Sivut

tiistai 6. marraskuuta 2012

tiistain tuuppailuja

Eilinen koulutunti meni tosi hyvin! Menin siis Jymyllä pitkästä aikaa tunnille. Vähän se oli ihmeissään kun oli monta ratsukkoa yhtä aikaa maneesissa.

Tunnin "teemana" oli taivutella hevoset hyvin läpi, sekä tehdä temmon vaihteluita ja vähän pohkeenväistöjä. Jymyllä tein maanantainakin käynnissä paljon taivutteluja, joten siksi se varmaan taipuikin hyvin. Tehtiin pääty-ympyröillä taivutuksia sisään ja ulos. Se toimi moitteettomasta vasempaan kierrokseen, mutta oikeassa kierroksessa sen on vaikeampi taipua ulospäin. Mutta siinäkin oli pieniä onnistumisen pätkiä.

Laukassa mentiin pienemmällä suorakaiteen muotoisella uralla, jossa tehtiin siirtymisiä ravi-laukka-keskilaukka-koottulaukka-ravi jne. Tätä ollaan joskus Kristiinan tunnilla aikaisemminkin tehnyt ja tällä tehtävällä saa hyvin hevosen avuille. Vaikka Jymy meinasikin välillä aina innostua laukassa niin silti se pysyi kokoajan hallinta asteikolla. Ja olin positiivisesti yllättynyt miten se alkaa pikku hiljaa toimimaan paremmin istunnalle. Ennen en oo läheskään noin hyvin saanut sitä istunnalla ratsastettua. Osana tähän kiitos kuuluu varmasti Helkylle, joka pisti miut kunnolla istunta treeniin lauantaina!

Väistöt ei eilen ollut oikein meidän juttu, jota kummasti ihmettelen koska kun oon itekseni tehnyt nyt väistöjä niin Jymy on tehny niitä super hienosti. Mutta nyt se ei malttanut ollenkaan väistää vaan juoksi avuilta pois. Päätin sitten tehdä raviväistöjen sijaan väistöt käynnissä, koska siinä sain sen jotenkin väistämään.

Mutta ehkä meistä joku päivä vielä kouluratsukko tulee, eilen oli jo hyviä pätkiä! Tänään ajattelin mennä Jymyllä kangilla kevyesti + Vertillä estetunnille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti