Sivut

torstai 23. tammikuuta 2014

pakkaspäivän postailuja

Kauniista auringon paisteesta ollaankin saatu nauttia ainakin täällä Pohjois-Karjalassa, vaikka sen myötä onkin paljon pakkasta ollut. Onneksi pakkanen onkin vain pukeutumiskysymys, vaikka toki mukavampaahan tuo treenaaminen olisi lämpimämmällä säällä.
 
Tänään kävin ennen koulua hakemassa apteekista Jymylle Terrapoly rasvaa sitä silmää varten. Koulussa kävin yhden tunnin istumassa, jonka jälkeen säntäsinkin jo tallille. Onneksi olikin vain yksi pienryhmä tunti ja sain vielä hetken sen aikana ratsastaa, joten kerkesin hyvin reilun tunnin ratsastaa. Yhtään kylmäkään ei onneksi tullut kun aktiivisesti työskenteli hevosen kanssa! Jymy oli taas tosi kivan tuntuinen, pehmeä ja kuuliainen. Ehkä ajoittain hieman hidas pohkeelle, josta kyllä hieman syytän meillä olevaa ratsastusloimea joka menee pohkeen alle pituudensa takia. Laukka ei ollut niin hyvää ja pyörivää, mitä se on jo ajoittain ollut mutta ravi sen sijaan oli tosi hyvää energistä ja polkevaa. Tein paljon avoja kumpaankin suuntaan ja joitain laukanvaihtoja. Sain tehtyä muutamia pätkiä laukassakin avoja ilman että hevonen karkaa avuilta uralta pois.
Ylhäällä eilen otettu kuva Jymyn silmästä. Tänään silmä näytti ihan hyvälle. Haavat olivat pysyneet puhtaina ja vertakaan niistä ei näyttänyt olevan enää vähään aikaan vuotanut (eli suomeksi haavat olivat umpeutuneet ja kuivat). Turvotusta ei onneksi vieläkään ollut tullut (koputan puuta). Ympärillä oli kuitenkin vähän semmoista kuivaa ihoa/nestettä (?). Puhdistin haavan lämpimän veden ja pumpulin avulla, ja lopuksi laitoin rasvan jota nyt viikon ajan laitetaan 2x/pv. Jymy on ihan normaalin pirteä eivätkä nuo haavat sen menoa taida kovinkaanmoisesti haitata. Ainut, että se alkaa jo heti olla kyllästynyt että niihin kosketaan ja lapaloimen, sekä päitsien/suitsien laitto ei oo sen mielestä mukavaa. Selvästi siis tiedostaa, ettei niihin saisi mikään osua / ei tunnu kivalle jos osuu. Pitänee siis muutaman kerran lahjoa sitä, jotta nuo normaalit asiatkin pysyvät mukavina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti