Sivut

lauantai 2. helmikuuta 2013

Akin valkat part 1& 2 + torstain treeni

Vihdoinkin pääsen taas päivittämään blogia! Olin torstai päivästä asti nyt lauantaihin tallilla, yövyin siis valmentajani luona.

Torstaina innostuin vähän tuuppailemaan Jymyn kanssa. Ensin meinasin mennä ulkokentälle, mutta koska sitä ei oltu aurattu vähään aikaan niin ei siellä oikein voinut mennä joten mentiin sitten maneesiin, jossa ei ollut ketään. Kerrankin sain tehtyä itselleni selkeän tehtävän! Pitkillä sivuilla tein avoa ja lyhyille sivuille keskelle voltit, joita ennen ja jälkeen aina pysähdys. Sain Jymyn pelkällä vatsan ja reisien puristamisella pysähtymään! Tää on varmaan jonkunmoinen ihme.. Laukassa tein vaan ympyrällä laukkaa, jossa siirtymisiä ensin raviin, sitten käyntiin ja lopulta pysähdykseen. Kaikki onnistui, jopa paristi sain laukasta suoraan pysähdykseen! Hienoa, kerrankin! Toivo kouluratsusta ei siis ole menetetty ;) Innostuessani tein sitten reilun 1,5h treenin.. Hups, vaikka tarkoitus oli ratsastaa hevonen kevyesti seuraavan päivän valmennukseen.
Perjantaina tein ennen valmennusta aamutallin ja miut siirrettiinkin ekaan valkka ryhmään, joten ei tarvinnu niin pitkään odotella. Menin valkkaan siis Jymyllä, joka oli verkassa jo ihan intopinkeenä niinkuin aina. Vieressä näkyy perjantain tehtävä. Eli mentiin vähän jumppaa ja sitten oli yksittäinen pysty, jonka avulla aluksi verkattiin ja vaihdettiin suuntaa. En tarkalleen muista paljonko tuo jumpan väli oli, mutta muistelen että se oli jotain 5,8m, koska se oli lyhyt! Ekalla kerralla tultiin jumpalle niin, että hevosille piti antaa ohjaa ja hevosten piti katsoa paikat. Arvatenkin Jymy kiihdytti vaan loppua kohti ja melkein mentiin viimeiset välit innareina.. Välissä aina esteitä nostettiin ja lopussa yksittäinen pysty ja linjan viimeinen oli varmaan metrissä tai vähän yli..? No, kuitenkin Jymy hyppäsi kokoajan tosi hyvin! Kertaakaan ei tiputtanut, vaikka valmentaja niin luulikin että kohta lentelee puomit. Kerran meillä tuli kielto tuolle yksittäiselle pystylle kun toin Jymyn liian kauas ettei se halunnut hypätä niin kaukaa, joka on ihan ymmärrettävää. Kun tulin uudestaan ja hyvään paikkaan niin ei  mitään ongelmaa. Jymy jopa rupesi sarjalla odottamaan vähän eikä kiirehtinyt lopussa niin paljoa. Jymy sai paljon kehuja kuskilta ja valmentajalta! :) Kuvista kiitos Marikalle!
Lauantaina tein myös aamutallia ennen valmennusta, vieressä näkyy päivän tehtävä. Kuitenkin edellis iltana miun valmennuksiin tuli vähän muutoksia kuten ryhmän ja hevosen vaihtoa.. Miun piti mennä Vertillä, mutta tulikin sitten vähän siinä muuttavia tekijöitä (joita en blogissa rupea kertomaan) niin ratsuni vaihtui sitten Baroksi. Jolla siis ennen Jymyä treenasin ja kisasin. Aluksi jännitti ja vähän kauhistutti mennä sillä valmennukseen, kun en oo sillä hirveästi ratsastanut pitkään aikaan. Mutta sitten kun kiipesin sen selkään niin kaikki jännitys ja muu katosi. Jännitin että tokkohan osaan sitä enää ratsastaa ollenkaan, mutta jostain takaraivosta ne kaikki muistot ja muistikuvat palasivat kuitenkin. Koko valmennus sujuikin melko hymy päällä. Baro oli ihan huippu! Pelasti, vaikka toin vähän huonoonkin paikkaan. Kerran mentiin tossa kolmen sarjalla ohi kun toin ekalle vinoon. Aloitettiin siis oksereilla ja hypättiin niitä pieninä ja piti tulla ilman painetta. Sitten tultiin pienenä ratana. Ekalle okserille koottua laukkaa ja sen jälkeen hanat kaakkoon ja täysiä toiselle okserille (vähän uusinta harjoitusta). Okserilta sitä laukkaa tuohon linjalle ja vaan ohjat tuntumalla pitäen. Kaikki oikeestaan suju aika hyvin :) Kuvista kiitos Mintulle! Ja videosta Eeville + Tuoville sen laittamisesta. Tässä linkki videoon!

tää oli pelottavaa!!
aloitin radan vissii vähä liian aikaseen..? :D
 Huomenna sitten jatkuu luultavasti ainakin med Baro! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti