Sivut

torstai 1. marraskuuta 2012

28.10 kisapostaus

Eli sunnuntaina oli Kantelesärkässä alueestekisat, joissa hyppäsin Vertillä 80 & 90 + Vennalla 90cm.

Paikalla oltiin sopivan ajoissa. Olin Vertillä toisessa verkkaryhmässä ja verkka sujui aika hyvin. Vertti oli aika intona, mutta kuunteli silti hyvin. Radalla päätin ratsastaa vain rauhassa ja tavoitellen puhdasta rataa, sekä sitä että jokaisesta esteestä mennään yli. Arvostelu oli 367.1 eli perusrata + uusinta (suoraan perusradalta jatketaan). Muutama kaarre oli V:lle hankala. Sellaiset joista piti ratsastaa kulmasta poispäin verkkaalueelta. Ja uusinnassa ei meinattukaan kääntyä yhdelle okserille mutta sitten tein tosi hienon mutkan ja sieltä sitten esteelle. Lisäksi hypättiin kahden laukan sarja uusinnassa yhdellä laukalla. Sarjan väli oli vain 9m, yleensä on kisoissa ollut kahden laukan väli 10,5m hevosille. Ja koska uusinnassa mentiin jopa vähän kovempaa niin ajattelin että ei mahduta siihen kahdella niin ratsastin tarkoituksella väliin vain yhden laukan. Valmentaja oli ollut ihan varma ennen rataa, että uusinnassa sarjan toinen tippuu. Mutta eipäs tippunutkaan! Ja saatiin ensimmäinen pudas rata Vertin kanssa! SUPER VERTTI!<3 Mutta koska meillä oli vähän omanlaisia kuvioita niin aika ei ollut nopein :D

Ysikympissä menin ensin Vennalla. Verkassa sain ratsastaa sitä reippaasti eteenpäin ja verkka onnistui ihan hyvin. 90cm arvostelu oli A.2.0 eli pelkkä perusrata. Rata alko tositositosi hyvin, Venna liikkui sopivan reippaalla rytmillä ja sujuvasti. Ratsastin kokoajan reippaasti eteenpäin, vähän niinkuin "kaikki tai ei mitään" asenteella. Koska tiesin että Venna osaa hypätä niin hyvin, että olisi mahdollisuus sijoittua jos suorittaisin radan nopeasti. Sitten siinä ahneudessa jäin kasi esteelle tuuppaamaan ja lähdin liian aikaisin hyppyyn -> poni kieltää.  Pieni kiroaminen sisäisesti ja voltti vauhdilla ja uusi yritys -> toinen kielto, vieläkin olin ite liian aikaisin menossa hyppyyn ja istahdin sitten puomin päälle ja siitä jaloilleni maahan. Voi sitä potutuksen määrää! Niin tyhmät virheet ja TURHAT! Sinne meni sitten kuin kankkulan kaivoon toive sijoituksesta. Mutta onneksi alku rata oli sentään sujuva.

Sitten kokosin itteni ja lähdin toiseen verkkaryhmään Vertillä. Vertti tuntui reippaalta ja innokkaalta, mutta vaikeammalta kuin ekassa verkassa. Jouduin ratsastamaan paljon enemmän ulkopohkeella. Laukka meinasi jäädä alitempoiseksi ja pohkeentaakse ja sitten aina syöksyttiin kohti estettä, eli ei yhtään hyvä. Meinasin verkassa jo luovuttaa ja sanoa, että en starttaa luokkaa. Mutta onneksi kuitenkin jokin pieni ääni sisälläni sanoi kun kerran ollaan maksettu lähtö niin sitten myös se ratsastetaan, vaikka sitten huonosti. Olin ihan varma etten todellakaan pääsisi kaikkien esteiden yli. Ekalla esteelle tulin liian hitaassa laukassa, mutta sen jälkeen rytmi alkoi parantua ja loppu rata alkoi vähän jo sujumaan. Paitsi taas yhdelle esteelle tuli huono tie ja se tippui. Mutta toinen 90cm rata ja 4vp! Paljon paremmin kuin edellisissä kisoissa: eli edistystä on tapahtunut. Olin niiiin tyytyväinen Verttiin, se hyppäsi hyvin ja olen tyytyväinen siihen miten pystyin kokoamaan itseni ja ratsastamaan radan loppuun asti kunnialla.


Kuvia en oo vielä löytänyt, mutta saatte nyt videon kisaradoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti