Sivut

torstai 14. maaliskuuta 2013

pikaista päivitystä!

Harmittaa, etten oo tällä viikolla kerennyt kauheasti postailemaan vaikka aihetta olisikin ollut mistä kirjoittaa.! En oo nimittäin taas ollut oikeastaan ollenkaan kotona. Tiistai aamuna lähdin ja eilen illalla tulin. Ja tänään taas kohta lähden kouluun ja sitten kotiin tuun vasta lauantaina illalla. Toisaalta on kiva, että on tekemistä ja muuta, mutta välillä olisi kiva rauhoittua ja olla kotona. No kuitenkin kerron lyhyesti meidän tästä kuluneesta viikosta. 

Jymyllä oli maanantai vapaa ja silloin en käyny tallilla. 
Meillä on tapana, että jos saa ruusukkeita niin ne laitetaan n. viikoksi karsinan oven eteen merkiksi että on käynyt/pärjännyt jossain kisoissa :)
Tiistaina olin Jymyllä koulutunnilla ja menin sinne kangilla. En oo taas ihan heti menny kangilla, joten oli ihan hyvä mennä niillä välillä. Aluksi Jymy tuntui siltä, että se yrittäisi juosta apujen alta. Tehtiin käynnissä ja ravissa ns sik-sak pohkeenväistöä. Eli ensin keskihalkaisijalta väistettiin oikealle vähän matkaa sitten vasemmalle ja taas oikealle. Tehtiin tätä kumminkin päin. Väistöt onnistui yllättävän hyvin! Välillä Jymy meinasi mennä lapa edellä, mutta sain sen kuitenkin melko hyvin korjattua. Sitten tehtiin sellaista tehtävää, että tultiin käynnissä/ravissa keskihalkaisijalle ja siitä nostettiin suoralla laukka ja laukan mukaisesti tehtiin ulospäin s/r:n kohdalle voltti. Laukassa Jymy meni tosi hyvin! Sain sen hyvin kääntymään ja taipumaan, sekä se ei yhtään yrittänyt luisua urallepäin. Jymy oli oikeastaan koko tunnin tosi kiva ratsastaa! Joka on yllättävää vapaa päivän jälkeen. Tunnin lopussa kiipesinkin vähäksi aikaa toisen hepan selkään. Hevosen omistaja kysyi minulta viime viikolla, että haluaisinko mennä sillä seuraaviin aluekoulukisoihin ja tottakai suostuin! Kyseessä on tosi kiva kouluhevonen, joka on kilpaillut ainakin alue HeA luokissa sijoittuen! Kiva saada taas lisää kokemusta ja mennä toisellakin hepalla. Kyseessä on hevonen nimeltä Panasonic II "Pasi". Tästä pääset toisen omistajan eli Saaran blogiin. Käydään siis koulutunnilla aina samalla tunnilla ja tunnin lopusta omistaja pyysi miut testaamaan sitä kun se oli tuntunut niin hyvälle. Pasillakin olin kanget päässä, menin aika suht rennolla ohjastuntumalla kun en oo kuin kerran mennyt Pasilla aikaisemmin. Pasilla oli tosi kivat liikkeet ja se tuntui muutenkin tosi mukavalle! Ei helpolle, mutta veikkaan että päästään sen kanssa yhteisymmärrykseen. :)
Pasi :)
Eilen kävin ennen tunteja ratsastamassa Jymyn. Tein n. 45min koulutreenin ja menin aika kevyesti kaikki askellajit läpi. Loppuun tein käynnissä paljon taivutteluja ja asetuksia. Jymy ei tuntunut yhtään niin hyvälle kuin tiistaina, mutta epäilen että en vain itse jaksanut ratsastaa sitä tarpeeksi aktiivisesti vaan jäin vähän laiskottelemaan. Olin eilen vielä Pootsilla estetunnilla. Alkuun sain sitä vähän reippaammin muutaman kerran käskeä, että se rupesi liikkumaan omilla avuillaan. Aluksi meillä oli vähän yhteistyö ongelmia ja kaasua oli joko liikaa tai liian vähän. Mutta kun puomit nousivat maasta ylös niin rupesin saamaan jotain järkeä siihen touhuun :D Meillä oli siis kaksi linjaa kavaletti - yksi laukka - pysty - yksi laukka - kavaletti. Ja lopussa tuo pysty oli ehkä 100cm. Pootsi tiputti sen aika useasti ja jouduinkin tulemaan sen uudelleen monta kertaa. Pootsi on etujaloista ehkä hieman hidas, joten sitä piti vähän "kannustaa" että muisti nostaa myös jalat. Loppujen lopuksi olin tuntiin ihan tyytyväinen, vaikka aluksi vähän epäilyttikin.
Pootsi, vähän vanha kuva mutta ei oo Pootsista parempaakaan :D 
Tänään ratsastan Jymyn taas ennen tunteja ja illalla meen Pasilla koulutunnilla. Jee! :) Toivottavasti saisin tältä päivältä jotain kuva/videomateriaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti