Sivut

torstai 21. helmikuuta 2013

treenausta ja kisoihin valmistautumista

Vihdoinkin oon ajoissa tässä kisoihin valmistautumisessa! Tiistaina kävin ostamassa nappeja ja sain ommeltua kisatakkiin ne paikoilleen. Varmistin, että tallilla on kumilenkkejä, neulaa ja lankaa. Vaikka taidankin tyytyä vain kumilenkeillä tehtyihin sykeröihin. Lisäksi oon ahkerasti treenannu koulurataa. Tiistaina menin sen valmentajan silmän alla ja se sujui jo hyvin! Keskiviikkonakin menin sen kerran läpi, ei ihan niin hyvin mennyt kuin tiistaina mutta ihan hyvin kuitenkin. Ainut mikä miulta puuttuu on valkoiset kisahanskat! Oon onnistunut ne hävittämään.. Pitänee jostain taikoa hanskat sinne.
Tiistaina olinkin niinkuin mainitsin niin koulutunnilla. Meillä oli aika semmonen perustunti. Vähän itsenäistä alkuverkkaa, jossa opettaja seurasi istuntaa jne. Tein taas pitkillä sivuilla avoja ja vastaavoja. Ne onnistu ihan hyvin. Laukkakin onnistui tällä kertaa hyvin! Jymy säilyi rentona kokoajan ja laukka pyöri hyvin. Laukkaa koottiin myös välillä ympyrällä vähän. Sitten minun toiveesta harjoiteltiin keskiraveja. Jymyn kanssa keskiaskellajit on vaikeita, koska sillä ei ole luontaisesti mitään hienoa kouluhevosen liitäviä askeleita. Se helposti vain kiihdyttää tahtia, jolloin koko keskiravin idea menee pieleen. Siinähän on siis tarkoitus tahdin säilyä samana, mutta askel pitää pidentyä ja hevosen pää saa tulla luotiviivan eteen. Hevonen voi myös venyttää kaulaansa keskiravissa eteenpäin. Aluksi kävikin juuri niin, että tahti kiihtyi mutta askel ei pidentynyt. Liiotellusti sitten annoin sille ohjaa niin sain sen pikku hiljaa tulemaan pidempää askelta. Oon tosi tyytyväinen tuntiin! :) Jymy oli taas tosi mukava ratsastaa ja pehmyt + kevyt. 
ulkokenttä ja ihana auringon paiste puitten välistä!
Keskiviikkona ratsastin Jymyn ennen tunteja. Taisin ratsastaakin sitä yli tunnin reilusti kun innostuin. Alkuun tein vähän pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa. Ravissa ne on vielä Jymylle vähän vaiketa, mutta käynnissä ne jo sujuu hyvin! Tein myös muutamat sulkutaivutukset käynnissä lävistäjällä. Miun on aina ollu tosi vaikeeta hahmottaa lävistäjillä sulut, mutta sen jälkeen kun menin syksyllä niitä Saralla niin opin hahmottamaan sen ! Laukassa ensin tein päätyympyröitä ja pienempiä voltteja. Jymy oli taas laukassa tosi hyvä! Yksi tallikaverikin tuli sanomaan, että sen laukka on kehittynyt hirveästi. Oli tosi kiva kuulla siitä :) Sitten harjoittelin vielä laukassa lävistäjiä ja loppuun ratsastin vielä radan kerran läpi. Sen jälkeen annoin pitkän ohjan ja kävelin pitkät loppukäynnit.

Keskiviikkona olin myös Barolla estetunnilla. Meillä oli kaarevalla uralla kaksi kavalettia, yksi linja ja yksi yksittäinen pysty. Tuolle pystylle harjoiteltiin vinoa lähestymistä. Koko tunti meni tosi hyvin ja Baro oli tosi kiva niinkuin aina! Tuntuu jotenkin, että miulla käy ajatukset yksiin sen hevosen kanssa. Vaikka viimeisillä kerroilla linjalla olikin vaikeaa saada se tulemaan vasemmassa laukassa alas. Mutta kuitenkin! Saatte vielä muutaman kuvan tältä tunnilta, ja ne on ottanut Marika (kiitos!!). Laatu on vähän kökkö, mutta varmaan parempi vähän huonolaatuisia kuvia kuin ei kuvia ollenkaan..? :)
Tänään kävin aamulla lyhyellä maastokävelyllä. Menin ehkä 30min. En halua antaa Jymylle nyt vapaata ennen kisoja niin ajattelin, että jos teen tänään tämmöisen super kevyen treenin niin se jaksaa hyvin eikä tuu liian raskaaksi tää viikko. Jymyn mielestä tosin oli ihan tylsää vaan kävellä niin se sitten umpihangessakin halusi ravata. Kiva oli olla kyydissä ilman satulaa kun se nostaa siellä hangessa jalkoja muutenkin jo tosi paljon. Mutta ainakin oli varmaan jotain hyötyä tästä kevyestä päivästä :)

Huomenna sitten koulun jälkeen käyn Jymyn ratsastamassa ja siivoilen mahdollisesti vähän tarhaa. Joten huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti