Sivut

torstai 14. helmikuuta 2013

päivittelyä

Taas on mennyt jo monta päivää kun viimeks oon ollu postailemassa. Maanantaina menin koulun jälkeen Jymyn ratsastamaan, se tuntu aluks ihan kivalle mutta sitten se rupes vähän "taistelemaan" vastaan ja liikkui miun mielestä vähän oudosti tai tuntui ainakin selkään sekä sen oej:n kantapallo oli vasenta lämpimämpi.. Kauhea paniikki meinas taas tulla sen kanssa.. Sitten otin kuitenkin satulan pois ja juoksutin sitä liinassa hetken, mitään eroa liikkeessä ei näkynyt kumpaankaan suuntaan ja lopuksi kävin vielä vähän aikaa ilman satulaa kokeilemassa, eikä enää tuntunut mitenkään omituiselle. Olisikohan miulla ollut sitten satula huonosti tai jotain..
Tiistaina menin varmuuden vuoksi estesatulalla koulutunnille ja laitoin Jymylle pelhamit, jotta saisin sen kunnolla ratsastettua läpi. Alkuun tehtiin perus kevyessä ravissa verkkaa, jossa tein aina toiselle pitkälle sivulle avoa ja toiselle pitkälle sivulle vastaavoa. Lisäksi päädyissä tein aina päätyympyrät. Kevyen verkan jälkeen ruvettiin tekemään toiveestani pohkeenväistöjä ravissa keskihalkaisijalta uralle. Jymy väisti tositosi hyvin! Välillä sille meinas aina tulla kiire ja se meinas yrittää juosta alta pois, mutta monien toistojen jälkeen se teki väistöt todella hyvin. Väistön jälkeen tehtiin aina ravissa voltti ja päädyssä nostettiin laukka -> pitkälle sivulle voltti kootummassa laukassa. Jymy kokosi laukkaa tosi hyvin, mutta samalla sen laukka pysyi hyvin kolmitahtisena. Usein kun Jymyn laukkaa kokoaa niin laukka muuttuu "räpellykseksi" eli nelitahtiseksi, mutta nyt se pysyi kokoajan pyörenä laukkana. Koko tuntiin olin tosi tyytyväinen! Tosi tehokas tunti oli kun meitä oli niin vähän.
Keskiviikkona pyysin sitten Anskun (Jymyn entisen omistajan) miun kanssa lähtemään maastoon kun en olisi muuten kerennyt molempia heppoja ratsastaa. Kun olin luvannut Vertinkin ratsastaa. Ansku sai tietty mennä Jymyllä ja ite menin Vertillä. ONNEKSI laitoin Vertille satulan, koska alkumatkasta kun mentiin vierekkäin (mennään maastossa useinkin) niin se päätti vetää kunnon pukkeja. Oli tosi lähellä etten oikeesti tippunu! Lensin jo valmiiks kaulalle, mutta sain jotenkin sitten itteni takasin sinne satulaan. Vertti paristi vielä sen jälkeen pukitti kun menin takana, mutta vaihdettiin sitten niin että menin edellä niin sitten se oli kunnolla. Varmaan taas vaan vähän kuumahti kun oli kaveri mukana. Ei siinä mitään oli silti tosi hauska ja kiva lenkki! :) Illalla menin Barolla vielä estetunnille, joka tosin loppui lyhyeen koska Baro tiputti kesken tunnin kenkänsä niin ei uskaltanut jatkaa ettei kavio lohkeisi tai vst. Alku tunti meni kyllä hyvin ja oli tosi hauskaa!

Tänään kävin aamulla ratsastamassa kangilla Jymyllä. Tein aluksi sulkuja käynnissä ja sitten tein ravissa avoja + sulkuja. Oikeastaan ihan ekoja kertoja sain Jymyn tekemään hyvin sulkuja. Yleensä en saa sitä tarpeeksi taipumaan siinä kaulasta, mutta nyt se onnistui hyvin. Laukassa tein myös avoja, jotka onnistui myös yllättävänkin hyvin!  Tein myös muutamat pätkät vastalaukkaa. Hyvään pätkään olikin sitten hyvä lopettaa :)

VIELÄ KERKIÄÄ LAITTAA KYSYMYKSIÄ !

3 kommenttia:

  1. Ihana postaus! <3

    Kysymyksiä:

    Miksi aloitit juuri Hepokankaalla?
    Kuka on lemppari yksärisi hepokankaalla (jos Jymyä ja Verttiä ei lasketa)
    Tunnetko hyvin Outin ja Juhan? (Zipon ja Esperadon omistajat)
    Oletko hyvä koulussa?
    Miksi halusit ostaa juuri Jymyn?

    Siinäpä noita :)

    VastaaPoista
  2. Ootko tehny banneris ite? Jos oot ni teetkö niitä muille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en oo tehny ite tätä banneria, enkä aikaisempianikaan :)

      Poista