Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2013

maastoilua ja kurinpalautusta

Kerron nyt nopeasti eilisen ja tämän päivän ratsastuksista. 

Eilen kävin Vertin kanssa maastossa. Tehtiin n. 7,5kilsan mittainen lenkki ja mentiin koko matka reippaassa temmossa tai lähinnä ravailtiin aika paljon ja laukattiin. Vaikka ei mentykään kovaa niin mentiin pitkiä pätkiä ravia ja laukkaa. Tosi hyvää kunnon kohotusta! Vertti oli tositosi kiltisti, yhtä sivuloikkaa lukuunottamatta :)

Sitten ratsastin Jymyn maneesissa ja se olikin jälleen varsin "villillä" päällä. Alkuun se oli ihan kivanoloinen. Tein käynnissä ensin väistöjä ja sitten ravissa alkuun vain verkkasin ja taivuttelin. Sitten rupesin tekemään vastaavoja ja vaadin siltä aika reilusti niin kappas kun ei herraa kiinnostanutkaan tehdä töitä vaan pisti kyllä kaikkensa vastaan ettei tartteisi tehdä hommia. Hyvä etten tullut alas sieltä kun Jymy päätti pohkeesta pukittaa, eikä ollut enää mitään pikku pukkeja. Sitä rupes selvästi ärsyttämään työnteko. Pienestä pohkeen hipaisustahan kuuluu vähintäänkin nostaa laukka ja puolipidätteestä kuuluu nostaa pää kohti taivasta. Meinas kyllä hermot kadota taivaan tuuliin useampaan otteeseen. Laukassa sitten vähintään pitää juosta täysiä ilman kontrollia. Ei siinä sitten muutakun pistin sen laukkaamaan reippaasti ympäri maneesia (onneksi ei ollut muita :D) monta monta kierrosta kumpaankin suuntaan. Sitten kokosin laukkaa ja työskentelin ympyrällä suuntaa vaihdellen. Pikku hiljaa sain sen kuitenkin vähän kuuntelemaan ja kun se kuunteli niin tein siirtymisen käyntiin, annoin pitkät ohjat ja kävelin super pitkään. Ajattelin, että katsotaan menikö oppi perille että kannattaa kuunnella joskus.

Tänään meninkin sitten koulutunnille ja laitoin Jymylle varmuuden vuoksi gramaanit päähän, ihan vain sen takia ettei se pääsisi juoksemaan apujen alta pois. Ilmeisesti kuitenkin edellisen päivän oppi oli mennyt perille ja Jymy oli super kiva koko tunnin. Ravissa tehtiin serpentiiniä ja voltteja. Laukassa tehtiin vastalaukkaa suoralla ja pieni pätkä kaarevalla uralla. Loppuun tehtiin vielä avoja pitkällä sivulla. Ei oikeastaan mitään valittamista, koska Jymy teki paremmin vastalaukat kuin koskaan aikaisemmin ja avotkin sain tehtyä hyvin hitaassa ja kootussa ravissa. :) Super hieno poika sai paljon kehuja ja paljon porkkanoita tunnin jälkeen! Jymyllä on se hyvä puoli, että se ei oo oikeesti mikään täysi tollo. Vaan sille menee kyllä oppi perille, eikä tarvii montaa kertaa komentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti