Sivut

lauantai 17. marraskuuta 2012

jännittelyä ja valmistautumista

HUH, koulukisat on jo huomenna! Kauheeta kun alkaa jännittämään, johan siitä onkin pitkä aika kun oon viimeks ollu Jymyllä kisoissa..

Perjantaina pääsin yhden peruutuksen vuoksi koulutunnille, jonka piti koulukisoissa tuomaroiva ihminen. Mentiin tunnilla pohkeenväistöjä, vastalaukkaa ja hevosten herkitämitä pohkeille. Ite menin siihen vähän myöhässä, mutta kerkesin hyvin kuitenkin mukaan. Menin siihen tunnille gramaaneilla, että saisin Jymyyn jonkunlaisen kontrollin. Pohkeenväistöjä se teki ihan hyvin, väisti huomattavasti paremmin kun pystyin kokoamaan paremmin gramaanien avulla. Vastalaukassa aluksi olisi pitänyt tehdä nelikaaristakiemurauraa, siis kokoajan ois pitäny olla samassa laukassa!?! Eiiiihän se sitten oikein kellään onnistunut niin vaihdettiin tehtävää ja piti mennä pääty-ympyrällä vastalaukkaa. No ei tääkään oikein Jymyn kanssa onnistunu taisin ehkä kerran saada kokonaisen ympyrän tehtyä ja muutamia kertoja puolikkaan. Sitten tehtiin vielä lievät kiemuraurat kummallekkin pitkälle sivulle ja siinä tuli vastalaukkaa myös vähän. Ja tässä Jymy ei kertaakaan vaihtanut laukkaa! Eli selvää parannuta jo huomattavissa. Loppuverkka tehtiinkin poikkeuksellisesti käynnissä. Ja siinäkin mentiin kokoajan ohjat tuntumalla ja taivuteltiin ympyröillä ja urilla paljon hevoia. Super kiva tunti! Sain paljon irti ja sain neuvoja Jymyn kanssa radalle.

Tänään sitten ratsastin reilun tunnin. Menin aluksi gramaanien kanssa ja otin sitten lopuksi ne pois. Ekaksi verkkasin normaalisti kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen ratsastin radan kerran läpi. Rata onnistui super hyvin! Lävistäjälläkään ei tullut kaahausta eikä vaihtoa. Edellisen päivän vastalaukka varmasti auttoi. Tosin Jymy oli jälleen erittäin energisellä päällä ja antoi miun myös ymmärtää sen pukittamalla muutaman kerran kun komensin sitä aktiivisemmaksi takaa. Loppuun ratsastin siis ilman gramaaneja ja meni silloinkin ihan ok, en saanut tarpeeksi koottua sitä mitä oisin halunnut.Mutta ihan siedettävä oli ratsastaa. Varsinkin laukassa toimi hyvin.

Ratsastuksen jälkeen kävin siivoamassa tarhan, jonka jälkeen raivasin tavarat pois. Puunasin koulusatulan ja suitset + laitoin satulaan kiinni valkoisen kouluhuovan (jonka muuten yksi päivä ostin). Sitten letitin Jymyn harjan ja annoin sen hetken olla karsinassa kiinni sen aikaa kun ompelin Vertille sykeröt. Sini teki sille jo valmiiksi letit ja mie lupasin sitten ommella sykeröt sille. Lopuksi ompelin vielä Jymylle. Aamulla olin vielä aamutallissa niin tallipäivä venyi pitkäksi (7-18) .. Vaikka sykeröiden ompeleminen on vähän rasittavaa lopussa, mutta tykkään silti tehdä sen koska ommellut sykeröt kestää puolet paremmin kuin kuminauhoilla laitetut!

Pahoittelen kuvatonta postausta koska oon iskällä niin en saa kuvia laitettua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti