Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2013

parempi maanantai kuin edellinen

Hei vaan kaikille lukijoille jälleen!

Tänään suuntailin normaaliin tapaan koulun jälkeen heti tallille. Hain Jymyn tarhasta ja laitoin sen aika pikaisesti valmiiksi. Eli harjailin, etusiin pintelit ja takasiin suojat, satulointi ja suitsiminen + omat kamat. Olin suunnitellut tekeväni avoja ja ratsastavani kunnon treenin, joten suuntasin maneesiin. Miun lisäksi siellä olikin vain yksi ratsukko, joten tilaa riitti hyvin tehdä ihan mitä vaan.

Ensin kävelin alkukäynnit, jonka jälkeen kevyessä ravissa verkkasin Jymyä. Se sai kulkea aika eteenalas -muodossa ja tein aina kulmiin voltit, sekä tein myös rataleveyssuuntaan leikkaata muutamia kertoja. Tuo on Jymylle vaikeeta, koska se ei meinaa pysyä suorassa vaan mutkittelee (tai mie istun vinossa tai ennakoin tulevaa suuntaa). Otin väliin vähän käyntiä ja tein käynnissä muutamia vasta-avoja, kun ne sujui käynnissä niin rupesin tekemään niitä ravissa. Tein näitä siis pitkällä sivulla niin, että näin peilistä miten menee. Vasta-avot on Jymylle hyvää treeniä, koska seinä tukee hevosta niin sen on "pakko" ottaa takajalat alle. Jymyn kanssa oon oppinut tekemään ne nyt jo melko hyvin ja sujuvasti. Tällä kertaa sain myös Jymyn tulemaan sitä hyvin kootummassa ravissa. Yleensä se meinaa kiirehtiä ja yrittää juosta karkuun. 

Tän jälkeen kun olin tehnyt kumpaankin suuntaan niin kävelin taas tovin, jonka jälkeen rupesin ottamaan laukkaa. Laukassa ajattelin etten tee niin vaikeata tehtävää. Vaan tyydyin vain menemään pääty-ympyrällä, jossa pyrin kokoajan säilyttämään tasaisena sen ympyrän koon. Lisäksi taivuttelin reilusti sisällepäin ja asetin välillä myös hetkiä ulos. Hevosenhan pitäisi pystyä myötälaukassakin taipumaan/asettumaan laukassa kumpaankin suuntaan. Jymy asettuu kyllä helposti ulospäin, mutta yleensä silloin ympyrän koko ei pysy samana. Vasemmassa laukassa se mielellään kulkee melko suoralla kaulalla, oon saanu sen jo melko hyvin taipumaan sisällepäin. Mutta jotenkin asettuminen ulospäin oli vaikeaa. Olisi varmaan pitänyt ratsastaa enemmän ulkopohkeella. Oikeassa laukassa (tai ylipäätäänki oikeaan kierrokseen) Jymy taipuu helposti liikaa kaulasta, mutta kuitenkin sen sai oikeassa laukassa kulkemaan myös hyvin ympyrällä suoralla kaulalla. Sekä lisäksi se asettui myös kaulasta vasemmalla ympyrällä helposti.

Kun olin laukannut omasta mielestäni tarpeeksi ja hevonen tuntui hyvälle niin otin pitkät loppuravit eteenalas. Loppuunkin tein paljon voltteja ja ympyröitä. Viimeisenä ja tärkeimpänä kävelin vielä pitkin ohjin loppukäynnit ensin jonkun aikaa selästä käsin ja sen jälkeen vielä maastakäsin samalla kun keräsin lantakasat pois.

Jymy on viime aikoina ollut tosi hyvä ratsastaa! Ja se on kehittyny paljon ja samalla oon myös ite päässy paljon eteenpäin. :)
 Pakko vielä teillekin jakaa kuva tästä miun jalasta (vaikka osa varmaan on jo nähny tän facebookissa), ei varmaan tarvii kertoa kumman jalan päälle Jymy tallas. :D Huom. tuo on otettu eilen eli melkein viikko tapahtuneesti eli tuo on jo hyvä verrattuna mitä se oli !







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti