Sivut

torstai 15. marraskuuta 2012

maanantai-torstai

Kirjotan nyt vähän koostetta alku viikosta.

Maanantaina ratsastin Jymyn aika kevyesti. Menin pääasiassa käyntiä ja ravia, taivuttelin tosi paljon. Ihan kuin ois suuttunu siitä klippauksesta kun vauhtia oli niin paljon :D Todellakin kunnon F1!

Tiistaina menin sitten koulutunnille. Sain nyt käyttöön Henri De Rivel-merkkisen koulusatulan ja aikomuksena olisi ehkä ostaa se itelle. Se istuu Jymylle aika hyvin ja siinä on tosi kiva istua! Vaikka aluksi se vaatii kyllä totuttelemista. Tehtiin vähän kaikkea rataan liittyen. Eli ainakin siirtymisiä, keskiympyrää ja voltteja. Jymy oli edelleen ihan ylienerginen, eikä meinannut ollenkaan kuunnella miun apuja ollenkaan. Välillä meinas hermot mennä kun se ei hidastanut ollenkaan vaan yritti kaahata kokoajan. Epätoivo meinasi iskeä koulukisoja ajatellen..

Keskiviikkona olin aamulla Helkyn valmennuksessa Jymyllä. Aluksi tehtiin siirtymisiä ravi-käynti-ravi aina radanpoikki mentäessä. Jymy tuntui tositositosi hyvälle ja kivalle, ei yhtään samallaiselle kuin edellis päivänä vaan se kulki ravissa rentona ja pyöreänä. Siirtymisetkin onnistui melko hyvin! Tässä vaiheessa olin jo tosi onnellinen! Kerrankin onnistui siirtymiset hyvin. No siihen se hyvä fiilis päättyikin kun alettiin tekemään laukassa lävistäjiä... Varmaan viidellä kerralla se A-I-N-A vaihto laukan.. Vaikka miten yritin ite istua hyvin, tosin sitten harjoiteltiin niin että tein aina voltin sinne laukan puolelle/käännyin pois ennen kuin lävistäjä loppui. Tällä tyylillä pitää harjoitella näitä lävistäjiä ettei se vaihda. Ja kun se vielä lähtee täysiä kun sen kääntää lävistäjälle. Nää on tositosi vaikeita Jymylle. Mutta muuten kokonais fiilis valmennuksesta jäi huippu hyväks, koska ravissa se oli ajoittain jo tosi kiva!

Keskiviikko iltana menin Vertillä meidän estetunnille, jonka piti olla nyt puomitunti. Onneksi en laittanut koulusatulaa, koska kuitenkin hypättiin yhdellä linjalla 110cm pystyä.. Jos tää on puomitunti nii haluun sit nähä mitä ne estetunnit on :D No ei tosissaan, Vertti tuntu koko tunnin ajan tosi kivalle ja oikeestaan ensimmäistä kertaa se tuli tosi hyvin takaisin kiinni! Toisella pitkällä sivulla oli ravilähestymisellä kaksi kavalettia joiden väli oli yksi laukka ja siitä kaksi laukkaa ja pysty. Toisella pitkällä sivulla oli neljä kavalettia joihin ekaan ja vikaan väliin tuli 3 laukkaa ja keskimmäiseen 2 laukkaa. Väleissä sai tehdä töitä, että mahtui niihin. Vähän meinasi kaasu välillä jäädä päälle, mutta oli tosi kiva tunti!

Tänään sitten olin aamulla oman valmentajani tunnilla, joka siis oli pienryhmätunti Sinin+Vertin kanssa. Ja koska Sini starttaa HeA:ta niin myös myö harjoiteltiin niitä asioita mm. pohkeenväistöjä, takaosakäännöksiä ja vastalaukkaa. Jymy ei meinannu väistää kunnolla aluksi väistöissä, mutta lopuks onnistu ihan ok. Takaosakäännökset onnistu ihan ok, verrattuna siihen että en edes muista millon olisin viimeks niitä tehnyt. Vastalaukoissa miun ite pitää olla tosi tarkka ettei asetus vaan vaihdu. Se on ihan millistä aina kiinni, mutta sujui kyllä paremmin kuin lävistäjät eilen. Loppuun ratsastin vielä oman ratani, jossa Jymy ei kunnellu minnuu yhtään. Se vaan kaahotti kaikissa askellajeissa täysiä ihan sama mitä mie tein. Toivon, että päästään sunnuntaina se heC edes läpi ja pysytään aitojen sisäpuolella. Mutta kyllä se tästä vielä joskus helpottuu..

Huomenna ratsastan sen gramaanien kanssa läpi koulun&töiden jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti