Sivut

lauantai 23. helmikuuta 2013

We are ready to go!

Nyt ollaan valmiita huomiseen koitokseen!

Saatiin hyvissä ajoin tehtyä aamutalli ja sain rauhassa laitettua Jymyn kuntoon. Iida tulikin tallille jossain vaiheessa ja olikin kiva vaihtaa kuulumisia ihan kasvotusten pitkästä aikaa! Iida saikin sitten "kunnian" tulla kuvaamaan valkkaa ja saikin otettua kivoja kuvia, kiitos. :)
Menin klo 12 Helkyn kouluvalmennukseen. Ennen sitä kerkesin kävellä Jymyllä ehkä 5-10minuuttia kentällä. Maneesissa kerkesin ravailla jokusen aikaa kunnes aloitettiin jo ravitehtävällä. Tehtiin molemmille pitkille sivuille loivat kiemuraurat ja aina keskelle voltti seinälle päin. Lisäksi molemmissa päädyissä tehtiin voltit, jossa miun piti aina tehdä käyntiin siirtyminen. Miusta melkein tuntu välillä, että Jymy olisi ollut laiska. Vaikka valmentajan mielestä se oli kerrankin juuri sopiva. Helkky sanoikin etten missään nimessä saa valittaa tai käskyttää sitä nyt liikaa kun se on noin rauhallinen ja malttaa kuunnella hyvin. Siirtymiset piti miun tehdä kokonaan istunnalla ja ohjista piti vain löysätä siirtymisessä. Tällä opetetaan se luottamaan paremmin käteen. Jotkut siirtymiset oli jo aika hyviä, varsinkin käynnistä raviin Jymy siirtyy jo hyvin rentona eikä jännity niin paljoa kuin ennen. Kiemurauratkin onnistui hyvin ja hahmotin jo paremmin minkä kokoinen sen pitäisi olla. Välissä tehtiin käsiharjoitus, jossa olkapäät piti pitää rentoina mutta kyynerpäitä piti puristaa täysiä kulkiin. Ja siinä piti sitten asettaa sisälle ja ulos. Yllättävää miten vaikeeta se oli! Laukassa mentiin pääty-ympyrällä ja siinä tehtiin laukka-ravi siirtymisiä, joissa myös piti hidastaa aina istunnalla ja ohjasta piti myödätä. Jymy meni tässäkin hyvin ja rentona. Välillä se kiihdytteli ja jännityi kun toinen hevonen tuli vähän lähemmäksi sitä, mutta Jymy ei oo IKINÄ ollu noin hyvä Helkyssä! Varsinkin laukassa se oli nyt niin hyvä, yleensä en saa noissa valmennuksissa sitä laukassa työskentelemään noin hyvin. Helkky sanoikin vertauskuvallisesti että Jymyn kanssa ollaan kehitytty valovuoden verran viime valmennukseen nähden (eli n. 1,5kk sitten). Muutenkin saatiin paljon kehuja miten perusravi on kiva ja miten yhteistyö toimii hyvin. Tästä saatiinkin positiivista tsemppiä huomiselle! :) Ihanaa oli taas kuulla valmentajan suusta, että jotain kehitystä on tapahtunut! Hyvillä fiiliksillä sitten kisoihin siis!
tässä juuri menossa tuo käsiharjoitus ja asetus sisälle.
sama mutta asetus ulos
Valmennuksen jälkeen Jymy pääsi (= joutui) pesulle! Vaikka siinä ei lika näykään niin viime pesu kerrasta on jo sen verran aikaa, että oli ihan tarpeellista pestä se nyt. Jymy antoi ihan hyvin pestä muuten mutta pään pesu ei oo vieläkään sille mieleistä. Vaikka nyt sainkin sen jo yllättävän hyvin pestyä pienen keskustelun jälkeen. Lopuksi vielä puunasin saappaat, satulan ja suitset. Etsin myös kuljetussuojat ja tarvittavat loimet pussiin valmiiksi. Huomenna ei olekun käydä laittamassa poni koppiin ja menoksi! Koska meillä on siellä päiväkarsina niin laitan siellä sitten Jymylle letit ja puunailen loppuun :)

2 kommenttia: