Sivut

lauantai 2. maaliskuuta 2013

pitkiä päiviä

Pitkä ja melkein kuvaton postaus..

Eilen olinkin kuten kerroin niin koulutunnilla. Tunnilla tehtiin ensin melko nopea alkuverkka kaikissa askellajeissa. Sitten ruvettiin tulemaan laukassa L:stä keskihalkaisijalle ja aina keskellä voltti urallepäin ja siitä jatkettiin suoraan taas kohti C kirjainta, mutta reilusti ennen käännöstä piti siirtyä raviin. Tää onnistui ihan hyvin, paitsi oikeassa laukassa Jymy meinasi valua vastakkaiseen suuntaan. Tämän jälkeen ruvettiin tekemään laukkapohkeenväistöjä. Tää oli meille ehkä vähän turhankin vaativa tehtävä, tai niin ainakin ajattelin sen olevan. Olinkin todella yllättynyt, että vasemmassa laukassa Jymy väistikin todella hienosti! Ihankuin ois tehnyt niitä paljon aikaisemminkin. Mutta (taas) oikeassa laukassa mikään ei onnistunut. En tajua miten siitä alunperin paremmasta puolesta on tullut nyt paljon huonompi. En meinaa saada sen puolen laukkaa sujumaan ollenkaan. Oon vaan varmaan harjoitellut niin paljon vasenta puolta, mutta nyt pitää tosissaan ruveta treenaamaan sitä oikeata puolta ja varsinkin sitä laukkaa! En nimittäin saanut oikeassa laukassa Jymyä väistämään melkein ollenkaan, vaikka vasemmalle se väisti melko helposti. Ravissa muut teki sitten tän jälkeen raviväistöjä, mutta mie menin lävistäjillä keskiravia kun se on myös vaikeaa. Sitten tehtiin vielä ravissa lyhennyksiä ja pidennyksiä (kaikki teki). Tuntu vähän etten saanu Jymyyn sellaista "otetta" minkälaisen haluaisin ja minkälainen pitäisi olla. En saanut ratsastettua sitä kunnolla ohjan ja pohkeen väliin. Loppuun ratsastin vielä valmentajan silmän alla HeB:0 ohjelman, valmentajani lähtee lomalle niin se ei oo ens viikolla sitä kattomassa niin sain nyt hyviä vinkkejä mitä harjoitella että saan ohjelman paremmaksi. Mm. täyskaartoja laukassa että saan lävistäjät paremmiksi jne. Paljon on harjoiteltavaa ennen kisoja!

Tänään menin taas aamutalliin, jonka jälkeen lähdin ratsastamaan Jymyllä maneesiin koulua. Jymy tuntu vähän paremmalle kuin eilen. Varsinkin ravissa sain taas kivoja pätkiä. Laukassa tein täyskaartoja ja vastalaukkaa uralla. Jymy meinas taas vähän innostua niistä, mutta sain sen kuitenkin ihan kivasti kuuntelemaan laukkojenkin jälkeen. Jymyn jälkeen kävin ratsastamassa vielä Vertillä ulkokentällä ilman satulaa. Vertillä menin pääasiassa vain käyntiä ja ravia. Tein super pitkät alku- ja loppukäynnit, joiden aikana taivuttelin tosi paljon sisällepäin. Ravissa tein paljon ympyröitä ja kaareviauria. Laukassa otin vain lyhyitä pätkiä, harjoittelin lähinnä vain hyviä nostoja. Vertti oli tosi energinen! Mutta silti tosi kiva :) Vertin jälkeen harjasin vielä Laten, jota nyt vähän hoitelen tosiaan kaverini reissun aikana :) Tallipäivästä tulikin aika pitkä eli olin tallilla 6.45-16.30. Huomisesta tulee varmaan yhtä pitkä kun ratsastan taas kaksi heppaa :) Jymyn ja sitten yhden Make vuoniksen, josta oon joskus tännekin kirjottanu.

Ja jottein tulisi ihan kuvatonta postausta niin loppuun pari kuvaa meidän koirista mitä otin eilen :) Huomenna yritän muistaa ja jaksaa raahata kameran tallille mukaan!

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta; teetkö laukkaväistöjä myötä- vai vastalaukassa? esim. mikäli ratsastat oikeaa laukkaa, väistätätkö vasemmalle vai oikealle? tästä laukkaväistöstä kun kuulee jos jonkinlaisia versioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan niitä voi tehdä kumpaankin suuntaan, mutta jos mentiin esim oikeaa laukkaa niin väistettiin vasemmalle. :)

      Poista