Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

kisakausi aloitettu!

No nyt on sitten ensimmäiset varsinaiset kisat tälle vuodelle startattuna! 
Jymy tyytyväisenä päiväkarsinassa
Aamu alkoikin erittäin aikaiseen eli heräsin n. 6.30. Kotoa lähdettiin joskus seitsemän jälkeen ajamaan kohti tallia. Tallilla harjasin Jymyn ja laitoin sen matkustus kuntoon. Lähdettiin tallilta kisapaikalle ajamaan joskus 8.30. Lähdin jo siihen aikaan mukaan, koska muuten olisi tullut todella kiire hevosen hakemisen ja laittamisen kanssa. Mukavampi oli näinpäin niin sain kisapaikalla päiväkarsinassa laittaa Jymyn rauhassa kuntoon ja tehdä siellä sykeröt ja loppu puunauksen.

Ennen miun luokkaa oli kuitenkin kaksi luokkaa. Ensimmäistä luokkaa kuvailin jonkun verran, mutta en saanut hyviä asetuksia laitettua kameraan niin melkein kaikki kuvat oli melko huonoja (ja ehdottomasti julkaisukelvottomia!). 

Jymyn kanssa kerkesin kävellä ulkona pitkän toven ennenkuin oma verryttelyryhmäni alkoi. Taisin tosin verkata sitä liikaa, koska aluksi se tuntui kivalle ja sitten loppua kohti tuntui, että sitä rupesi närkästyttämään niin se alkoi olla levoton edestä (=päästä). Voi tosin olla, että kaikki johtui itsestäni jos jännitin tai vst. 

Varsinainen rata meni ihan ok. Jymy teki kaikki melko tasaisesti, mutta oli radalla hieman epätasainen ajoittain edestä joka laski prosentteja. Pääasiassa kaikki numerot oli 5-6, mutta mukaan mahtui yksi nelonen (laukasta käyntiin siirtyminen, joka tuli ravin kautta meillä). Prosentteja tuli 56,1%. Eli periaatteessa ihan keskinkertaiset prosentit. Tavoittelin suurempaa prosenttimäärää, mutta tuolla ratsastuksella ei sitä kyllä olisi voinut edes saada! Videolta kun katsoin radan niin en tajua miten en esim. tajunnut minkälaista laukkaa se meni. Laukka tuntui selkään ihan kivalle, mutta kun katsoin videolta niin sen pitäisi pyöriä paremmin ja olla aktiivisempi varsinkin takajaloista (tästä oli myös tuomarit maininneet). Kyllähän tommoinen nyt pitäisi osata ratsastaa ilman mainitsemistakin! Mutta oon kuitenkin tyytyväinen ettei tullut suurempia mokia tai ihan tosi tyhmiä virheitä. 

Kipasta kun katsoin tuloksia niin näytti vähän siltä että tuomarit on olleet tiukalla linjalla :D Mutta en todellakaan valita, sain sellaiset prosentit mitkä ansaitsin. Tästä on ainakin nyt hyvä aloittaa ja parantaa loppu kautta kohti! :) Katsotaan jos kehtaan/saan ladattua tuon radan youtubeen niin linkitän sen sitten tänne, vaikka ei siinä paljoa katsomisen arvoista olekaan. Kuvia ei valitettavasti ole, mutta toivottavasti joku jaksoi lukea :)

4 kommenttia: