Sivut

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

koulukisat ja maastoilua

Eilen oltiin niissä koulukisoissa Jokirannassa. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja laitoin iskän kanssa aika heti Jymyn valmiiks. Jymy vaikutti olevan aika reippaalla päällä ja kävin sillä kävelemässä metsässä lyhyttä reittiä pitkin ja verkkasin myös ulkokentällä vähän ravissa. Maneesiin päästiin n. 20minuutin verkkaan. Verkassa Jymy olevinaan ei voinut mennä kulmiin ja aidatkin meinasi hyppiä sen silmille, vaikka yleensä se ei tosiaankaan töllöttele hirveästi mitään. Ratsastin aika perus verkan eli kaikki askellajit läpi taivutellen. Verkan jälkeen jouduin sitten muutamien ratojen ajaksi ulos odottelemaan, koska maneesiin ei mahtunut kuin yksi odottava ratsukko. Ulkokentällä pidin Jymyn kokoajan liikkeessä ja Jymy tuntu kokoajan tosi kivalle ratsastaa, ihankuin edellispäivän koulutreeneissä!

Radalle päästyäni kerkisin siinä hetken aikaa pyöriä ennen aloitusta. Rata meni hyvin! Mitään selviä ja isoja rikkeitä ei tullut, ja Jymy tuntui oikeastaan ekan kerran rennolle ja aktiiviselle ratsastaa koulukisoissa! :) Itse en ratsastanut tarpeeksi hyviä teitä, joista sitten rokotettiinkin. Numeroita oli 5-6,5. Parhaimmat pisteet tuli volteilta ja ympyröiltä, huonoimmat tuli ravi-käynti siirtymisissä. Mutta muuten olen tyytyväinen, prosentteja tuli 58,2% eli samat kuin kinkkukisoissa. Sinänsä outoa, koska Jymy teki silloin vaihdon laukassa ja oli muutenkin tosi jännittynyt koko suorituksen ajan. Mutta kukin tuomari arvostelee miten arvostelee ja sen mukaan miten parhaaksi näkee. Tosin tänään aamutallia (hänen hevonen asuu siis samalla tallilla) tehdessäni tuomarina ollut nainen tuli sitten sanomaan, että häntä on kyllä vaivannut kun ei antanut enempää pisteitä miulle vaikka hevonen oli hienona! Tykkään tosin, että tuomarin pitää olla tiukka ja antaa kommenttia sen mukaan miten on mennyt, pitää antaa palautetta positiivisista ja negatiivisista asioista, varsinkin negatiivisista (esim. ympyrän koko tai vst) koska siitä oppii! Jos lässytetään ja kierrellään asioita niin ei se kehitä. Joten ei valittamista :) Pääasia, että tiedän itse että hevonen teki parhaansa !

Kuvia koulukisoista saatte kuhan niitä saan ja löydän :)

Tänään Jymy pääsi sitten hyvin menneiden kisojen ansiosta maastoilemaan! Menin tietenkin ilmansatulaa, mentiin n. tunnin mittainen lenkki. Jymy kävi vähän ylikierroksilla kokoajan, mutta molemmilla oli tosi kivaa ja sehän olikin tämän lenkin tarkoitus :)

1 kommentti:

  1. heitin haasteen :) http://my-life-is-nightmare.blogspot.fi/2013/01/liebster-blog-liebster-tarkoittaa.html

    VastaaPoista