Sivut

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

kohta alkaa LOMA!

Vihdoinkin! Miulla onkin enää huominen koulupäivä ennen lomaa! Muiden blogeista on ollu tosi "ärsyttävää" lukee kun kaikki on ollu lomalla, mutta meille loma alkaa vasta nyt eli ensi viikko on hiihtoloma. :D Hiihtolomalle miulla on jo aika paljon ohjelmaa: useita työvuoroja, koiran vahtimista, Jymyn ja Vertin ratsastusta, koulutöiden tekoa ja mahdollisesti yhdet/kahdet kisatkin!
Tää viikko on ihan kauhee: kaks uusintakoetta, joista toinen oli eilen ja se meni kyllä tositosi huonosti.. Mutta ajattelin kuitenkin käydä sen kurssin ensi vuonna uudelleen. Ja sitten vielä bilsan koe, josta toivon selviäväni kohtuu hyvillä tuloksilla. Maanantaina kävin Jymyn kanssa reilun tunnin maastolenkillä. Mentiin pääasiassa vain käyntiä tai alkumatkasta mentiin ihan kaikkia askellajeja, mutta yli puolet lopusta vain käveltiin kun oli vähän huonona se pohja niin en viittinyt ravata siinä. Tiistaina Jymy sai viettää vapaa päivää, kävin illalla kuitenkin kaverini kanssa tallilla kun hoidan kaverini heppaa hiihtoloma viikon ja vähän muulloinkin kun kaverini on reissussa. 

Tänään kävin aamulla ratsastamassa Jymyn. Tein ihan kunnon koulutreenin, koska eilen huomasin että kipaan oli tullu seuraavien koulukisojen luokat niin harjoittelin vähän niitten osioita. Teemana tänään oli pohkeenväistöt, vastalaukka ja keskilaukka. Oon ylpeä itsestäni, että kerrankin sain suunniteltua kunnon tehtävän mitä tein enkä vain humputellut ympäri maneesia. Yksin ratsastamisen huono puoli on tosiaan se etten yleensä jaksa keksiä kunnon tehtävää. Tein jo käynnissä tämmöistä tehtävää (vieressä epämääräinen kuva, viivat tarkoittaa väistöä): pitkän sivun alussa uralla pohkeenväistöä - pitkän sivun keskellä suoristus - hyvä kulman ratsastus - keskihalkaisijalle josta väistö uran sisäpuolelle - päätyyn voltti jossa reilu taivutus. Tein tuota siis peilikuvana kokoajan. Tein käynnissä kumpaankin suuntaan sen neljä kertaa. Väistöt Jymy tekee helposti uralla jännittymättä, mutta kun pitäisi väistää keskihalkaisijalta niin yleensä se jännittyy, tänään kuitenkin se väisti ihan rennosti vasempaan suuntaan mutta oikealle väistäessä jännittyi vähän. Tein tätä samaa tehtävää myös ravissa. Keskityin tosi paljon kulmien ratsastamiseen ja niissä hyvään taivutukseen. Laukassa menin: pitkät sivut vastalaukkaa - ennen kulmaa raviin - päädyssä myötälaukan nosto - pitkälle sivulle keskiympyrä keskilaukassa - ennen seuraavaa kulmaa raviin. Tässä tehtävässä Jymy innostui tosi paljon, koska se luuli että se saisi tehdä vaihtoja ja se tarjosikin niitä aina kulmaa lähestyessä. Yritin kuitenkin tehdä siirtymisen aina ennenkun se alkaisi vaihtoa tarjota. Vasempaan suuntaan nää meni vielä ihan hyvin kun tein ne siihen suuntaan ensin. Oikeaan suuntaan kaikki meni vähän pipariksi kun Jymy oli niin innoissaan ettei se malttanut oikein kuunnella ja laukka muuttui epämääräiseksi räpellykseksi. Vastalaukat sain hyvin tehtyä pyörivässä laukassa, mutta hirveästi en keskilaukkaa ottanut että saisin edes harjoituslaukassa sen laukan toimimaan. Loppuun laukkasin pitemmällä ohjalla kevyessä istunnassa kumpaankin suuntaan ja kevensin eteenalas pitkät loppu ravit. Lopuksi tietty käveltiin.

Nuo kisat mihin oli tullut kutsut on maalis-huhtikuun vaihteessa. Ja ne on kaksi päiväiset. Niissä ois periaatteessa neljä luokkaa (2luokkaa/pv) mihin voisin osallistua. Ekana päivänä olisi HeC:1 ja B-merkin kouluohjelma. Nää meen todennäköisesti molemmat. Molemmat ohjelmat oon joskus mennyt, joten ei tartteis edes kuin muistella ne mieleen. Tokana päivänä ois HeB K.N Special johon nyt ainakin mennään, mutta sitten ois myös A-merkin kouluohjelma joka vaikuttaa melko "helpolta" A:n ohjelmalta. Siinä on uralla vastalaukat, keskiympyrällä keskilaukka ja keskihalkaisijalta pohkeenväistöt, ja tietty muita "perus"juttuja. Onneks kuitenkaan ilmottautuminen ei todellakaan oo ajankohtaista, joten saan miettiä ihan rauhassa mitä meen. Mutta houkuttelis kovasti mennä tuo HeA, mutta silti oon vähän epävarma sen suhteen että ollaanko vielä Jymyn kanssa valmiita menemään semmoista. Juttelen kuitenkin valmentajan kanssa asiasta ja kysyn sen mielipidettä asiasta. Toisaalta vaikka sen menisin niin enhän minä siinä mitään menetäkään..? Onneksi tosiaan on vielä aikaa miettiä JA treenata! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti