Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

F1 vauhdissa!

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita!
Joo eli olin tosiaan keskiviikkona Jymyllä estetunnilla, joka tällä kertaa kesti vain tunnin. Meillä oli pari kavalettia, ravipuomit joista tuli myöhemmin innari ja sitten yksi jumppalinja. Jymy innostui jo pelkästään esteiden näkemisestä ja rupesi heti kävelemään ja ravaamaan todella innokkaana. 
Aloitettiin tietty ravipuomeilla ja ensin tultiin niille kaarevalla linjalla ja sen jälkeen pohkeenväistöllä. Ravipuomit meni vielä ihan hyvin, kun Jymy vähän malttoi kuunnella. Sitten se muutettiin innariksi ja hallintalaitteet katosi kokonaan. Innarin periaatteessa pitäisi ns "hidastaa" hevosta ja saada se miettimään mitä tekee. Mutta Jymy vaan painoi kaasupohjassa ja nosteli koipiaan mitä omituisimmilla tavoilla ettei osu puomeihin vauhdin seassa.

Sitten siirryttiin jumpalle, jossa oli ensin kolme kaarevaa puomia yhdellä laukalla. Jos saan youtubeen ladattua niin saatte pari videon pätkääkin mahdollisesti. Mutta siihen asti saatte tyytyä vain kuviin. Viimeiseltä puomilta oli matkaa ekalle okserille 12m eli lyhyt kolme laukkaa. Miulla olikin Jymyn kanssa vähän ongelmia kun en meinannut saada sitä ensin mahtumaan kolmella ja sitten välillä pidin liian kovasti kiinni ettei se meinannut päästä kunnolla hyppyyn. Kuitenkin loppuun saatiin se hyvin onnistumaan. Ja sitten välissä oli sitten okserin jälkeen 6m ja toinen okseri. Jymy kun teki kauheita jänisloikkia ja muita jättiloikkia ekalle okserille niin väli jäi melko poikkeuksetta aika lyhyeksi. Tässä taas huomasinkin miten Jymyn kanssa pitää olla H-E-T-I hypyn jälkeen pystyssä ja ottamassa pidäte ettei se mene ihan sekaan seuraavalle esteelle. Tässä kuitenkin oli hyvä, koska väli oli lyhyt niin hevonen joutui miettimään ja kokoamaan ja nostamaan hyvin itsensä seuraavalle esteelle.

Oli tosi kiva tunti ja Meillä oli Jymyn kanssa tosi hauskaa! Tosin jos jatkossa millon hyppäilen niin taidan suosiolla hypätä pelhamilla niin on vähän paremmat jarrut kuin kolmipaloilla ei ihan ollu hallinnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti