Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

päivitystä

Vähän ajattelin päivittää tänne blogiin kuulumisia :)

Eli maanantaina menin Jymyllä ratsastamaan ulkokentälle, joka oli sulanut kokonaan lumesta eikä ollut edes ollenkaan vellinä, päinvastoin se oli tosi hyvässä kunnossa! Oli kiva taas päästä ulos ratsastamaan. Saatiin Jymyn kanssa jo vähän ravaillakkin. Tosin otin ihan vain muutamia lyhyitä pätkiä ravia. Jymy tietysti oli ihan innoissaan, ja oli ravissakin ihan puhdas. Vasempaan suuntaan ei halunnut kunnolla taipua, mutta sieltä sekin tulee takasin pikku hiljaa.

Sitten tiistaina Jymy meni talutustunnille, jossa se siis pääasiassa meni käyntiä ja sitten muutamia pätkiä ravia. Ja itse menin koulutunnille kaverini hevosella (tallin omistajan tytön, heppa käy satunaisesti tunneilla) Latella. Olen aikaisemminkin joskus vuosi / kaksi sitten mennyt Latella muutaman kerran. Tehtiin tunnilla aika perusjuttuja eli siirtymisiä ja vähän istuntaa. Latella on tosi kivat ja tasaiset askeleet, joten sen puolesta oli tosi mukava mennä sillä. Ongelmia tosin oli siirtymisissä kun en oikein osannut sitä ratsastaa, Late onkin ihan erilainen kuin Jymy. Mutta tunti kuitenkin kokonaisuutena meni ihan hyvin. Tekee hyvää mennä välillä muillakin hevosilla kuin omalla!:)

Tänään kävin puolestaan aamulla ennen koulua ratsastamassa Jymyllä taas ulkokentällä. Aluksi Jymy tuntui ettei se toimi millään ja se on kauhean laiska jne. Mutta hetken keskustelun ansiosta sain sen kuitenkin taipumaan molempiin suuntiin ihan hyvin ja tekemään hyviä siirtymisiä. Käynnissä tein myös avotaivutusta. Ravissa Jymy oli kuitenkin vielä melko laiska eikä reagoinut kunnolla pohkeeseen, joten pitää seuraavalla kerralla ottaa raippa avuksi. Lisäksi otin tänään kumpaankin suuntaan yhdet laukat ja laukkasin hetken. Laukan nostettua hämmästyin täysin kun Jymy meni niiin pyöreää ja tahdikasta laukkaa, melkein täysin erilaista laukkaa mitä yleensä. Wau! Jymy ei IKINÄ ole laukannut miulla noin hyvää  laukkaa, eli pieni "loma/tauko" taisi tehdä hyvää! Sen jälkeen liikkui myös ravissa reippaasti ja aktiivisesti. Ravasin sitten eteenalas ravia ja kävelin hetken ja päätin lopettaa siihen kun oli niin hyvä! :)

Toivon mukaan tästä päästään nousemaan taas ylöspäin! :) Loppuun muutama kuva viime vuoden hallimestaruuskisoista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti