeen Jymyn kisatavarat. Sen jälkeen kävin Jymyn sisälle ja harjasin sen. Harjauksen jälkeen innostuin tekemään sille sykeröt kun aikaakin oli vielä reilusti. Sitten vein autolle mukaan lähtevät tavarat ja autoin iskää traikun kanssa kun se oli jotenkin semmosessa kuopassa ettei meinannu lähteä liikkeelle. Päästiin ihan aikataulun mukaisesti lähtemään kisapaikalle ja oltiin siellä ihan ajoissa. Kisapaikalla ilmottautumisten jälkeen laitettiin hepat valmiiksi (Jymyn lisäksi mukana oli Pasi). Ja sitten vain selästä käsin kävelemään.

Verkka meni aika nopeasti, mutta omasta mielestäni se oli miulle ja Jymylle sopivan pituinen. Sain sen ratsastettua hyvin pohkeeneteen ja taipumaan hyvin. Sitten jouduinkin maneesista ulos kun suorittavan ratsukon lisäksi maneesiin sai jäädä vain yksi ratsukko. Jouduinkin odottamaan maneesin ulkopuolella 2 ratsukon ajan eli yli 10min. Siinä yritin pitää Jymyn hereillä ja itteni lämpimänä, mutta aika heikoin tuloksin. Maneesiin päästyäni ravailin sillä pienellä pätkällä mikä odottavan käytössä oli ja kun minua ennen ratsastanut ratsukko oli mennyt niin pääsin vähäksi aikaa työskentelemään radalle. Tässä vaiheessa Jymyn lisäksi maneesiin ei sitten jäänytkään ketään ja Jymy tietysti jännityi kun jäi yksin. Tuli pieni epätoivo kun se vielä siinä vaiheessa jotenkin oli kuunnellut, mutta sitten kaikki taas katosi. Onneksi pian maneesiin tuli hevonen Jymyn kaveriksi ja Jymy rauhoittuikin siitä vähän.

Radasta jäi itselleni vähän epävarma fiilis. Toisaalta miusta tuntui, että Jymy meni hyvin koska ei tullut mitään selkeitä rikkeitä. Mutta Jymy kuitenkin samalla tuntui hiukan hätäiseltä ja tuntui ettei se ole niin tasainen kuin normaaalisti. Radan jälkeen kävelin hetken, jonka jälkeen purin sen ja laitoin loimet ja koppiin. Jymy meni tänään suorilta koppiin kotoa ja kisapaikalta! Arvostelupaperia mennessäni hakemaan ajattelin, että realistinen prosenttimäärä mitä voitaisiin saada olisi n. 56%. Mutta yllätyksekseni paperissa luki 61,80% ! Mietin mielessäni ja äänenkin, että onkohan tuomarilla mennyt numerot sekaisin :D Numeroita löytyi 5,5-7 väliltä. Kolme 5,5:sta ja kaksi 7. Huonoimmat pisteet tuli ensimmäisestä laukannostosta (pitäisi olla täsmällisempi), sekä molemmista keskilaukoista (ei veny tarpeeksi, ja toisella lävistäjällä kompuroi). Parhaat tuli taas toisesta ravi voltista ja kolmikaarisestakiemuraurasta. "Alakerrassa" luki: askellajit 6, lennokkuus 6, kuuliaisuus 6, ratsastajan asento 6,5 ja oikeiden teiden seuraaminen 6,5. Lisäksi luki hieno muoto ja täsmällisemmät taivutukset.

Oon erittäin ylpeä prosenttimäärästä, koska tää on ensimmäinen yli 60% mistään luokasta koskaan! Vaikka kyseessä olikin harjoituskisat niin silti kehitystä on tapahtunut, koska viime harkkakisoista sain 58,2% eli nyt on jo kahdessa kuukaudessa 3,6% nousu! Selvästi heppa on näyttänyt paremmalle kuin on tuntunut. Super Jymy! <3 Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.

Huomenna saatte kuvia kisoista!

2 kommenttia: