Sivut

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Onni onnettomuudessa

Tänään oli taas semmoinen aamu, jonka olisin voinut jättää suosiolla välistä.

Aamu alkoi normaalisti tallilta. Olin loimittamassa hevosia kunnes kuulin kauheaa potkimista ja räminää. Aluksi luulin, että joku hevonen vain potkaisi oveen mutta koska ääni kuului uudelleen niin lähdin katsomaan mistä ääni tulee. Huomasin heti, että Jymyä ei näy joten ajattelin sen piehtaroivan ja äänen kuuluvan siitä. Toki olinkin oikeassa, mutta katsoessani karsinaan huomasin että se oli pyörinyt liian lähelle seinää ja oli jäänyt jumiin eikä päässyt ylös. Paniikkihan siitä ensimmäisenä tuli ja ajattelin Jymyn katkaisevan vielä jalkansa rumutessaan. Onneksi maailman paras tallinomistaja ryntäsi hätiin ja tiesi mitä tehdä. Päitsien ja uskomattoman tahdon, sekä uskon voimalla saatiin Jymyä siirrettyä sen verran että se pääsi kiipeämään ylös.

Ensin pieni huokaisu, että tästä (kin) selvittiin jonka jälkeen tarkastin huolellisesti jalat eikä onneksi naarmuakaan löytynyt. Kävelytin suoraa käytävää pitkin ja kävelykin onnistui normaaliin reippaaseen tahtiin. Loimea pukiessani huomasin kuitenkin verta vuotavan silmän. Ensimmäinen ajatus oli, että nyt se menettää silmänsä ja tulee puolisokeaksi. Kyllä, ajattelen ensin kaikkein pahinta. Puhdistaessani huomasin kuitenkin haavojen olevan silmän ulkopinnalla ja haavat eivät onneksi olleet kovin syviä. Haavojen hieman tyrehdyttyä ja kuivattua vein Jymyn ulos tarhaamaan. Sinne se jäi onnellisesti syömään. Ennen kouluun menoa tsekkasin silmän uudelleen ja se näytti ihan ok:lle. Turvotusta ei ollut onneksi tullut, mutta vähän nestettä oli valunut.

Illalla tallille tuli käymään luotto eläinlääkäri (tosin hoitamaan toista hevosta), ja samalla katsoi Jymyn silmän. Pienestä kiinni ettei ole käynyt pahasti. Ohjeeksi saatiin putsata ja yrittää pitää haavat mahdollisimman puhtaina, sekä reseptinä terrapoly voidetta jotta haavat pysyvät pehmeinä ja joustavana. Nyt ei auta kuin hoitaa sitä mahdollisimman hyvin, jottei silmään pääse tulemaan minkäänlaista tulehdusta. Onni onnettomuudessa siis ettei tällä kertaa käynyt pahemmin. Yritän huomenna laittaa kuvan silmästä, kun nyt puhelin eikä tabletti suostu yhteistyöhön..

1 kommentti:

  1. Hui,onneks ei käynyt pahemmin!!:)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista