Sivut

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pasilla ja Jymyllä ratsastelua

Se tunne kun pääsee vihdoin taas kotiin! Lähdin siis torstai aamuna kotoa ja tulin tänään noin 15.30 kotiin. Nyt onkin taas paljon asiaa monelta päivältä.

Torstaina menin Jymyllä kevyesti ilman satulaa maneesissa. Tein tosi paljon käynnistä ja ravista pysähdyksiä. Pääasiassa tein kolmikaarisella aina keskihalkaisijaa ylittäessä pysähdyksen. Laukassa tein paljon ympröitä, pieniä ja isoja. Jymy toimi taas jälleen tosi hyvin! Sitten meninkin vielä Pasilla koulutunnille. Alkuun Pasi tuntui vähän tahmealle, mutta annoin sen vertyä rauhassa ja jumppasinkin sitä alkutunnista kevyessä ravissa vähän pidemmälle kaulalle. Pikku hiljaa kun ruvettiin alun jälkeen tekemään kunnon tehtävää ravissa. Vieressä pieni piirros ravi tehtävästä. Eli tehtiin aina voltit ja keskellä hyvä suoristus. Pasi kääntyi yllättävän helposti. Miulla oli alkuun vaikeaa löytää sopiva tempo raviin ja se että se tahti säilyisi myös aktiivisena. Lisäksi tämän lisäksi piti pystyä vielä istumaan harjoitusravissa! Pasilla ei oo mikään maailman helpoin ravi kun se liikkuu kunnolla! Laukan sain mielestäni hyvin pyörimään ja siinäkin testailin vähän miten se toimii. Laukan jälkeen Pasi tuntuikin jo tosi kivalle ja se selvästi paranee loppua kohden kun vertyy! Alla muutama kuva tunnilta (pahoittelen laatua). Pakko vielä sanoa, että en itse ratsasta kys. hevosella kovinkaan hyvin ja tää oli oikeastaan toinen varsinainen kerta kun menin sillä. Sen omistajat ratsastaa sitä niiin paljon paremmin ja paljon kunniaa siitä niille kun osaavat sitä niin hienosti ratsastaa! :)
 Perjantaina päivällä sain "fiksun" idean ja päätin mennä ulkokentälle hyppäämään Jymyllä ilman satulaa. En tiiä oliko fiksua vai ei, mutta meillä oli super kivaa! Laitoin kummankin pitkän sivun keskellä kaksi estettä. Toiseen tolpat ja puomin jonka alle laitoin tynnyrit ja sitten toisesta tein mini ristikon, joiden päät oli tynnyreiden päällä. Ajattelin, että harjoittelen nyt nuita tynnyreitä kun sen viimeksi piti niitä tuijotella. Nyt Jymy ei kertaakaan sitten edes vaivautunut niitä katsomaan. Alkuun tein perus verkan, jonka jälkeen hyppäsin molemmat esteet kummastakin suunnasta muutaman kerran. Jymyllä oli yllättävän helppoa hypätä ilman satulaa! :) Oon sillä kerran aikaisemmin hypännyt myös näin. Oli tosi outoa hypätä talvella ulkokentällä, en edes muista milloin viimeksi oisin ns "kunnolla" hypännyt siellä jos hiihtisharkkoja ei lasketa. Lopuksi nostin esteitä vähän ja tein ristikkoesteestä okserin (eli nostin puomit tynnyrin päälle, oisko se ollu jotain 70cm?) ja sit toista pystyä nostin omasta mielestäni vähän, mutta hypättyäni tajusin että se oli noin metrin.. Ei siinä mitään, hyvin ja helposti selvittiin näistäkin esteistä Jymyn kanssa :) Hyppäsin molemmat esteet kahdesti. Tuolle okserille oli vaikea nähdä paikkaa kun ei ollut maalinjaa. Mutta selvittiin siitä kuitenkin hyvin :)
Tänään aamutallin jälkeen hoidin jälleen kaverini hepan ja sen jälkeen suuntasin Jymyn kanssa maastoilemaan ilman satulaa! Jymyllä on kiva mennä ilman satulaa, vaikka sillä ei olekaan maailman mukavin selkä mennä mutta oon tottunut jo siihen. Mentiin semmoinen noin puolen tunnin lenkki, jossa mentiin pääasiassa käyntiä mutta otettiin pari ravi ja laukka pätkääkin. :) Nyt kun on useampana päivänä paistanu mukavasti aurinko niin Jymy on saanu monena päivänä olla hetken aikaa ilman loimia ulkona ja se onkin tajunnut käyttää sen hyväkseen ja aina käynyt piehtaroimassa lumessa ! :) Tekee hyvää iholle ja karvalle.

Huomenna meen taas aamutalliin ja sitten miun kaveri tulee ratsastamaan Jymyllä ja mie meen miun kaverin hepalla Makella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti